Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

ΠΩΣ ΤΟΛΜΑΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ...


Αν ψηφίσουμε όχι στο δημοψήφισμα της Κυριακής τότε θα βγούμε από το ευρώ ,θα καταστραφούμε σαν χώρα,θα μας πετάξουν έξω από την Ευρωπαική ένωση,θα γυρίσουμε χρόνια πίσω.
Αν πάλι ψηφίσουμε ναι θα κοπούν κι άλλο οι μισθοί και οι συντάξεις ,θα μας επιβληθούν φόροι ,θα αυξηθεί κι άλλο η ανεργία ,δεν πρόκειται δηλαδή να πάρουμε ανάσα.
Αυτά ακούει ο Έλληνας πολίτης μέρες τώρα και η απόλυτη δημοκρατική πράξη όπως είναι το δημοψήφισμα τείνει να μετατραπεί στο κεφάλι του σε  «δημίου» ψήφισμα.
Και συνεχίζει να ακούει...


Η κυβέρνηση μας βυθίζει στην αβεβαιότητα,μας έβαλε μπροστά σε ένα δίλημμα ,μας διχάζει αυτές τις κρίσιμες ώρες για την Ελλάδα.
Και αναρωτιέται κανείς:
Ποιοί είστε εσείς κύριοι της κυβέρνησης που τολμάτε να ζητάτε τη γνώμη του λαού και να μας βυθίζεται στην αβεβαιότητα;
Πού είναι τελος πάντων οι κύριοι και οι κυρίες  των προηγούμενων κυβερνήσεων που χωρίς να ρωτάνε κανέναν,κόβανε μισθούς και συντάξεις ,συρρικνώνανε τις ζωές μας μέσα σε μια νύχτα ψηφίζοντας νομοσχέδια για τα οποία δεν τους εξέλεξε ο  Έλληνας πολίτης;
Με αυτούς  τους πολιτικούς υπήρχε σιγουριά και ασφάλεια.Απαραίτητα στοιχεία στην αστική μας δημοκρατία. Ξέραμε πως ό,τι μέτρα πάρουν θα είναι εναντίον μας.Ξέραμε ότι σίγουρα θα κοπεί ο μισθός ,ξέραμε πως σίγουρα δε θα χουμε δουλειά . Είχαμε το κεφάλι μας ήσυχο.Σκυφτό μεν αλλά ήσυχο.
Τα τελευταία χρόνια που σαφώς και δεν υπάρχει κρίση στην κοινωνία –τώρα ,ξαφνικά προέκυψε με τις  ουρές στα ΑΤΜ- το είχαμε δεδομένο ότι οι κυβερνήσεις που εκλέγονται μετά θα κάνουν ακριβώς τα αντίθετα  από αυτά που έλεγαν.Ότι δεν πρόκειται να παλέψουν για κάτι καλύτερο με τους γενναιόδωρους και τόσο φιλέλληνες ηγέτες της Ευρώπης ,γιατί έτσι λειτουργεί η Ευρωπαική Ένωση και εμείς πρέπει να συμμορφωθούμε  αν θέλουμε να είμαστε μέλη της.
Και έρχεστε τώρα εσείς κύριοι της κυβέρνησης και κάνετε το ελληνικό ζήτημα πρώτο θέμα στα διεθνή μέσα,εκνευρίζετε με τη διαπραγματευτική σας στάση πανίσχυρους υπουργούς οικονομικών και το κυριότερο μας λέτε ότι στην Ευρώπη υπάρχει κι άλλος δρόμος πέρα σπό τη σκληρή λιτότητα.
Μας μιλάτε για αξιοπρέπεια,για λαούς που πρέπει να παλεύουν  και μας ζητάτε με αυτό το δημοψήφισμα να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας και να αναμετρηθούμε με την Ιστορία.
Πώς τολμάτε κύριοι της κυβέρνησης  να κάνετε κάτι τέτοιο ;όταν έχουμε συνηθίσει ότι δημοκρατία είναι μόνο η ψήφος  μας στις εκλογές ,όταν έχουμε πειστεί ότι κανονικότητα σε μια κοινωνία είναι οι άνεργοι,οι άστεγοι και κόσμος που τρώει από τα σκουπίδια..
Αφήστε μας να συνεχίσουμε τον ήσυχο  μεταπολιτευτικό ύπνο μας , που μπορεί να είχε εφιάλτες αλλά δεν απαιτεί να αναλάβουμε ευθύνες  και να εκφράσουμε τη γνώμη μας με δημοψηφίσματα και ανοησίες.Που απαιτεί  να λέμε ΝΑΙ στην επιβίωση και ΟΧΙ στη ζωή ,που απαιτεί να λέμε ΝΑΙ στον ΦΟΒΟ και όχι στη ΔΡΑΣΗ.Μη μας ξεβολεύετε σας παρακαλώ ....το ΟΧΙ την Κυριακή είναι ΝΑΙ στην αξιοπρέπεια ,στην λαική κυριαρχία ,στη δημοκρατία.
Νομίζετε όμως ότι μετά από 40 χρόνια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θυμόμαστε τι σημαίνουν οι λέξεις;
Εκτός και αν κάποιοι θυμούνται....
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΧΑΛΟΦΤΗ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.