Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Πρόστιμα και εκπτώσεις του αξιώματος για παρατυπίες στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές

Πρόστιμα σε Γρηγόρη Σταμούλη και Τάσο Δέσκο
Πρόστιμα τα οποία ανέρχονται σε € 800.000 επέβαλε η Επιτροπή Ελέγχου Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων σε 87 παρατάξεις των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών της Περιφέρειας Αττικής το 2010.
Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκαν λανθασμένα προεκλογικά, οικονομικά στοιχεία που αφορούν υπέρβαση του καθορισμένου με νόμο πλαφόν στις προεκλογικές δαπάνες, αδυναμία δικαιολόγησης προέλευσης χρημάτων ή παράλειψη δήλωσης εξόδων στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Εκπίπτει του αξιώματός του ο Γιάννης Δημαράς, Άρμα Πολιτών
Ο μόνος που παράλληλα με το πρόστιμο ύψους € 50.000 εκπίπτει του αξιώματος του Περιφερειακού Συμβούλου, εξαιτίας παράβασης της διαδικασίας εκλογικών δαπανών, είναι ο επικεφαλής της παράταξης «'Αρμα Πολιτών» Γιάννης Δημαράς.

Πρόστιμο στον Άδωνι Γεωργιάδη
Επίσης, πρόστιμο επιβλήθηκε στον νυν υπουργό Υγείας 'Αδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος καλείται να καταβάλει €12.903. Ο κ. Γεωργιάδης το 2010 ήταν υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τον συνδυασμό «Αττική Οδός», ο οποίος σήμερα εκπροσωπείται στο Περιφερειακό Συμβούλιο από τον επικεφαλής Θ. Πλεύρη και τους περιφερειακούς συμβούλους Μπάμπη Καραθάνο και Χρήστο Γούδη.

Πρόστιμο στον ίδιο τον ΓΓ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης (!)
Ο νυν Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο οποίος καλείται να εφαρμόσει τα πρόστιμα, επίσης, πρέπει να καταβάλει €24.550 για παραλείψεις ως υποψήφιος δήμαρχος Αιγάλεω.

Πρόστιμο στον συνδυασμό Ένωση Πολιτών Γρηγόρη Σταμούλη
Για παρατυπίες επιβλήθηκε πρόστιμο €4.900 στον συνδυασμό Ένωση Πολιτών, Μεγάρων, με επικεφαλής τον Γρηγόρη Σταμούλη

Πρόστιμο στον συνδυασμό Ενεργοί Πολίτες του Τάσου Δέσκου
Για παρατυπίες επιβλήθηκε πρόστιμο €2.900 στον συνδυασμό Δημοτική Κίνηση Ενεργών Πολιτών, Μεγάρων, με επικεφαλής τον Τάσο Δέσκο


Πηγή: Newsit

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.