Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Βλάπτει τον τόπο η ανεύθυνη μικροπολιτική των φίλων σας, κ. Μπερδελή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Οι συνεχείς επιτυχίες της σημερινής Δημοτικής αρχής, σε μόλις τέσσερις μήνες διοίκησης, έχουν δημιουργήσει πραγματικό πανικό στο γνωστό δίδυμο του παλαιοκομματισμού, δηλαδή στους κκ. Μπερδελή και Μαρινάκη, οι οποίοι βλέπουν την πολιτική τους εικόνα να ξεθωριάζει ολοένα και περισσότερο και τις μικροπολιτικές τους πρακτικές, να απορρίπτονται από τους δημότες.
Γι αυτό και οι δύο, έχουν επιστρατεύσει διάφορα στελέχη τους, στενούς πολιτικούς "φίλους" τους και κάποια συγκεκριμένα "φιλικά" τους ΜΜΕ, ώστε με κάθε τρόπο να διαβάλλουν την σημερινή Δημοτική Αρχή.


Πρόσφατο κρούσμα ήταν η δημοσίευση εμπαθών σχολίων από γνωστούς πολιτικούς "φίλους"  του κ. Μπερδελή (ο ένας μάλιστα και υποψήφιος στον συνδυασμό του), κατά της Δημοτικής Αρχής, σχετικά με την αποδοχή της δωρεάς της Ολυμπίας Οδού για αντικατάσταση των φθαρμένων και επικίνδυνων ελαστικών, σε ορισμένα απορριμματοφόρα του Δήμου (υπόψη ότι σχεδόν όλα τα ελαστικά των οχημάτων  του Δήμου ήταν κατεστραμμένα, όταν παρελήφθησαν από την προηγούμενη δημοτική αρχή).
Η δωρεά ήταν ένα ελάχιστο τμήμα από τα αντισταθμιστικά οφέλη που η Δημοτική Αρχή διεκδικεί από την Ολυμπία Οδό, για την επιβάρυνση που προκαλεί η διέλευση των οχημάτων από την περιοχή μας. Και φυσικά, σε καμιά περίπτωση δεν υπήρχε η ελάχιστη συσχέτιση με το θέμα των παράπλευρων διοδίων, αφού η απόφαση για την επιβολή τους ανήκει στην Κυβέρνηση, που είναι η μόνη αρμόδια, για να ρυθμίζει θέματα επιβολής και τιμών διοδίων.
Όμως οι υποστηρικτές του κ. Μπερδελή, συνεπείς στην γραμμή της παραπληροφόρησης και του αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, που μόνιμα ακολουθεί και ο "εκλεκτός" τους πολιτικός "φίλος", έσπευσαν με υπονοούμενα να κατηγορήσουν την Δημοτική Αρχή διότι δεν απέρριψε την δωρεά, για λόγους "αξιοπρέπειας" κλπ.
Και το έκαναν αυτό  χωρίς προφανώς να έχουν καταλάβει ότι, στρέφονται ευθέως κατά των συμφερόντων του Δήμου, του τόπου και της κοινωνίας μας.
Διότι αν επειδή είμαστε σε αγώνα εναντίον των διοδίων η σημερινή Δημοτική Αρχή θα έπρεπε να έχει απορρίψει την - άσχετη με τα διόδια - δωρεά των ελαστικών, σύμφωνα πάντα με την λογική που επικαλούνται οι "φίλοι" του κ. Μπερδελή,  εφόσον τα διόδια επιβλήθηκαν από την Kυβέρνηση, για τους ίδιους λόγους "αξιοπρέπειας" η Δημοτική Αρχή θα πρέπει να απορρίψει και οποιοδήποτε κονδύλι χορηγεί στον Δήμο, η Kυβέρνηση!!!
Και βέβαια όλες οι Δημοτικές Αρχές μέχρι σήμερα, θα έπρεπε για λόγους "αξιοπρέπειας" να έχουν απορρίψει το σύνολο των κυβερνητικών επιδοτήσεων, προγραμμάτων ΕΣΠΑ και λοιπών "δωρεών" και να έχουν αφήσει τον τόπο μας γυμνό από υποδομές, επειδή επί δεκαετίες η Kυβέρνηση παίρνει για τον τόπο μας αρνητικές αποφάσεις, με τις οποίες είμαστε αντίθετοι!!!
Εκτός και οι υποστηρικτές του κ. Μπερδελή, την έννοια της "αξιοπρέπειας" την προσεγγίζουν επιλεκτικά, ανάλογα με τα εξυπηρετούμενα συμφέροντα... Διότι τους θυμίζουμε ότι και επί αντιδημαρχίας του κου Μπερδελή, όταν όλος ο τόπος αγωνιζόταν κατά της ΔΕΣΦΑ, ο Δήμος είχε δεχθεί ένα απορριμματοφόρο ως δωρεά από την εταιρία!
Για το πως λοιπόν εννοούν την "αξιοπρέπεια" οι εν λόγω κύριοι, εμείς δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα... απλά αρκούμαστε να τους επιστρέψουμε την δική τους φράση: "ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΗ".
Όμως, μιας και οι συγκεκριμένοι κύριοι έχουν τόσο μεγάλη ευαισθησία για τα διόδια, μπορούν να πληροφορήσουν την κοινή γνώμη, τι πρωτοβουλίες έχουν πάρει για τα διόδια οι ίδιοι, καθώς και οι κ.κ. Μπερδελής και Μαρινάκης, από την 1η Σεπτεμβρίου 2014 μέχρι σήμερα;
Και αν όντως τους ενδιαφέρουν τα διόδια και όχι η εξυπηρέτηση των μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων τους, γιατί δεν σχολίασαν θετικά και δεν συμπαρατάχθηκαν δημοσίως με την Δημοτική Αρχή, όταν προσωπικά ο Δήμαρχος κ. Γρηγόρης Σταμούλης, υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα των δημοτών, πήρε πρωτοβουλίες κατά των διοδίων με αποδέκτες τους αρμόδιους Υπουργούς και τους βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής; (επιστολή 3/12/2014, Αρ. Πρωτ. 27666).
Γιατί δεν είπαν ούτε λέξη, όταν πρόσφατα το θέμα των διοδίων έφθασε στην Βουλή μέσω επερωτήσεων Βουλευτών της περιφέρειάς μας, οι οποίοι κινητοποιήθηκαν κατόπιν των πιέσεων που άσκησε ο Δήμαρχος κ. Γρηγόρης Σταμούλης; 
Ας αφήσουν λοιπόν οι "φίλοι" του κ. Μπερδελή την Δημοτική Αρχή να επιτελέσει το έργο της, για να πάει ο τόπος μπροστά και ας σταματήσουν επιτέλους την στείρα κριτική, που εξυπηρετεί τις μικροπολιτικές τους σκοπιμότητες, αλλά καταστρέφει τον τόπο.
Γιατί εκτός από κριτές, είναι και οι ίδιοι κρινόμενοι για όσα γράφουν!

Εκ του Γραφείου Τύπου της ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.