Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Ενημερωτικά δελτία από το Δήμο Μεγαρέων

 Συνάντηση του Δημάρχου Μεγαρέων κ. Γρηγόρη Σταμούλη με τον Διευθυντή Αστυνομίας Δυτικής Αττικής  Ταξίαρχο κ. Κορδολέμη , σήμερα για τα ζητήματα  ασφάλειας των πολιτών

Σήμερα Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015, ώρα 11 το πρωί, έλαβε χώρα στο Γραφείο του Δημάρχου  κ. Γρηγόρη Σταμούλη στο Δημαρχείο  Μεγάρων,  συνάντηση και συζήτηση με τον Διευθυντή της  Ελληνικής Αστυνομίας  Δυτικής Αττικής, Ταξίαρχο κ. Κορδολέμη, για ζητήματα Ασφάλειας και παραβατικότητας,  που εδώ και καιρό βρίσκονται στην επικαιρότητα και απασχολούν  το Δήμο, τους φορείς και όλους τους πολίτες των Μεγάρων και της Νέας Περάμου.
Ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης αμέσως μετά τη συνάντηση,  που διήρκεσε περίπου μία ώρα δήλωσε:


« Οι επαφές του Δήμου με την πολιτική  ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη,  καθώς και με το Αρχηγείο της Ελ.ΑΣ, είναι τακτικές και πολύ συχνές.
Σήμερα με επισκέφθηκε ο Ταξίαρχος κ. Κορδολέμης,  στο γραφείο μου και είχαμε μία πολύ σοβαρή και εποικοδομητική συζήτηση και συνεργασία εφ’ όλης της ύλης,  για τα γνωστά ζητήματα Ασφάλειας των πολιτών και της έξαρσης της παραβατικότητας,  που έχει αναστατώσει  την περιοχή μας.
Η επαφή του Δήμου με την Αστυνομία είναι σχεδόν σε καθημερινή βάση και εξετάζονται όλα τα θέματα και οι πιθανές λύσεις. Εκτιμώ ότι  μετά τις Εθνικές εκλογές θα δρομολογηθούν διαδικασίες και συντονισμένες δράσεις, που θα δώσουν λύσεις στα σοβαρά προβλήματα εγκληματικότητας και παραβατικότητας και θα επαναφέρουν το αίσθημα ασφαλείας στους πολίτες.
Όπως  είναι κατανοητό  το  θέμα είναι εξαιρετικής σπουδαιότητας και σημασίας και ασφαλώς λόγω της ιδιαιτερότητας και της ευαισθησίας  με την οποία πρέπει να γίνουν οι σχετικοί χειρισμοί και το πρόγραμμα δράσης,  δεν μπορούν να γίνουν πιο συγκεκριμένες  ανακοινώσεις.
Πάντως η Αστυνομία προσπαθεί και καταβάλλει προσπάθειες, η δε Τοπική Αυτοδιοίκηση συμπαρίσταται και συμμετέχει όπου και  όπως μπορεί .
Συνιστάται ψυχραιμία και υπομονή και τα πράγματα θα μπούνε στη θέση τους.
Εδώ δεν χωράνε καθυστερήσεις και ούτε λογαριάζουμε το πολιτικό κόστος.
Αυτά έχουν παραμεριστεί και μας ενδιαφέρει να βρεθεί η σωστή και πρέπουσα λύση και μάλιστα άμεσα.
Ευχαρίστησα τον κ. Ταξίαρχο για τη σημερινή συνεργασία και αμέσως μετά τις Εκλογές τα αποτελέσματα,  πιστεύω ύστερα από τις διαβεβαιώσεις που πήρα,  ότι θα είναι ορατά.»

O Δήμαρχος στη λαϊκή αγορά των Μεγάρων

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης, σήμερα νωρίς το πρωί , συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργο Μιχάλαρο, πραγματοποίησε επίσκεψη στο χώρο της Λαϊκής Αγοράς,  στην οδό Ελευθερίας στα Μέγαρα και εξέτασαν επιτόπου ζητήματα,  που αφορούν στην καλή λειτουργία της Λαϊκής,  που γίνεται κάθε Παρασκευή στα Μέγαρα.
Διαπιστώθηκε ότι για πρώτη φορά τοποθετήθηκαν Χημικές τουαλέτες για την εξυπηρέτηση των αναγκών των πωλητών και των παραγωγών.
Αυτό έγινε ύστερα από επίμονο αίτημα προσωπικά του Δημάρχου Μεγαρέων κ. Γρηγόρη Σταμούλη και υπήρξε άμεση ανταπόκριση εκ μέρους του Σωματείου «Αγιος Γεώργιος»,  μέλος της (ΠΟΣΠΛΑ) Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πωλητών Λαϊκών Αγορών .
Ο Πρόεδρος του Σωματείου κ. Λάζαρος Ξυδιάς,  συνομιλώντας σήμερα με το Δήμαρχο, διευκρίνισε ότι  με φροντίδες και δαπάνες του Σωματείου «Αγιος Γεώργιος»  τοποθετήθηκαν σε διάφορα σημεία κατά μήκος του χώρου της Λαϊκής τέσσερις (4) Χημικές  Τουαλέτες οι οποίες στο εξής θα τοποθετούνται  εκεί,  αλλά θα μεταφέρονται και στην Λαϊκή,  που γίνεται στα Μέγαρα κάθε Τρίτη στον Βόρειο τομέα των Μεγάρων.
Έτσι άλλο ένα πρόβλημα που ενοχλούσε τους γείτονες τόσο στη Λαϊκή της Τρίτης όσο και της Παρασκευής στα Μέγαρα βρήκε τη λύση του. Ο Δήμαρχος δήλωσε:

«Ευχαριστώ τον κ. Ξυδιά που ανταποκρίθηκε θετικά και άμεσα στο αίτημα του Δήμου , δίνοντας λύση σε ένα πάγιο αίτημα των γειτόνων στις Λαϊκές αγορές τόσο της Τρίτης όσο και της Παρασκευής. Ήταν  ένα ζήτημα που από χρόνια υπήρχε ως πρόβλημα και ευτυχώς σήμερα λύθηκε. Η καθαριότητα στους χώρους των Λαϊκών Αγορών είναι πολιτισμός.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.