Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2015

ΑΣ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ κ. ΜΑΡΙΝΑΚΗ. ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟΙ


Το διαβάσαμε κι αυτό. Ο κ. Μαρινάκης για ακόμα μία φορά μας εξέπληξε όλους με την νέα «Πρωτοφανή» πρότασή του για «κατεπείγουσα Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, λόγω των μεγάλων κινδύνων που διατρέχει ο Δήμος μας».
Είναι απορίας άξιον, πως ένας πολιτικός που διετέλεσε επί 3,5 χρόνια Δήμαρχος, μπορεί να «πετάει» μια τόσο ανεύθυνη πρόταση και να καλεί μέσω του τοπικού τύπου τον σημερινό Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να συγκαλέσουν κατεπείγουσα συνεδρίαση για …… την πολύ σοβαρή κατάσταση της χώρας μας, την αγωνία και αβεβαιότητα όλων μας, καθώς και για τα προβλήματα και τους κινδύνους που εγκυμονούν λόγω των έκτακτων συνθηκών.


Την ανακοίνωση αυτή ο κ. Μαρινάκης την έβγαλε την 9/7/2015 όταν ο Πρωθυπουργός της Χώρας και τα στελέχη της Κυβέρνησης διαπραγματεύοντο σκληρά εκτός Ελλάδος με τους σκληρούς πιστωτές μας (δανειστές μας).
Γνωρίζει πολύ καλά ο τέως Δήμαρχος ότι η σύγκληση του ΔΣ γίνεται α) ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου, β) όταν το ζητήσει ο Δήμαρχος, γ) όποτε το ζητήσει η Οικονομική Επιτροπή ή η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, δ) αν το ζητήσει το 1/3 των Δημοτικών Συμβούλων με γραπτή αίτηση και ε) αν το ζητήσει το σύνολο των Δημοτικών Συμβούλων της μειοψηφίας με γραπτή αίτησή του.
Τίποτα από όλα αυτά δεν έγινε. Δεν τα γνώριζε; Είναι απαράδεκτο. Τα γνώριζε αλλά έπραξε αλλιώς. Είναι από τα γνωστά του πυροτεχνήματα.
Ας υποθέσουμε όμως ότι η Διοίκηση του Δήμου έκανε δεκτό το αίτημα (μέσω του τοπικού τύπου) ενός μόνο, στεναχωρημένου λόγω μη επανεκλογής, τ. Δημάρχου, και καλούσε μία κατεπείγουσα Συνεδρίαση.
Τι θα συζητούσε η ολομέλεια του Δημοτικού  Συμβουλίου;
Για το σημείο των διαπραγματεύσεων της Κυβέρνησης; Τι θα μπορούσε ένα Δημοτικό Συμβούλιο μιας μικρής πόλης να επηρεάσει, στις πολύπλοκες και λεπτές εθνικές αποφάσεις και συζητήσεις της Κεντρικής Κυβέρνησης; Σε ποιο οικονομικό τοπίο θα συζητούσαμε την επόμενη μέρα; Τι θα μπορούσε η Διοίκηση ενός φτωχού Δήμου να έχει προετοιμάσει για τα χειρότερα, όπως έγραψε ο κ. Μαρινάκης, αν οι διαπραγματεύσεις της Κυβέρνησης αποτύγχαναν;
Όλες αυτές τις απλές σκέψεις έπρεπε να τις είχε σκεφτεί ο τ. Δήμαρχος και να αποφεύγει τις ψευτολαϊκίστικες» φραστικές φωτοβολίδες χωρίς ουσία και νόημα.
Εάν εκόπτετο για το καλό του Δήμου και όχι πως θα χτυπήσει πολιτικά τον κ. Σταμούλη, θα είχε ψηφίσει την λήψη του Δανείου με το οποίο θα ισοσκέλιζε ο «Προϋπολογισμός», βάσει του οποίου θα λειτουργούσε σωστά ο Δήμος. Διότι πολύ καλά γνωρίζει ότι χωρίς «Προϋπολογισμό» (Ιούλιο μήνα) είναι αδύνατη η λειτουργία οποιουδήποτε Δήμου. Επομένως θέλει το καλό του Δήμου ή πως θα βουλιάξει για να πάθει πολιτική ζημιά ο Σταμούλης;
Ας σοβαρευτούμε λοιπόν κ. Μαρινάκη. Οι καιροί για την χώρα και την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι πολύ δύσκολοι. Ο λαός απαιτεί σοβαρότητα, εργατικότητα και πολιτική αλληλεγγύη. Γυρίζει την πλάτη στις παλαιοκομματικές λαϊκίστικες «θεατροπαραστάσεις».


Η Επιτροπή Επικοινωνίας της ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.