Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Επισκευές στους παιδικούς σταθμούς

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες συντηρήσεων και επισκευών στoυς παιδικούς σταθμούς του Δήμου μας. Σκοπός μας είναι η δημιουργία κατάλληλων υποδομών και εγκαταστάσεων  προκειμένου να εξασφαλίσουμε στα παιδιά προσχολικής ηλικίας συνθήκες λειτουργικότητας, αισθητικής και ασφάλειας και στη διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος που θα προσφέρει ψυχική ηρεμία στα παιδιά και να ικανοποιεί την ανάγκη τους για χρώμα και ζεστασιά.

          

Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσονται οι εργασίες και ειδικότερα ελαιοχρωματισμοί και επιχρίσματα, συντηρήσεις, μονώσεις, συνδέσεις με το αποχετευτικό δίκτυο κλπ, οι οποίες είναι αδύνατο να πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς με την παρουσία των παιδιών.
Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς στόχος μας είναι η ενίσχυση των θεσμών της προσχολικής αγωγής μέσα από την καινοτομία. Τα παιδιά θα συμμετέχουν σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης. Έτσι θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν αγγλικά, να πάρουν μέρος σε μαθήματα γυμναστικής, μουσικοκινητικής αγωγής και άλλων βιωματικών, ψυχαγωγικών δράσεων ώστε να εκφράσουν ιδέες και συναισθήματα με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
Παράλληλα θα οργανώσουμε για δεύτερη χρονιά τις επιμορφωτικές ημερίδες και τις σχολές γονέων και θα προχωρήσουμε στη συνεχιζόμενη επιμόρφωση του προσωπικού μας με σεμινάρια "Πρώτων Βοηθειών" και "Τήρησης όρων διασφάλισης της υγιεινής και της ασφάλειας των τροφίμων" με στόχο αφενός την απόκτηση γνώσεων και αφετέρου την εμπέδωση αισθήματος μεγαλύτερης ασφάλειας σε γονείς και παιδιά που φιλοξενούνται στις δομές αυτές.
Η εργασία στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς γίνεται με μεράκι και πραγματική αγάπη για τα παιδιά και οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους εργαζόμενους που δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό καθημερινά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε και στους γονείς που μας εμπιστεύονται και είναι δίπλα μας σε κάθε προσπάθεια.
Προσπαθούμε να ανεβάζουμε, κάθε χρόνο τον πήχυ, πλουτίζοντας τις γνώσεις και τις παραστάσεις όλων μας.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ 

ΓΙΑΝΝΑ ΡΗΓΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.