Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Άρθρα- συνεντεύξεις του Γ.Πάντζα

Ψηφίζουμε για τη ζωή μας, για το μέλλον των παιδιών μας

Οι μέρες και οι στιγμές που ζούμε σήμερα είναι πραγματικά ιστορικές. Για το λαό μας, για τη χώρα, για την ίδια την Ευρώπη. Για την Αριστερά, που όλα τα προηγούμενα χρόνια, δεκαετίες ολόκληρες, σχεδόν λοιδορήθηκε και απομονώθηκε για τις θέσεις της. Η εικονική ευμάρεια, που το κατεστημένο καλλιέργησε και στήριξε, προκειμένου να εξασφαλίσει την ίδια του την ύπαρξη, δουλεύοντας παράλληλα τη διαπλοκή, τον παρασιτισμό, τη διαφθορά, τον εκφυλισμό και τελικά τη σαπίλα, έκανε την Αριστερά να φαντάζει με τις θέσεις της ως κάτι το ουτοπικό, ως κάτι ιδεατό, και πολλές φορές γραφικό, που πολύ απλά δεν είχε θέση στην πραγματικότητα. Έτσι έλεγαν. Αυτό επαναλάμβαναν πεισματικά οι εκπρόσωποι της εικονικής πραγματικότητας και του σάπιου κατεστημένου σε κάθε ευκαιρία, σε κάθε στασίδι που τους δινόταν στα ΜΜΕ. Μέχρι σήμερα όμως, γιατί οι θέσεις της Αριστεράς, ήταν και είναι πλέον μονόδρομος. Ήταν και είναι η μόνη ρεαλιστική πρόταση, για τη διέξοδο από την κρίση αλλά και τη διαχρονική ευημερία των λαών.


Η εικονική ευμάρεια λοιπόν, κατέρρευσε, βούλιαξε και στη θέση της ξεβράστηκε το πραγματικό πρόσωπο του καπιταλισμού και της κλεπτοκρατίας. Ένας καπιταλισμός αδύναμος, απαξιωμένος και σε αποσύνθεση, που κάνει την ύστατη προσπάθειά του να συνθλίψει ότι είναι έξω από την ολιγαρχία των εγχώριων και ξένων συμφερόντων. Αυτή είναι η μία και μοναδική αλήθεια για τον ιστορικό του μέλλοντος. Ο οποίος θα γράψει στις σελίδες της ιστορίας. ‘’ Στις 25 του Γενάρη ο λαός κέρδισε τη μάχη ενάντια στους δυνάστες του’’. ‘’Στις 25 του Γενάρη ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τη μάχη που έκρινε αυτόν τον πόλεμο’’. ‘’Η κοινωνική δικαιοσύνη σάρωσε στον πόλεμο της λιτότητας, και της βαρβαρότητας’’.

Είμαστε λοιπόν στην τελική ευθεία, για τη σημαντικότερη και ουσιαστικότερη μάχη, που θα καθορίσει για πολλά χρόνια το μέλλον αυτού του τόπου. Μάχη, ενάντια στις απειλές και τους εκβιασμούς της άρχουσας τάξης. Που για εμάς έχει ένα και μοναδικό διακύβευμα. Την ανατροπή του κοινωνικού ολέθρου και την εκπλήρωση των ταξικών και πατριωτικών μας καθηκόντων, που ξεπερνούν τα όρια του εθνικού κράτους καθώς εκτείνονται στην Ευρώπη και πέρα από αυτήν.

Αυτός είναι ο αγώνας μας. Για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη, αδιαμφισβήτητη και αποφασιστική, εκλογική μας νίκη. Βάζοντας τέλος στην κοινωνική τραγωδία που δημιούργησαν όλα αυτά τα χρόνια, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Θάβοντας πολιτικά όλους τους δήθεν ‘’σωτήρες’’ που ακόμα και σήμερα  κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό ότι θα τον σώσουν, ενώ στην πραγματικότητα στοχεύουν με την υφαρπαγή της ψήφου να φανερώσουν μια ακόμα πιο βάρβαρη πολιτική που όμοιά της δεν έχει γνωρίσει η κοινωνική διαστρωμάτωση της χώρας.         

Στις 25 του Γενάρη, το ιστορικό μας χρέος, το χρέος της Αριστεράς, είναι ξεκάθαρο. Να στείλουμε  οριστικά στον αγύριστο τους δυνάστες του ελληνικού λαού και να γυρίσουμε σελίδα, για μια Ελλάδα περήφανη, δημοκρατική και δίκαιη. Η ιστορία δε μπορεί να περιμένει. Όταν σε καλεί οφείλεις να δώσεις τη μάχη. Να αρπάξεις την ευθύνη. Την ευθύνη και την εντολή που ο λαός και η ιστορία σε καλούν να κάνεις πράξη. Είμαστε με τους πολλούς και όχι με τους λίγους. Εκπροσωπούμε τον ελληνικό λαό και όχι το κεφάλαιο. Μαχόμαστε με όπλο την κοινωνική δικαιοσύνη ενάντια στην ασυδοσία των αγορών. Η λαϊκή οργή και η αγανάκτηση θα δώσουν ένα μήνυμα αδιαμφισβήτητο σε όλη την Ευρώπη. Η Ευρώπη των λαών θα νικήσει την Ευρώπη των μνημονίων και της βαρβαρότητας. Η δημοκρατία των λαών θα επιβληθεί στην ολιγαρχία των ολίγων.

Ψηφίζουμε για τη ζωή μας, για το μέλλον των παιδιών μας. 

Γιώργος Πάντζας

Υποψήφιος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Περιφέρειας Αττικής 

Ήρθε η ώρα να τους στείλουμε στον αγύριστο

Δυόμιση χρόνια μετά τις εκλογές του ’12, βρισκόμαστε στην τελική ευθεία μέχρι να ολοκληρωθεί και τυπικά η πορεία του λαού προς την κάλπη. Απομένουν λίγες ημέρες, μέχρι την 25η του Γενάρη, που ο λαός θα υποδείξει, το δρόμο τον αγύριστο σε όλους αυτούς που κυβέρνησαν για δεκαετίες τον τόπο και έφεραν την καταστροφή και την χρεοκοπία στην πατρίδα μας. Που ως πιστοί ‘’λοχαγοί’’ της κας Μέρκελ, επί πέντε χρόνια που η χώρα μας βρίσκετε στην κόλαση του Μνημονίου, δημιούργησαν 1,5 εκατομμύριο άνεργους, 700.000 υποσιτισμένα παιδιά που λιποθυμούν καθημερινά στα σχολεία, 6,3 εκατομμύρια των Ελλήνων που ζουν στη φτώχεια, συνταξιούχους που δεν έχουν να πάρουν φάρμακα, εκατομμύρια ανασφάλιστους, λεηλατημένους μισθούς και συντάξεις καθώς και χιλιάδες νέους μετανάστες που φεύγουν καθημερινά αναζητώντας νέες πατρίδες.

Ένας κοινωνικός όλεθρος. Μια εθνική τραγωδία. Για τους πολλούς όμως. Γιατί από την άλλη φρόντισαν να προστατέψουν τους τραπεζίτες, τους εργολάβους, τους καρχαρίες που λιμνάζουν γύρω από τα φιλέτα της Αττικής, τα συμφέροντα των ντόπιων και ξένων νταβατζίδων. Να φορολογήσουν τους ανέργους, και να προσφέρουν φορολογική ασυλία στους εφοπλιστές. Να κυνηγήσουν τους μικροοφειλέτες που αδυνατούσαν να πληρώσουν, διότι έχουν χάσει την δουλειά τους, και να αφήσουν ανενόχλητους τους μεγαλοφοροφυγάδες της λίστας Λαγκάρντ.

Αυτός είναι ο βίος και η πολιτεία της απερχόμενης κυβέρνησης. Ένα «success story», με συσσίτια και ελεημοσύνη σε αυτούς που προηγουμένως είχε καταντήσει ζητιάνους. Ένα οδοιπορικό δεκαετιών μέσα στο οποίο συνωστίζονται το Χρηματιστήριο και τα δομημένα ομόλογα, οι εθνικοί εργολάβοι  και οι κουμπάροι, τα Βατοπέδια και τα αναψυκτήρια, τα εξοπλιστικά και τα υποβρύχια που γέρνουν, οι διάφορες λίστες  Λαγκάρντ και άλλες, οι off shore εταιρείες και η SIEMENS. Μια διήγηση που το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, ως πολιτικό απόστημα και καθεστώς, έχουν την απόλυτη ευθύνη για το γεγονός ότι η διαπλοκή, ο παρασιτισμός, η διαφθορά, ο εκφυλισμός και τελικά η σαπίλα, εγκαταστάθηκαν ως επίσημοι πολιτικοί όροι στην διακυβέρνηση της χώρας.     

Ο κύκλος έκλεισε λοιπόν. Είμαστε στην τελική ευθεία, για τη σημαντικότερη και ουσιαστικότερη μάχη, που θα καθορίσει για πολλά χρόνια το μέλλον αυτού του τόπου. Μάχη, ενάντια στις απειλές και τους εκβιασμούς της άρχουσας τάξης. Μάχη ενάντια στην βαρβαρότητα και στη λιτότητα. Μάχη ενάντια στο σάπιο κατεστημένο. Μάχη ανάμεσα στο πρόγραμμα που εξήγγειλε ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας στην Θεσσαλονίκης και το νέο μνημόνιο με τα νέα μέτρα.  

Ήρθε η ώρα να καθαρίσουμε τη σήψη του παρελθόντος.  Έφτασε η ώρα να αναλάβουμε την ευθύνη που μας αναλογεί. Να πάρουμε πίσω τη χαμένη μας ζωή. Τη ζωή και το μέλλον των παιδιών μας. Την ιστορία και το μέλλον αυτού του τόπου. Με ισχυρή εντολή αυτοδυναμίας και ακόμα πιο ισχυρή κοινωνική συμμαχία να ακυρώσουμε το μνημόνιο και να διεκδικήσουμε την καλύτερη δυνατή συμφωνία προς όφελος του λαού μας στην Ευρώπη. Είναι πατριωτικό καθήκον όλων μας, να κάνουμε την ελπίδα πράξη και με αποφασιστικότητα και αισιοδοξία να πάρουμε στα χέρια μας το αύριο της αξιοπρέπειας και της δικαιοσύνης. Ήρθε η ώρα λοιπόν να τους στείλουμε στον αγύριστο.  


Γιώργος Πάντζας

Υποψήφιος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ
Περιφέρεια Αττικής



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.