Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

O Εμπορικός Σύλλογος για τους Ρομά



Μέγαρα, 26 Νοεμβρίου 2013
Αρ. Πρωτ. 5660
Προς: κ. Δήμαρχο, Πρόεδρο Δ.Σ. και Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Μεγαρέων

ΨΗΦΙΣΜΑ Δ.Σ. Εμπορικού Συλλόγου Μεγάρων

Πόση «ΑΝΑΠΤΥΞΗ» μπορεί ν’ αντέξει μια πόλη επιτέλους;
Μετά την απομάκρυνση όλων των Δημόσιων Υπηρεσιών και Οργανισμών , βρισκόμαστε για ακόμα μια φορά στην ανάγκη να «ευχαριστήσουμε» δημόσια , το «κράτος των Αθηνών» , τις αρμόδιες υπηρεσίες , και τους βουλευτές της συμπολίτευσης της περιφερείας μας , για την καταπληκτική ιδέα τους , να εμπλουτίσουν τον κοινωνικό ιστό της περιοχής μας , χαρίζοντάς μας 2.000 άτομα της κοινωνικής ελίτ του Χαλανδρίου.
 -ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ για άλλη μια φορά για την εκ νέου ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ της πόλης μας-


Ο Εμπορικός Σύλλογος Μεγάρων εκφράζοντας την άποψη όλων των εμπόρων της πόλης μας , διαφωνεί και αντιτίθεται ρητά με την απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την μετεγκατάσταση των Ρομά του Χαλανδρίου στην περιοχή της πρώην Αμερικάνικης Βάσης στη θέση Καντήλι.
Οι πολίτες των Μεγάρων έχουν ήδη φτάσει στα όριά τους με τις συνεχείς κλοπές στα σπίτια και τα καταστήματα της πόλης μας αλλά και με τις επιθέσεις σε ανυποψίαστους πολίτες στη μέση του δρόμου από Ρομά της περιοχής . Για το λόγο αυτό η πόλη δεν αντέχει οποιαδήποτε αύξηση του πληθυσμού τέτοιων παραβατικών πληθυσμιακών ομάδων.
Απεναντίας θεωρούμε ότι θα πρέπει να επιληφθούν άμεσα οι αρμόδιες Αρχές για την αποκατάσταση της νομιμότητας και της ασφάλειας των πολιτών της ευρύτερης περιοχής των Μεγάρων.
Επιπροσθέτως θεωρούμε ότι η μεταγκατάσταση των Ρομά του Βλυχού στην ίδια περιοχή , θα ήταν μεγάλο λάθος , από την άποψη ότι η συγκεκριμένη περιοχή είναι απομακρυσμένη και δύσβατη , άρα και δύσκολα προσβάσιμη στους ελεγκτικούς μηχανισμούς , με αποτέλεσμα την εγκαθίδρυση κάθε λογής παράνομων δραστηριοτήτων και δημιουργία ενός «Άβατου Παρανομίας» στις παρυφές της πόλης μας.
Τελειώνοντας πιστεύουμε ότι συγκεκριμένη περιοχή θα πρέπει να αναβαθμιστεί και να αξιοποιηθεί τουριστικά από τον Δήμο Μεγαρέων.

Μετά τιμής

         Η Πρόεδρος                                                              Ο Γ. Γραμματέας
Τσουρουφλή Δέσποινα                                                  Μακρυγιάννης Άγγελος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.