Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΟΜΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ!

ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

Αποτελεί πραγματική πρόκληση κατά του λαού των Μεγάρων και της Νέας Περάμου, η βάναυση παραποίηση της αλήθειας από τον απερχόμενο δήμαρχο κ. Μαρινάκη και τα επιτελεία προπαγάνδας του, για το θέμα των Ρομά Χαλανδρίου.
Με συνεντεύξεις τύπου, που σκόπιμα αποπροσανατολίζουν, εστιάζοντας σε δευτερεύουσες λεπτομέρειες (όπως η ανάκληση της άδειας οικίσκων στο Κανδήλι, που αφού την εξέδωσε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Μεγαρέων, στην συνέχεια την ανακάλεσε η ίδια αναιρώντας τον εαυτό της - δηλαδή Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει, όπως λέει ο λαός), ο απερχόμενος δήμαρχος θριαμβολογεί παραπλανητικά, ότι δεν θα έλθουν οι Ρομά Χαλανδρίου στο Κανδήλι.


Όμως η αλήθεια, που επιμελώς κρύβεται από τους δημότες, είναι μία και μοναδική:
Το πρόβλημα για την μετεγκατάσταση των Ρομά Χαλανδρίου στο Κανδήλι εξακολουθεί, να παραμένει και θα λήξει μόνον, όταν ανακληθούν οι υπ' αριθμόν Φ.73521/29462/18-10-2013 και Φ.73521/38470/13-12-2013 αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής (ΑΔΑ). Όλα τα άλλα, που λέγονται και γράφονται, είναι επικίνδυνα προεκλογικά παραμύθια.
Για να δώσουμε λοιπόν τέλος στις ανέξοδες προεκλογικές "θριαμβολογίες" του κ. Μαρινάκη, ενημερώνουμε τους δημότες με υπευθυνότητα και χωρίς την ελάχιστη διάθεση κινδυνολογίας, για το ποία είναι η πικρή πραγματικότητα:
1. Ο νέος Γεν. Γραμ. Α.Δ.Α. κ. Αγγελάκας (κομματικός ομοϊδεάτης του κ. Μαρινάκη) ΔΕΝ έχει εκδώσει οποιαδήποτε ανάκληση των παραπάνω αποφάσεων για μετεγκατάσταση των Ρομά Χαλανδρίου στο Κανδήλι, που υπέγραψε ο κ. Καλογερόπουλος (επίσης κομματικός ομοϊδεάτης του κ. Μαρινάκη και ο υπεύθυνος της ΝΔ για τις δημοτικές εκλογές), άρα ισχύουν και είναι σε εφαρμογή.
2.      Αντίθετα, ο κ. Αγγελάκας εξέδωσε την απόφαση Φ.244/701/19-2-2014 με την οποία ορίζει, ότι η κατεδάφιση των αυθαιρέτων κατασκευών των Ρομά στο Δήμο Χαλανδρίου μεταφέρεται χρονικά για τις 17-06-2014, δηλαδή μετά τις δημοτικές εκλογές. Είναι ηλίου φαεινότερον, ότι η απόφαση αυτή αποτελεί έναν σκόπιμο προεκλογικό ελιγμό, ώστε να μην επηρεαστεί η υποψηφιότητα του κομματικού του φίλου κ. Μαρινάκη, από την επικείμενη εγκατάσταση των Ρομά Χαλανδρίου στο Κανδήλι.
3.      Έχει εκδοθεί και είναι σε ισχύ έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας   στην  πρώην Αμερικάνικη Βάση, στα  όρια του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας, όπου προβλέπεται, να τοποθετηθούν 60 οικίσκοι και όλες οι βοηθητικές εγκαταστάσεις να γίνουν ΜΟΝΟ εκεί. (Άρα θα πρέπει και εμείς να είμαστε χαρούμενοι και ικανοποιημένοι, όπως είναι  ο κ. Μαρινάκης, που λέει, ότι οι Ρομά τελικά δεν θα έρθουν στον Δήμο μας; Αλήθεια έχει σημασία, εάν αυτοί θα είναι λίγα μέτρα πιο μακριά από τα όρια του Δήμου, αλλά μέσα στην πρώην Αμερικανική Βάση; Είναι σαν να λέμε πως η Ρεβυθούσα έπαψε πια να είναι απειλή για τον Δήμο μας, επειδή πέρασε στα όρια του Δήμου Σαλαμίνος!!!!!)
4. Ο απερχόμενος δήμαρχος, είναι ο μόνος και αποκλειστικός υπαίτιος για το πρόβλημα των Ρομά Χαλανδρίου. Ο κομματικά υποτελής κ. Μαρινάκης, χωρίς προηγουμένως να έχει ενημερώσει τους δημότες και χωρίς να έχει λάβει έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο, όπως ρητά ορίζει ο νόμος,  έστειλε παράνομα και κρυφά επιστολή προς τον Γεν. Γραμ. ΑΔΑ, με την οποία άνοιξε διάπλατα την κερκόπορτα για την μετεγκατάσταση των Ρομά Χαλανδρίου στο Κανδήλι, χρησιμοποιώντας την παρακάτω φράση:
«Ο Δήμος Μεγαρέων είναι αρωγός (θα βοηθήσει) στην προσπάθεια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής για την μετεγκατάσταση των Ρομά στην περιοχή Μπότσικα - Κανδύλι και είναι πάνω και πέρα από κάθε αποκλεισμό των κοινωνικών ομάδων που διαμένουν στην περιοχή μας» (επιστολή κ. Ιωάννη Μαρινάκη, 20125/2-8-2013).

Αυτό το πολιτικό έγκλημα του απερχόμενου δημάρχου, είναι βέβαιον, ότι οι δημότες ΔΕΝ το ξεχνούν, όπως δεν ξεχνούν την αλαζονεία του, τον αυταρχισμό του  και την κακοδιαχείριση του δήμου, και θα το λάβουν σοβαρά υπόψη στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.
Όμως δεν αρκεί η πολιτική τιμωρία του υπευθύνου για το πρόβλημα, σημασία έχει η επίλυσή του.
Τι προτείνουμε εμείς. Επειδή το θέμα είναι καθαρά πολιτικό, απαιτεί και πολιτική λύση. Να ανακληθεί άμεσα η πολιτική απόφαση μετεγκατάστασης των Ρομά  στην πρώην Αμερικανική Βάση (εξάλλου ο Πρωθυπουργός, ο αρμόδιος Υπουργός, ο Γεν. Γραμ. ΑΔΑ κ. Αγγελάκας είναι πολιτικοί φίλοι του κ. Μαρινάκη).
Ο ανεξάρτητος συνδυασμός ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ καλεί όλους τους πολίτες των Μεγάρων και της Νέας Περάμου, να βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση και επαγρύπνηση. Και όλοι μαζί, με επικεφαλής τον κ. Γρηγόρη Σταμούλη, δεσμευόμαστε, ότι θα αποτρέψουμε, πάση θυσία, την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής στα Μέγαρα και στην Νέα Πέραμο, που απεργάζονται οι κομματικοί φίλοι του κ. Μαρινάκη.


Εκ του Γραφείου Τύπου της ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.