Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Η "Ένωση Πολιτών" για τους νέους

Σταμούλης Γρηγόρης                           ΠΡΟΣ: Δήμαρχο Μεγαρέων

Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής «ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ»                   Πρόεδρο Δημοτικού      Συμβουλίου Μεγάρων


Σιθνίδων 72 – Μέγαρα 19100

Τηλ : 6932393981 – fax : 22960 24560

e- mail: stamgrig@yahoo.gr

ΚΟΙΝ: Τοπικό Τύπο


Μέγαρα, 2 Φεβρουαρίου 2010


ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ


Τα Ηνωμένα Έθνη αποφάσισαν, να αφιερώσουν ένα έτος για τους νέους, προκειμένου να τονίσουν την συμβολή των νέων στην κοινωνία και να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των προκλήσεων, που αντιμετωπίζουν.


Ανακήρυξαν λοιπόν το 2010 ως Διεθνές Έτος Νεολαίας, το οποίο θα ξεκινήσει την επομένη της 12ης Αυγούστου (Διεθνής Ημέρα Νεολαίας).


Σκοπός της ενεργείας αυτής είναι:


• Η ενθάρρυνση του διαλόγου και της κατανόησης μεταξύ των γενεών.


• Η προώθηση των ιδανικών της ειρήνης, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών, καθώς και της αλληλεγγύης και


• Η ενθάρρυνση των νέων να αφοσιωθούν στην επίτευξη των στόχων της προόδου και της ανάπτυξης.


Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ κάλεσε τις Κυβερνήσεις , την κοινωνία των Πολιτών, τις κοινότητες και τα άτομα σε όλο τον κόσμο, να στηρίξουν δραστηριότητες για τον εορτασμό του έτους.


Προτείνεται, κατόπιν των παραπάνω, να αναλάβει πρωτοβουλία η Διοίκηση του Δήμου και σε συνεργασία με νεολαίες (κομματικές, αθλητικές κλπ), το Τοπικό Συμβούλιο Νέων (ΤΟΣΥΝ), αλλά και με άτομα και να προβεί στην διοργάνωση σχετικών εκδηλώσεων και δράσεων, οι οποίες θα στοχεύον στην επίτευξη των σκοπών και στόχων, που έχουν θέσει τα Ηνωμένα Έθνη.


Εκτιμάται, πως είναι μια πολύ καλή ευκαιρία, για να ενθαρρυνθούν όλοι οι τομείς της Μεγαρικής Κοινωνίας, προκειμένου να εργαστούν σε συνεργασία με την νεολαία και τις οργανώσεις νεολαίας, ώστε να κατανοήσουν καλύτερα τις ανάγκες και τις ανησυχίες των νέων και να αναγνωρίσουν τη συμβολή, που μπορούν να έχουν αυτοί στην κοινωνία.


Είναι δε σίγουρο, πως οι νέοι των Μεγάρων έχουν δυνατότητες, ικανότητες, αλλά ταυτόχρονα και ιδανικά, οράματα, ευγενείς στόχους και κυρίως την επιθυμία και προθυμία, να προσφέρουν στον τόπο τους, αρκεί να τους δοθούν οι ευκαιρίες και τα κατάλληλα ερεθίσματα.




Γρηγόρης Σταμούλης


Δημοτικός Σύμβουλος


Επικεφαλής ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.