Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Κεντρική πλατεία = το γιοφύρι της Άρτας

Η Άρτα έγινε πασίγνωστη για το γεφύρι της. Ολημερίς το κτίζανε το βράδυ εγκρεμιζόταν. Αυτή τη δόξα μάλλον ζήλεψε κι ο Δήμαρχος μας ο κος Στρατιώτης και βάλθηκε να κάνει το ίδιο με την κεντρική πλατεία. Γεφύρι αυτοί; Πλατεία εμείς!!!!



Δεν εξηγείται αλλιώς αυτό, που γίνεται στην κεντρική Πλατεία των Μεγάρων. Κάθε τρεις και λίγο γκρεμίζουν και ξαναφτιάχνουν.

Σαν να μην υπάρχει σχέδιο ή σαν να δημιουργείται το σχέδιο στην πορεία. Κατασκευάζουν κάτι, στην συνέχεια βλέπουν ότι δεν χωράει ή δημιουργεί άλλα προβλήματα οπότε πολύ απλά.......το γκρεμίζουν!!!

 Έτσι λοιπόν αφού έφτιαξαν αυτά τα τεράστια παρτέρια με 10αδες κυβικά μπετόν, αυτά που οι φίλτατοι Αλβανοί κορόιδευαν επειδή τους θύμιζαν τα "bunker" του Χότζα, στη συνέχεια τα επένδυσαν με μάρμαρο για να διαπιστώσουν στην πορεία ότι ήταν ογκωδέστατα και δεν χωρούσαν τα πεζοδρόμια. Λύση όμως βρήκαν. Ποια;

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ....σπάσανε τα μάρμαρα, σπάσανε τα μπετόν και έκαν τα παρτέρια μικρότερα. Αναρωτιέμαι τώρα εγώ.....το μάρμαρο ποιος θα το πληρώσει; αυτός που έκανε το λάθος; ο κος Δήμαρχος; μπα....ο Μεγαρικός λαός φυσικά.


Στρώσανε όλο το δάπεδο της πλατείας με μάρμαρο. Γιατί άραγε τόσο μάρμαρο; ωφελεί πουθενά; ωφελεί κάποιους; στο δάπεδο στην πορεία θέλανε και μπορντούρα (σειρίτι).
Ακούστε παγκόσμια πρωτοτυπία, αφού έστρωσαν καλά καλά όλα τα μάρμαρα στην πορεία έφεραν μηχάνημα να κόψει το μάρμαρο για να τοποθετήσουν την μπορντούρα. Ποιος πληρώνει κι αυτό μάρμαρο; μα ποιος άλλος; ο Μεγαρικός λαός φυσικά.


Η Διοίκηση του Δήμου δεν μας έχει εξηγήσει ακόμη, παρόλα τα σχόλια στον τύπο αλλά και στα blogspot γιατί κατασπατάλησε 150.000 ευρώ από τα χρήματα των φορολογούμενων, για να πληρώσει μια μελέτη που δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ποτέ. Όπως καταλάβατε μιλάω για την μελέτη υπογείου γκαράζ στην κεντρική πλατεία. Αναρωτιέμαι επίσης αν υπάρχει συνάφεια των στηλών που τοποθετούν οι οποίες δέιχνουν αρχαίες. Γιατί άραγε; για να δείχνουν και να υποννούν τον αρχαίο ναό που ενδεχομένως βρίσκεται κάτωθι της πλατείας όπως λένε; Γιατί δεν έσκαβαν τότε για υπόγειο γκαράζ ούτως ώστε να αποκαλυπτόταν ο αρχαίος ναός;
υπήρχε καλύτερη ευκαιρία για την πόλη μας από μια τέτοια ανακάλυψη;


Αἰδώς Ἀργεῖοι


Με εκτίμηση


Πολίτης Μεγάρων


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.