Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Είστε ανεξάρτητοι; Τώρα μας πείσατε

                                                              ΕΝΩΣΗ  ΠΟΛΙΤΩΝ
                                ΓΙΑΤΙ  ΕΙΜΑΣΤΕ  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ
Εμείς, που ανήκουμε στον δημοτικό συνδυασμό “ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ”, είμαστε ανεξάρτητοι, υπερκομματικοί και πολυσυλλεκτικοί, όχι διότι είμαστε εναντίον των κομμάτων.  Απεναντίας, τα κόμματα τα σεβόμαστε, τα τιμούμε και πιστεύουμε στον πολύ σοβαρό ρόλο, που έχουν για την λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος. 
Δυστυχώς όμως μερικές φορές οι κακές επιλογές τους είναι δυνατόν να προκαλέσουν δυσάρεστες επιπτώσεις σε όλη την χώρα, όπως π.χ. η τεράστια οικονομική κρίση, που βιώνουν όλοι οι Έλληνες σήμερα.
Εμείς όμως, που ασχολούμαστε με την τοπική αυτοδιοίκηση, θεωρούμε ότι τίποτα δεν πρέπει να μπαίνει πάνω από τα συμφέροντα του τόπου μας και να λειτουργούμε χωρίς δεσμεύσεις και εξαρτήσεις οικονομικές, κομματικές ή άλλες, με μοναδικό στόχο και σκοπό την ανάπτυξη της περιοχής και την ευημερία των κατοίκων της. 
Εξάλλου και με βάση το Σύνταγμα της Ελλάδος, η τοπική αυτοδιοίκηση  είναι ακηδεμόνευτη, αυτόνομη και ανεξάρτητη διοικητικά, λειτουργικά και πολιτικά.
Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι θεσμός πρωτογενούς λαϊκής εξουσίας και ένας τέτοιος θεσμός δεν μπορεί και δεν πρέπει, ούτε να ποδηγετείται, αλλά ούτε να χειραγωγείται από κανέναν.  Διαχειρίζεται δημόσιους και δημοτικούς πόρους.
Εφαρμόζει προγράμματα με στόχο και σκοπό την οικονομική, κοινωνική, πνευματική και πολιτιστική ανάπτυξη του Δήμου.
Υπόκειται πάντοτε και διαρκώς στον κοινωνικό έλεγχο.  Λογοδοτεί μόνο στον λαό, ο οποίος την εκλέγει.
Η επιλογή των υποψηφίων με στενά κομματικά κριτήρια αφαιρεί στην ουσία το απόλυτο δημοκρατικό δικαίωμα δημιουργίας δημοτικών συνδυασμών από στελέχη της τοπικής κοινωνίας, τα οποία θα επιλεγούν με κριτήρια την εντιμότητα, την ικανότητα, την εργατικότητα και την κοινωνική καταξίωση.  Και τούτο διότι τα παραπάνω κριτήρια δεν μπορεί να είναι αποκλειστικά και μονοπωλιακά κανενός κόμματος, αλλά ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας. 
Η αντιμετώπιση των τοπικών προβλημάτων χρειάζεται γνώση, ζήλο, ενδιαφέρον, μεράκι, ικανότητες-δυνατότητες, συλλογική προσπάθεια, κοινή δράση και οπωσδήποτε διαθέσιμο χρόνο.
Εμείς, τα στελέχη και τα μέλη του ανεξάρτητου συνδυασμού “ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ”, έχουμε ενστερνιστεί τις επιταγές του Συντάγματος και εφαρμόζουμε όλα τα παραπάνω.  Έχουμε αφήσει κατά μέρος τις κομματικές ταυτότητες και την κομματική δράση για το καλό του τόπου,  που βεβαίως και θα ενεργοποιήσουμε κατά την διάρκεια των βουλευτικών εκλογών.
Σ' αυτή την προσπάθεια καλούμε και όσους πραγματικά ενδιαφέρονται για το καλό του τόπου, προσωπικότητες ή συνδυασμούς, να αφήσουν κατά μέρος τους εγωισμούς και να συστρατευθούν μαζί μας. Οι καιροί είναι δύσκολοι. Ο τόπος και οι κάτοικοι της περιοχής δεν μπορούν να περιμένουν άλλο.
Τώρα υπάρχει λύση, κι' αυτή είναι η ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ με τα άξια και ικανά στελέχη της.
Καλούμε λοιπόν στις δημοτικές εκλογές όλους τους συμπολίτες, Μεγάρων και Νέας Περάμου, όπως προσέλθουν στις κάλπες και με γνώμονα μόνο το συμφέρον του τόπου, να επιλέξουν τα κατάλληλα πρόσωπα, τα οποία είναι ικανά να οδηγήσουν την περιοχή σε τροχιά ανάπτυξης. 
Στις βουλευτικές εκλογές, όποτε αυτές γίνουν, θα δοθεί στον καθένα η δυνατότητα, να εκφράσει την κομματική του προτίμηση.
            Οι πόλεις ( ΜΕΓΑΡΑ και ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ ), που αγαπάμε, δεν είναι σήμερα αυτές, που ονειρευόμαστε. Στο χέρι μας όμως είναι να τις κάνουμε. Όλοι μαζί μπορούμε. Γι' αυτό ζητούμε να σταθείτε δίπλα μας.
             Μ ε δύναμη, συνέπεια και αισθητική οδηγούμε την περιοχή μας σε τροχιά ανάπτυξης και προόδου.



                                                                        Γρηγόρης Σταμούλης
                                                                        Δημοτικός Σύμβουλος
                                                            Επικεφαλής ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ
                                                                          


ΣΧΟΛΙΟ:

Τώρα μας πείσατε ...
Τα κόμματα ξέρετε να τα χρησιμοποιείτε για προσωπικές διευκολύνσεις και εξυπηρετήσεις, μετά όμως τα αρνείστε επειδή δεν μπορείτε να ανελιχθείτε μέσα σ' αυτά.
Δεν μπορείτε να λέτε οτι είστε ανεξάρτητοι, αφού η πρώτη εξάρτηση των αρχηγών των τοπικών συνδυασμών είναι με τη  καρέκλα της αρχηγίας, την οποία έχουν αποδείξει οτι δεν αποχωρίζονται με κανένα τρόπο.¨
Αν αρχίσουμε να απαριθμούμε και τ' άλλα, ζήτω που καήκατε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.