Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ με αντιπροσωπεία του ΠΣΥΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση πραγματοποίησαν η Επιτροπή Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου Αθλητισμού και το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ με αντιπροσωπεία του Πανελληνίου Συλλόγου Υπαλλήλων Αθλητικών Σωματείων (ΠΣΥΑΣ), προκειμένου να συζητήσουν για τα εργασιακά ζητήματα των εργαζομένων στις Αθλητικές Ομοσπονδίες και Ενώσεις Σωματείων.


Στη συνάντηση παρευρέθηκαν, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ οι Βουλευτές Γιώργος Πάντζας και Ελένη Αυλωνίτου, ο συντονιστής του Αθλητικού Τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ Ιούλιος Συναδινός και τα στελέχη του Αθλητικού Τμήματος, Ιωάννης Δρίβας και Γιώργος Γάσιας. Από την πλευρά του ΠΣΥΑΣ παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αργύρης Ρηγόπουλος και το μέλος του ΔΣ του Συλλόγου, Νίκος Βυθούλκας.

Η αντιπροσωπεία του ΠΣΥΑΣ ενημέρωσε αναλυτικά τους Βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τα αποτελέσματα που έχει επιφέρει η εφαρμοζόμενη μνημονιακή πολιτική της συγκυβέρνησης στα εργασιακά ζητήματα του χώρου όπως η μη σταθερή και απρόσκοπτη καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων, οι απολύσεις, η εκ περιτροπής απασχόληση καθώς και η μη έγκριση των εσωτερικών κανονισμών των Ομοσπονδιών από τη ΓΓΑ.


Οι Βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκαν ότι θα συνεχίσουν τις πρωτοβουλίες που εδώ και 2 χρόνια έχουν ξεκινήσει, τόσο σε κοινοβουλευτικό όσο και σε εξωκοινοβουλευτικό επίπεδο, αναφορικά με τα εργασιακά και ασφαλιστικά ζητήματα των εργαζομένων στον Αθλητισμό. Τόνισαν μάλιστα, ότι απαιτείται η δημιουργία ενός κοινού μετώπου ενάντια στην εφαρμοζόμενη πολιτική που θα συμπεριλαμβάνει τους εργαζομένους, τους προπονητές και τους αθλητές του χώρου προκειμένου να ανακοπεί ο μνημονιακός κατήφορος του μαζικού και ερασιτεχνικού Αθλητισμού. Μέτωπο το οποίο θα συμβάλλει καθοριστικά στην μελλοντική ριζική αναδιάρθρωση του Αθλητικού οικοδομήματος, καθώς και στη δημιουργία ενός ενιαίου, κοινωνικού και δημοκρατικού συστήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στη χώρα μας από την Κυβέρνηση της Αριστεράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.