Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Γ. Πάντζας : «Με το νομοσχέδιο για το φόρο ακινήτων η κυβέρνηση δημεύει τα ακίνητα των φτωχών Ελλήνων»


Στη συζήτηση του νομοσχεδίου για το φόρο των ακινήτων, τοποθετήθηκε στις 19/12 ο Βουλευτής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάντζας. Ο Γιώργος Πάντζας κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι με το νομοσχέδιο αυτό έρχεται να δημεύσει τα ακίνητα του φτωχού Έλληνα. Και συνέχισε:
«Η Siemens, τα υποβρύχια, το Χρηματιστήριο, το τεράστιο φαγοπότι στα δημόσια έργα και στις ολυμπιακές υποδομές, οι μίζες, οι υπερκοστολογήσεις, η καταστροφή του κράτους είναι δικά σας δημιουργήματα. Είναι σκάνδαλα εκατοντάδων εκατομμυρίων που συγκαλύψατε και κουκουλώσατε. Πόσοι πήγαν φυλακή; Μόνο ένας. Αλλά τα κλεμμένα δεν τα επέστρεψε κανείς. Στο ίδιο έργο θεατές και με τα υποβρύχια.
Αντί, λοιπόν, να απολογηθείτε και να μας πείτε, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, πώς καταφέρατε και φτάσατε τη χώρα στη χρεοκοπία, έρχεστε και μας λέτε πόσο αναγκαίος και δίκαιος είναι αυτός ο δημευτικός φόρος στα ακίνητα.»


«Συζητάμε ένα φορολογικό σύστημα για τα ακίνητα, που έρχεται όχι μόνο να μονιμοποιήσει αλλά και να αυξήσει τα άγρια χαράτσια των τελευταίων ετών, που κάποτε εξαγγέλλατε ως προσωρινά. Ένα νομοσχέδιο που γκρεμίζει την ήδη τσακισμένη ελληνική κοινωνία και κυρίως την εξαθλιωμένη τώρα πια μεσαία τάξη που εσείς, κύριοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, πτωχεύσατε. Έρχεστε, λοιπόν, σήμερα και το παίζετε σωτήρες μέσα από μία φοροεπιδρομή άνευ προηγουμένου, μία φοροεπιδρομή καθαρή αρπαγή.»

Ο Βουλευτής κατήγγειλε επίσης, ότι ο στόχος της κυβέρνησης και των δανειστών και το σχέδιο της τρόικα, είναι να δοθούν τα «χρυσά» ακίνητα του δημοσίου ως δώρο στην ιδιωτική κερδοσκοπία, όπως η περίπτωση του Αστέρα Βουλιαγμένης, όπου μάλιστα ο επενδυτής θα έχει ευνοϊκή φορολογική αντιμετώπιση.

«Σε αυτό το σχέδιο, κύριοι της συγκυβέρνησης, «παίζετε τα ρέστα σας», ελπίζοντας σε μια προσωπική σωτηρία που θα έρθει δήθεν από τους δανειστές. Γι’ αυτήν κόπτεστε και όχι για τη σωτηρία της χώρας.
Με πονηρά νομοσχέδια που κρύβουν σκοπιμότητες και με προσχήματα διαλύετε σταδιακά τον ανταποδοτικό χαρακτήρα του κράτους, την υγεία, την παιδεία, το κοινωνικό κράτος, όλα. Τα πακετάρετε, για να τα παραδώσετε στο μεγάλο κεφάλαιο. Στόχος σας είναι να δημιουργήσετε ένα κράτος ανταποδοτικό μόνο για τις πολυεθνικές και να διαλύσετε ό,τι απέμεινε από την αγροτική παραγωγή. Γι’ αυτό φορολογείτε το βασικότερο συντελεστή της γεωργικής δραστηριότητας. Τη γη.»

Ο Γιώργος Πάντζας επεσήμανε ότι, με το νομοσχέδιο αυτό, δημιουργείται ένα περιβάλλον με ισχυρά αντικίνητρα για την παραμονή του μικρομεσαίου αγρότη στο χώρο της γεωργίας, με πρώτο βήμα το ξεπούλημα της αγροτικής τράπεζας και δεύτερο τη φορολόγηση της αγροτικής γης.

«Το τρίτο βήμα είναι οι κατασχέσεις γης που θα ακολουθήσουν. Διότι κανένας δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στα νέα φορολογικά βάρη σε συνδυασμό με τη σημερινή τιμή του πετρελαίου και το αυξημένο κόστος παραγωγής. Πρόκειται για κατασχέσεις σαν και αυτές που έρχονται στην Αττική γη, που ως γνωστόν οι αντικειμενικές αξίες της είναι σχεδόν εικοσαπλάσιες ανά στρέμμα από αυτές τις υπαίθρου. Αυτό είναι το κόλπο. Η περαιτέρω φτωχοποίηση του λαού μας και το ξεπούλημα της χώρας. Να συγκεντρωθεί δηλαδή η γη και τα φιλέτα σε λίγα χέρια και κυρίως ξένα χέρια. Σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν οι πλειστηριασμοί.»

Κλείνοντας την ομιλία του ο Βουλευτής τόνισε: «Όμως, κύριοι της συγκυβέρνησης, ξεχάσατε να υπολογίσετε το πιο σημαντικό απ’ όλα: Την κοινωνική κατακραυγή, την οργή του λαού, τις αντοχές του. Δεν υπολογίσατε την κοινωνική κατακραυγή, που γίνεται ποτάμι, γίνεται δύναμη ανατροπής!»


Το video και το πλήρες κείμενο της τοποθέτησης του Γιώργου Πάντζα έχουν αναρτηθεί στη διεύθυνση:  http://wp.me/p2VOlQ-8l

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.