Κυριακή, 3 Μαΐου 2015

Από την κοινοβουλευτική δράση του Β.Οικονόμου

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας  της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Οικονόμου, με αφορμή την τροπολογία για τα αποθεματικά του ΑΚΑΓΕ (Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών) που κατέθεσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημ. Στρατούλης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Σε πλήρη αρμονία και ακολουθία με την αρπαγή των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων έρχεται η τροπολογία σκάνδαλο του κ Στρατούλη, ο οποίος σπάει το κοινωνικό συμβόλαιο μεταξύ των γενεών, αφαιρώντας 4 δις από το ΑΚΑΓΕ (Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών). Και όλα αυτά γίνονται για να καλύψει πρόσκαιρες ανάγκες μιας αδιέξοδης πολιτικής που στο όνομα μιας ''ηρωικής διαπραγμάτευσης'' δεν διστάζει να βάλει ''χέρι'' στα ασφαλιστικά ταμεία και στα 4 δις κεφάλαιο του ΑΚΑΓΕ που προορίζεται για τους επόμενους συνταξιούχους του 2019, σαν να μην υπάρχει αύριο!!

Δυστυχώς είναι σαν να ζούμε τις τελευταίες μέρες μιας σύγχρονης Πομπηίας...»


Προς:  Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων
           
Θέμα: Να μην λειτουργεί ΚΑΕ στην Α2 Μπάσκετ, η περίπτωση του Πανελευσινιακού.


Κύριε Υπουργέ,

Με αφορμή την πιθανή περίπτωση υποβιβασμού της ομάδας μπάσκετ του Πανελευσινιακού από την Α1 Μπάσκετ, θα ήθελα να σας επιστήσω την προσοχή στη νομοθετική εκκρεμότητα που προκύπτει.
Ο σύλλογος υποβιβάζεται στην Α2 και με βάση το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο η ομάδα του χρόνου πρέπει να παραμείνει επαγγελματική (ΚΑΕ). Αυτό πρακτικά σημαίνει αθέμιτο ανταγωνισμό σε σχέση με τις άλλες ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα καθώς αυτές παραμένουν ερασιτεχνικά σωματεία με χαμηλότερο λειτουργικό κόστος.
Διαχρονικά, η ομοσπονδία μπάσκετ ζητάει το αυτονόητο, να υπάρξει άρση αυτού του περιορισμού ώστε να μπορεί να υπάρξει λύση της ΚΑΕ και να αγωνίζεται ως ερασιτεχνικό σωματείο στην κατηγορία της Α2. Σε διαφορετική περίπτωση, ο σύλλογος είναι αναγκασμένος να αγωνιστεί στην Β Εθνική.

Κατόπιν όλων αυτών,

Ερωτάστε:

Προτίθεστε να καταθέσετε σχετική τροπολογία στον νέο αθλητικό νόμο που επίκειται να έρθει στη Βουλή, ώστε να υπάρξει διευθέτηση του συγκεκριμένου ζητήματος;
 Προς:  Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
           


Θέμα: Αδικαιολόγητη παράταση της θητείας μελών της Ολομέλειας του Ε.Σ.Ρ


Κύριε Υπουργέ,

Με την υπ’ αριθμ. 3515/2013 απόφασή του το ΣτΕ απεφάνθη υπέρ της αντισυνταγματικότητας της αδικαιολόγητα μακροχρόνιας παράτασης της θητείας των  μελών των ανεξαρτήτων αρχών.

Ειδικότερα, κρίθηκε, ότι «κατά την έννοια της ρύθμισης του άρθρου 101Α του Συντάγματος, η οποία προβλέπει συγκεκριμένη διαδικασία εντός ορισμένων χρονικών ορίων και καθιερώνει ρητώς «ορισμένη» θητεία των μελών των Ανεξαρτήτων Αρχών, είναι μεν ανεκτή η συνέχιση της λειτουργίας των εν λόγω Αρχών μετά τη λήξη της θητείας των μελών τους και μέχρι την επιλογή νέων, μόνο όμως για εύλογο χρονικό διάστημα, το οποίο κρίνεται κατά τις εκάστοτε συντρέχουσες περιστάσεις».
Ως εκ τούτου, καταλήγει ότι μετά την πάροδο του εύλογου χρόνου το Σύνταγμα δεν ανέχεται πλέον την παράταση της θητείας των μελών της Ανεξάρτητης Αρχής, «η δε Ανεξάρτητη Αρχή δεν διαθέτει από το χρονικό αυτό σημείο και εφεξής νόμιμη συγκρότηση».

Πρόσφατα γίναμε αποδέκτες καταγγελιών καθώς και μηνυτήριας αναφοράς της Βεργίνα ΑΕ κατά μελών της Ολομέλειας του Ε.Σ.Ρ σχετικά με την αδικαιολόγητη παράταση της θητείας των μελών του, η οποία υπερβαίνει κατά πολύ τον προβλεπόμενο από το Σύνταγμα εύλογο χρόνο παράτασης της θητείας.

Υπάρχουν συγκεκριμένα μέλη του ΕΣΡ που έχουν «ριζώσει» κυριολεκτικά στη θέση τους και η θητεία τους πλησιάζει τα 13 συναπτά έτη!!!, χωρίς κανείς να αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα της αδικαιολόγητα μακράς παραμονής τους στον φορέα.

Κατόπιν όλων αυτών,

Ερωτάστε:

Προτίθεστε να εφαρμόσετε τον νόμο και τις αποφάσεις του ΣτΕ; Θα ολοκληρώσετε άμεσα τις σχετικές διαδικασίες προκειμένου να υπάρξει άμεση διευθέτηση του ζητήματος; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.