Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Να ενημερωθεί η Εθνική Αντιπροσωπεία για τα αποτελέσματα της εφαρμογής των ευρωπαϊκών δράσεων 2011 – 2014 για τον αθλητισμό


Για τις δράσεις που υιοθετήθηκαν και εφαρμόστηκαν σε εθνικό επίπεδο για τον αθλητισμό, βάσει του προγράμματος εργασιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον αθλητισμό για την περίοδο 2011-2014, ζητούν να ενημερωθούν με ερώτησή τους οκτώ Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Παναγιωτόπουλο.


Συγκεκριμένα οι βουλευτές υπογραμμίζουν ότι, τον Ιούνιο του 2011, το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης θέσπισε ένα πλαίσιο προτεινόμενων δράσεων για τον αθλητισμό για την περίοδο 2011-2014. Σύμφωνα με το πλαίσιο αυτό, τα κράτη μέλη ενθαρρύνονταν να δώσουν προτεραιότητα σε συγκεκριμένους τομείς ανάπτυξης του αθλητισμού, προκειμένου «να προωθηθεί μία συνεργατική και συντονισμένη προσέγγιση μεταξύ των κρατών μελών και της Επιτροπής για να αποδοθεί προστιθέμενη αξία στον τομέα του αθλητισμού σε επίπεδο ΕΕ μακροπρόθεσμα». Οι δράσεις αυτές θα έπρεπε να έχουν ως στόχο αφενός την ανάπτυξη της μαζικής άθλησης και αφετέρου την εξυγίανση του επαγγελματικού αθλητισμού.
Στο πλαίσιο αυτό, οι Βουλευτές ζητούν να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα των συγκεκριμένων ενεργειών του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στους τομείς της καταπολέμησης της φαρμακοδιέγερσης, της υγείας, της κοινωνικοποίησης, της εκπαίδευσης, του εθελοντισμού, καθώς και της στήριξης των αθλουμένων, όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα δράσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον αθλητισμό για την περίοδο 2011-2014.

Την ερώτηση συνυπογράφουν οι Βουλευτές Γιώργος Πάντζας, Παναγιώτα Δριτσέλη, Τζένη Βαμβακά, Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Μαρία Κανελλοπούλου, Χαρά Καφαντάρη και Θανάσης Πετράκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.