Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

18/8/2010.

1. ΤΟ ΑΛΣΟΣ ΘΕΟΓΝΙΔΟΣ ΣΤΑ ΠΕΥΚΑΚΙΑ ΦΟΡΕΣΕ ΤΑ ΓΙΟΡΤΙΝΑ ΤΟΥ.

ΕΤΟΙΜΑ ΤΑ ΕΚΘΕΣΙΑΚΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΜΕΓΑΡΩΝ ΓΗ.

¨Χάρμα οφθαλμών¨ το άλσος Θεόγνιδος στα πευκάκια μετά τις παρεμβάσεις ανάπλασης και βελτίωσης του περιβάλλοντος χώρου που επιχείρησε ο Δήμος Μεγαρέων. Το σημείο συνάντησης συμπολιτών, επισκεπτών και εκθετών από τα πόλη μας αλλά και από ολόκληρη τη χώρα «φόρεσε» τα γιορτινά του για να υποδεχτεί την 2η Γιορτή Τοπικής Ανάπτυξης ΜΕΓΑΡΩΝ ΓΗ (3-6 Σεπτεμβρίου). Τα καλοφτιαγμένα νέα εκθεσιακά περίπτερα του Δήμου τοποθετήθηκαν ήδη στο χώρο της έκθεσης, η οποία αναμένεται φέτος να φιλοξενήσει περί τους 85 εκθέτες αγροτικών και παραδοσιακών προϊόντων.

Το πανέμορφο άλσος Θεόγνιδος στην είσοδο της πόλης, πέραν της καταλληλότητας που παρουσιάζει στην διεξαγωγή εκδηλώσεων μεγάλου μεγέθους, καθιερώνεται ως σημείο αναψυχής για όλες τις ηλικίες των συμπολιτών. Ο Δήμαρχος κ. Στρατιώτης στις πολλές επισκέψεις του στο χώρο επισημαίνει την προτεραιότητα που δίνει η διοίκηση του Δήμου στην συνολική αναβάθμιση του χώρου προς όφελος των δημοτών.

Το θετικό της όλης επιτυχημένης παρέμβασης στα πευκάκια αποδεικνύει την σημασία της συμμετοχής των πολιτών και των φορέων της πόλης στην εξυπηρέτηση κοινωφελών σκοπών.



2. ΤΑ ΕΡΓΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΝΤΑΙ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΩΝ.



Όπως έχουμε επισημάνει, τα έργα επέκτασης του αποχετευτικού αγωγού λημμάτων και οι αντίστοιχες συνδέσεις, σε σημεία που δεν προέβλεπε η αρχική μελέτη, προηγούνται των ασφαλτοστρώσεων που συνεχίζονται βάσει του σχετικού προγραμματισμού που έχει προηγηθεί εδώ και καιρό. Ιδιαίτερα στις παρυφές του παλαιού σχεδίου πόλεως, αλλά και σε μικρά στενά, δεν είχε προβλεφθεί δίκτυο ακαθάρτων, όπως για παράδειγμα στην τέρμα της οδού Θερμοπυλών. Ο Δήμος και η ΔΕΥΑΜ αναλαμβάνουν τη σχετική δαπάνη εκτέλεσης των έργων αυτών, τα οποία προηγούνται της αποκατάστασης του οδοστρώματος.

Σημαντικά έργα αποκατάστασης του ασφαλτοτάπητα εκτελέστηκαν τις τελευταίες ημέρες στις οδούς Γ. Μαυρουκάκη, Γ. Σχινά, Αγίας Λαύρας, Θερμοπυλών, Θησέως, κλπ. Το οδικό δίκτυο της πόλης παρουσιάζει σήμερα πολύ καλή εικόνα, λίγους μήνες μετά την ολοκλήρωση του μεγάλου έργου της γενικής αποχέτευσης.



ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΡΕΩΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.