Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 8/9/2010.

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡΕΩΝ
Γραφείο Τύπου
Δελτίο τύπου

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 8/9/2010.

  • Ανάληψη εκτέλεσης έργου ¨Δίκτυο Ακαθάρτων Δήμου Νέας Περάμου¨ από τον Δήμο Μεγαρέων.
  • Κατασκευή χώρου στάθμευσης στο χώρο του ΟΣΕ.
  • Κατασκευή αγροτικών δρόμων σε αγροτικές περιοχές του Δήμου.
  • Υποβολή πρότασης στο Ε.Π. «ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ» για ηλεκτρονικό έλεγχο θέσεων στάθμευσης και ενημέρωσης οδηγών.
  • Γνωμοδότηση Δ/κου Σ/λιου για ίδρυση Ενορίας στο Αλεποχώρι.

Στη συνεδρίαση του Δ/κου Σ/λιου της 8/9/2010 εγκρίθηκε ομόφωνα σε κατ’ επείγον θέμα η ανάληψη εκτέλεσης του έργου  ¨Δίκτυο Ακαθάρτων Δήμου Νέας Περάμου¨ από τον Δήμο Μεγαρέων, το οποίο έχει προ-εγκριθεί από το ΕΣΠΑ. Όπως ενημέρωσαν οι Δήμαρχοι Νέας Περάμου κ. Φωτίου και Μεγαρέων κ. Στρατιώτης, φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Νομαρχία Δυτ. Αττικής, αλλά λόγω του σχεδίου Καλλικράτης που προβλέπει την κατάργηση των Νομαρχιών και προκειμένου να μην υπάρξει καθυστέρηση, ο Δήμος Μεγαρέων θα καταθέσει τεχνικό δελτίο του έργου πριν τεθούν σε εφαρμογή οι αυτό-διοικητικές μεταβολές. Αυτό σημαίνει ότι το σημαντικό αυτό έργο για το περιβάλλον της περιοχής μας θα μπορεί να εκτελεστεί σύντομα και να αποφευχθεί η μεταφορά του στη νέα Περιφέρεια Αττικής που θα επέφερε καθυστέρηση τουλάχιστον τριών ετών. Ο Δήμος Μεγαρέων έχει την απαραίτητη πιστοποίηση για την εκτέλεση τεχνικών έργων με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, όπως έχουμε επισημάνει.
            Επίσης ομόφωνα εγκρίθηκαν οι τρόποι εκτέλεσης σημαντικών έργων όπως, η «κατασκευή δρόμων σε αγροτικές περιοχής του Δήμου» προϋπολογισμού €200.000 με δημοπρασία, η «κατασκευή χώρου στάθμευσης στο χώρο του ΟΣΕ», προϋπολογισμού €45.000 με πρόχειρο διαγωνισμό, κα. τεχνικά έργα. Ο Δήμαρχος επισήμανε ότι οι αλλαγές που προωθούνται στον ΟΣΕ ευνοούν την αξιοποίηση που επιχειρεί ο Δήμος μας στο χώρο του Σιδηροδρομικού Σταθμού που θα εξασφαλίσουν απαραίτητες υποδομές στο κέντρο της πόλης (χώρος στάθμευσης, διάνοιξη οδού, κατασκευή πεζόδρομου, εξωραϊσμός χώρου). Για την χρήση του σιδηροδρομικού σταθμού ο Δήμος θα καταβάλει μηνιαίο μίσθωμα το οποίο έχει εγκρίνει το Δ/κο Σ/λιο.
            Εγκρίθηκε ομόφωνα η υποβολή πρότασης στο Ε.Π. «ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ» με τίτλο «Σύστημα Ηλεκτρονικού Ελέγχου Διαθεσιμότητας Θέσεων και Αυτοματοποιημένης Ενημέρωσης Οδηγών στο Δήμο Μεγαρέων». Με το πρόγραμμα αυτό θα μπορούν οι πολίτες και οι υπηρεσίες του Δήμου να διαχειρίζονται με αποτελεσματικό τρόπο τους χώρους στάθμευσης σε σημεία αιχμής της πόλης και έτσι να εφαρμοστεί η εκ’ περιτροπής στάθμευση στην οδό 28ης Οκτωβρίου και η λειτουργία του νέου χώρου στάθμευσης στον ΟΣΕ.
            Θετική ήταν η γνωμοδότηση του Δ/κου Σ/λιου σε αίτημα των Συλλόγων του Αλεποχωρίου για ίδρυση Ενορίας στο Αλεποχώρι με ενοριακό Ναό την Ζωοδόχο Πηγή. Ο Δήμαρχος εξέφρασε την άποψη ότι το Αλεποχώρι δεν μπορεί να είναι διαιρεμένο, με ένα τμήμα του να ανήκει στα Βίλια. Θα πρέπει διοικητικά να ανήκει στα Μέγαρα ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα οι οικιστές. Κάλεσε δε τους Προέδρους των Συλλόγων και τους κατοίκους να συμβάλουν ώστε να επιτευχθεί ο στόχος αυτός στο άμεσο μέλλον.      
                

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.