Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Ενημέρωση από τον Β.Οικονόμου

Εμμένει το Υπουργείο Εργασίας στα αναποτελεσματικά μέτρα ρύθμισης οφειλών στον ΟΑΕΕ

Σε απάντηση της ερώτησης που κατέθεσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, αναφορικά με την απόγνωση που προκαλεί στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες από τα μαζικά ειδοποιητήρια κατασχέσεων που απέστειλε ο ΟΑΕΕ (Αρ. Πρωτ. 6887/12.03.2014), ο Υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Ιωάννης Βρούτσης, μας πληροφορεί ότι οι επιστολές αυτές εντάσσονται στα πλαίσια της νομικής υποχρέωσης του ΟΑΕΕ να ενημερώσει τους οφειλέτες για τις συνέπειες της μη ρύθμισης των οφειλών τους! 


Μάλιστα σε μια απάντηση τριών σελίδων το Υπουργείο προσπαθεί να υπερασπιστεί τα μέτρα που έχει λάβει, τα οποία είχαμε επανειλημμένως προειδοποιήσει ότι θα κριθούν στην πράξη αναποτελεσματικά, ότι αποτελούν ουσιαστική συνδρομή της πολιτείας προς τους οφειλέτες ώστε να βοηθηθούν στην αποπληρωμή των οφειλών τους. Προς το τέλος όμως της απάντησης του Υπουργού αποκαλύπτεται αυτό που εξ αρχής ισχυριζόμασταν ως ΔΗΜΑΡ καταθέτοντας μάλιστα συγκεκριμένη Πρόταση Νόμου που δυστυχώς δεν έχει γίνει ακόμα τουλάχιστον αποδεκτή από την κυβέρνηση. Συγκεκριμένα στην απάντηση αναφέρεται ότι «Οι ενεργοί οφειλέτες του ΟΑΕΕ είναι 380.865. Ενταγμένοι σε καθεστώς ρύθμισης με τις προ του Ν. 4152/2013 διατάξεις είναι 36272 ασφαλισμένοι/ οφειλέτες. Με βάση το Ν. 4152/2013 στις 28/3/2014 υπάρχουν 25081 ενεργές ρυθμίσεις «νέας αρχής» με συνολική κεφαλαιοποιημένη οφειλή 295.560.123,58 € και 22784 πάγιες ρυθμίσεις με κεφαλαιοποιημένη οφειλή 111.717.011,59 €».
Είναι λοιπόν αυταπόδεικτο και από αυτή την απάντηση του Υπουργού, ότι το πλαίσιο ρύθμισης που απαιτεί από τους μικρομεσαίους ελεύθερους επαγγελματίες που δεν μπορούν να αποπληρώνουν τις τρέχουσες εισφορές τους να πληρώνουν τρέχουσες εισφορές προσαυξημένες με δόσεις έναντι οφειλών δεν μπορεί ούτε να αποδώσει, ούτε να αυξήσει τα έσοδα του οργανισμού ούτε να διαφυλάξει τους περίπου 300000 οφειλέτες εκτός ρυθμίσεων από τις επερχόμενες κατασχέσεις.
Είναι επιτακτική ανάγκη να υιοθετηθεί άμεσα η πρόταση νόμου της Δημοκρατικής Αριστεράς σύμφωνα με την οποία:
Α. Παγώνουν οι οφειλές για εύλογο χρονικό διάστημα
Β. Παρέχεται εύλογη περίοδος χάριτος στους οφειλέτες με την προϋπόθεση καταβολής των τρεχουσών οφειλών
Γ. Διευρύνονται τα όρια και οι δυνατότητες επιλογής χαμηλότερων βαθμίδων ασφάλισης
Δ. Περικόπτονται δραστικά οι προκλητικές για τις σημερινές συνθήκες προσαυξήσεις που επιβάλλονται στις οφειλές προς τον ΟΑΕΕ
Ε. Περιορίζονται δραστικά οι ανάγκες του ΟΑΕΕ για πρόσθετη κρατική χρηματοδότηση
ΣΤ. Προστατεύεται η περιουσία συνεπών ελεύθερων επαγγελματιών που λόγω της παρατεταμένης χρόνιας ύφεσης και της οικονομικής κρίσης δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του ΟΑΕΕ
Ζ. Προστατεύονται τα συμφέροντα και των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ με την βελτίωση της ρευστότητας του Οργανισμού και την διασφάλιση της βιωσιμότητάς του χάρη στις εισφορές των μελών του   

Τιμούμε την 19η Μαΐου, ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων

Η Βουλή των Ελλήνων το 1994 με μεγάλη καθυστέρηση όρισε την 19η Μαΐου ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων αναγνωρίζοντας έτσι την εξολόθρευση 353.000 Ελλήνων του Πόντου από το κεμαλικό καθεστώς και τους Νεότουρκους την περίοδο 1916-1923. Ταυτόχρονα δεσμεύτηκε να ενεργήσει ώστε το συγκεκριμένο ζήτημα να τεθεί στους διεθνείς οργανισμούς με τελικό σκοπό να εξαναγκαστεί η Τουρκία να αναγνωρίσει το έγκλημα που διέπραξε, ενέργειες όμως που δεν υλοποιήθηκαν.
Η γενοκτονία σύμφωνα με τον ΟΗΕ αποτελεί ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, το βαρύτερο σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και δεν επιδέχεται παραγραφή. Η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων δεν αφορά μόνο μια πληθυσμιακή ομάδα, ούτε μόνο τους Έλληνες αλλά απευθύνεται σε όλη την ανθρωπότητα. Σκοπός της δικαίωσης των αγώνων για την αναγνώριση της ποντιακής γενοκτονίας δεν είναι η αναμόχλευση των παθών και των μισαλλόδοξων μηνυμάτων του παρελθόντος, αλλά η αποστολή πολύτιμων μηνυμάτων προς όλη την ανθρωπότητα για το παρόν και το μέλλον, μέσα από την ανάδειξη των κοινωνικών, οικονομικών και πολιτικών συνθηκών που οδήγησαν στο αιματοκύλισμα και τον ξεριζωμό ενός ολόκληρου λαού.
Οι γενοκτονίες δεν αποφεύγονται «διαγράφοντας» την ιστορική μνήμη των λαών, ούτε όσοι μεγαλώσαμε με τις μνήμες των παππούδων μας μπορούμε να αρκεστούμε σε αναφορές που αποφεύγουν για άγνωστους λόγους να καταγράψουν τη φρίκη που έζησαν οι πρόγονοί μας. 
Οι δημοκρατικές μας παραδόσεις, η διάσωση και διάδοση του πολιτισμού μας, η διατήρηση αναλλοίωτης της ιστορικής μνήμης για τα δεινά που υποστήκαμε ως λαός, είναι παρακαταθήκη για την πορεία μας στον σύγχρονο κόσμο. Όπως και στο παρελθόν, ενωμένοι και αλληλέγγυοι, ο ένας δίπλα στον άλλο, θα εργαστούμε και θα ορθοποδήσουμε. Είναι χρέος του Ελληνικού Κράτους να εντείνει τις προσπάθειες ενημέρωσης της παγκόσμιας κοινότητας για τη γενοκτονία των Ποντίων ώστε να γίνει αυτή παγκόσμιο μάθημα αποτροπής των γενοκτονιών που ακόμα συντελούνται σε όλο τον κόσμο. Η ενότητα ενός λαού σφυρηλατείται μέσα από την κοινή μνήμη και οφείλουμε πάση θυσία να διαφυλάξουμε την ενότητά μας απέναντι σε όλους όσους για άγνωστους λόγους προωθούν τους εθνικούς διχασμούς.                 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.