Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2015

Κοινοβουλευτικές ερωτήσεις από Β.Οικονόμου

Προς: Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Θέμα: Καταβολή Οικογενειακών Επιδομάτων ΟΓΑ

Κύριε Υπουργέ,
Έντονη ανησυχία και προβληματισμός επικρατεί στους δικαιούχους των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ μετά τις δηλώσεις σας σε πρωινή εκπομπή για την μη καταβολή του επιδόματος ούτε σήμερα και εκφράζοντας τις επιφυλάξεις για το εάν τελικά θα δοθούν τα επιδόματα την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου.


Επίσης ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας κ. Ανδρέας Νεφελούδης συνέχισε στον ίδιο ρυθμό δηλώσεων  και συγκεκριμένα τόνισε ότι η ημερομηνία καταβολής δεν μπορεί να είναι συγκεκριμένη.
Η κοινωνική αλληλεγγύη, την οποία και διακηρύσσατε στις προγραμματικές σας δηλώσεις  για την στήριξη των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων φαίνεται ότι αποτελεί πλέον παρελθόν για την κυβέρνηση σας, καθώς  παρατηρείται για μια ακόμη φορά αναβλητικότητα απέναντι στον φτωχό κόσμο που περιμένει τα επιδόματα του ΟΓΑ. Κατόπιν αυτών

Ερωτάστε:

  1. Ποια η ακριβής ημερομηνία που πρόκειται να καταβληθούν τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ;
  2. Εγγυάστε για την προβλεπόμενη καταβολή των επιδομάτων στους δικαιούχους τους;  

 Προς: Υπουργό Οικονομικών και
         Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

Θέμα:  Κλείνουν οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τα Γηροκομεία με την αύξηση του ΦΠΑ στο 23%!!!


Κύριοι Υπουργοί
 Έντονη είναι η ανησυχία που έχει προκληθεί στην ευαίσθητη κοινωνική ομάδα των ηλικιωμένων και στις οικογένειες τους μετά την αύξηση του ΦΠΑ από 13% σε 23% στους οίκους ευγηρίας όπως πληροφορηθήκαμε κατόπιν συναντήσεως μας με την Πανελλήνια Ένωση Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων.
Με δεδομένο ότι τα άτομα που φιλοξενούνται στους οίκους ευγηρίας είναι ανήμποροι ηλικιωμένοι και ασθενείς οικονομικά, μια τέτοια ενέργεια δηλαδή η αύξηση του ΦΠΑ σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα λειτουργικά έξοδα των τροφίμων, εκτιμάται ότι θα εκτιναχθεί το κόστος φιλοξενίας ανά άτομο ακόμα και κατά 50%.
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Πανελλήνιας Ένωσης Μονάδων Φροντίδας Υγείας  τα ετήσια έσοδα του κράτους από τα 100 περίπου νόμιμα γηροκομεία μετά την αύξηση του ΦΠΑ δεν θα  ξεπεράσουν τα 5.000.000€, ποσό ελάχιστο, ενώ θα μπορούσε να βρεθεί κάποιο ισοδύναμο του για να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό. Αυτό το ποσό όμως μετατοπίζεται στις πλάτες των ηλικιωμένων και των οικογενειών τους και θα ήταν αβάσταχτο ειδικά αυτή την περίοδο της κρίσης.

Δυστυχώς παρότι η στήριξη ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων αποτελεί βασικό πυλώνα των διακηρύξεων σας προχωράτε σε μια άδικη ενέργεια με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να μπουν λουκέτα στις δομές αυτές και να βγουν στο δρόμο τόσο οι υπάλληλοι  όσο και οι τρόφιμοι των γηροκομείων, άτομα τα οποία κατά κύριο λόγο είτε δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν είτε είναι απολύτως μοναχικά και είναι αναγκασμένα να διαβιούν το υπόλοιπο της ζωής του στις μονάδες αυτές.
Τα ‘’ένδοξα τιμημένα γηρατειά’’ αποτελούν  παρελθόν για την Κυβέρνηση σας!
 Κατόπιν όλων αυτών

Ερωτάστε:
1. Προτίθεστε να αναστείλετε την αύξηση της επιβολής του ΦΠΑ στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.