Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Σημαντικές ανακοινώσεις από το Δήμο Μεγάρων

1) «Συμμετοχή σε Πρόγραμμα Κατασκηνώσεων»
 
            Ο Δήμος Μεγαρέων σε συνεργασία με την ομάδα Παραγωγών Κηπευτικών Μεγάρων σας ενημερώνει ότι εξασφάλισε θέσεις συμμετοχής παιδιών από τον Δήμο Μεγαρέων (Μέγαρα - Νέα Πέραμος) στις παιδικές κατασκηνώσεις του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας που βρίσκονται στο Σούνιο Αττικής. Διάρκεια από 25 Ιουλίου μέχρι 7 Αυγούστου 2015.
            Η συμμετοχή αφορά αγόρια και κορίτσια ηλικίας 12 – 15 ετών δηλ. γεννηθέντα από 1/01/2000 έως 31/12/2003.


            Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κατατίθενται μέχρι και 20 Ιουλίου 2015  στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Μεγαρέων στην οδό Πλούτωνος 3 (Πλακάκια - ΔΕΥΑΜ) τηλ. 2296028019  και στα γραφεία της Ομάδας Παραγωγών Κηπευτικών Μεγάρων στην οδό Κλεισούρας 39 τηλ.  2296025639.
            Απαραίτητα δικαιολογητικά:
α) Πιστοποιητικό γεννήσεως ή άλλο δημόσιο έγγραφο (π.χ. βιβλιάριο ασθενείας, Διαβατήριο) από το οποίο ν’ αποδεικνύεται η ημερομηνία γεννήσεως του παιδιού.
β) Ιατρική γνωμάτευση ότι δεν πάσχει από κάποια μεταδοτική ή ψυχική νόσο ή κάποιο άλλο αίτιο το οποίο θα τα εμποδίζει να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις της κατασκήνωσης.
γ) Για τα παιδιά των αγροτών (γεωργών, κτηνοτρόφων κ.λ.π.) θα χρειασθεί και βεβαίωση από τον Συνεταιρισμό ή τον αγροτικό ή δασικό κ.λ.π. σύλλογο που ανήκουν οι γονείς, ότι πράγματι αυτοί είναι αγρότες.
            Η  διαμονή των παιδιών στην κατασκήνωση είναι εντελώς ΔΩΡΕΑΝ.

            Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

2) ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Δήμος Μεγαρέων συμμετέχοντας ως εταίρος στην Κοινωνική Σύμπραξη της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD
ΚΑΛΕΙ
ΤΟΥΣ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ που κατοικούν στα όρια Δήμου Μεγαρέων να υποβάλλουν Αιτήσεις Υπαγωγής στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής ή/και Βασικής Υλικής Συνδρομής.
Ωφελούμενοι των παροχών είναι:
1.       Ενήλικα φυσικά πρόσωπα (άγαμα, διαζευγμένα, σε διάσταση ή σε χηρεία), που υποβάλλουν ατομική φορολογική δήλωση και δεν εμπίπτουν στις παρακάτω κατηγορίες των εξαρτώμενων μελών
2.       Οικογένεια, δηλαδή ενότητα φυσικών προσώπων, που περιλαμβάνει ένα ή περισσότερα εξαρτώμενα μέλη ή ένα έγγαμο ζευγάρι ή ζευγάρι το οποίο έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, με ή χωρίς εξαρτώμενα μέλη.
3.       Άστεγοι, δηλαδή άτομα που διαμένουν, σε δημόσιους ή εξωτερικούς χώρους, διανυκτερεύουν σε ξενώνες ύπνου ή διαβιούν σε προσωρινά ή πρόχειρα καταλύματα, τα οποία δεν πληρούν τις αναγκαίες τεχνικές προδιαγραφές και δεν διαθέτουν τις βασικές υπηρεσίες ύδρευσης και ηλεκτροδότησης.

Εισοδηματικά κριτήρια ωφελουμένων (πραγματικό εισόδημα) σύμφωνα με το ΦΕΚ 1066/Τβ΄/2015:
·         3.000 € ετησίως για μεμονωμένο άτομο
·         4.500 € ετησίως για το ζευγάρι
·         Προσαυξανόμενο κατά 1.500 € για κάθε ενήλικο εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας και 900 € ετησίως για κάθε ανήλικο εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας.

3)  ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ


Κύριοι/ιες

H Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Μεγαρέων σας γνωστοποιεί ότι, η κατάθεση των αιτήσεων για την χορήγηση των προνοιακών επιδομάτων, η οποία γινόταν στον Δήμο Ελευσίνας, πραγματοποιείται από τις 6 Ιουλίου 2015 στον Δήμο Μεγαρέων (Τμήμα Κοινωνικής Αρωγής και Παροχής Κοινωνικών Υπηρεσιών, οδός Πλούτωνος 3).

Για περισσότερες πληροφορίες  μπορείτε να απευθύνεστε  στα τηλέφωνα 2296029018 και 2296029078 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.