Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΡΩΝ



  1. ΜΕ ΕΝΤΑΤΙΚΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΧΩΡΟΥ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ
    ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΟΣΕ.

Το έργο της κατασκευής του υπαίθριου χώρου στάθμευσης 90 θέσεων στον σταθμό του ΟΣΕ προχωρά με εντατικούς ρυθμούς. Πρόκειται για το πρώτο βήμα τεχνικών παρεμβάσεων αξιοποίησης του ευρύτερου χώρου, μετά την συμφωνία που επέτυχε η διοίκηση του Δήμου με την διοίκηση του ΟΣΕ. Έχουν προηγηθεί όλες οι διοικητικές και νομικές διαδικασίες πολεοδόμησης και οι σχετικές μελέτες, οι οποίες ήταν χρονοβόρες και κοπιαστικές. Το όφελος για την πόλη είναι τεράστιο και αποτέλεσε για χρόνια αίτημα του Μεγαρικού Λαού.




Η όλη τεχνική παρέμβαση του Δήμου στο σημείο θα απαλλάξει το κέντρο της πόλης από χρόνια προβλήματα και δυσλειτουργίες (έλλειψη χώρων στάθμευσης, κυκλοφοριακά προβλήματα, εικόνα εγκατάλειψης του σταθμού, κα.). Το επόμενο βήμα είναι η διάνοιξη της οδού Αφεσίου Διός και η κατασκευή πεζοδρόμου κατά μήκος της κεντρικής γραμμής.

  1. Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΑΛΣΟΥΣ ¨ΠΕΥΚΑΚΙΑ¨ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ. Ο ΦΥΣΙΚΟΣ & ΟΜΟΡΦΟΣ ΠΝΕΥΜΟΝΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΦΡΟΝΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.

Όπως κάθε πολίτης μπορεί να διαπιστώσει, φυτεύονται συνεχώς νέα φυτά και δέντρα στο άλσος ¨πευκάκια¨ από την υπηρεσία πρασίνου του Δήμου, στα πλαίσια της ανάπλασης που επιχειρεί ο Δήμος εδώ και αρκετούς μήνες. Ο χώρος φροντίζεται καθημερινά εφόσον το ζητούμενο ήταν να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση ώστε να λειτουργεί συνεχώς ως σημείο αναψυχής των συμπολιτών σε μια από τις ομορφότερες γωνιές της πόλης.




Συνεπώς η φροντίδα του χώρου δεν σταμάτησε με την λήξη της Γιορτής Τοπικής Ανάπτυξης ΜΕΓΑΡΩΝ ΓΗ, όπως επιχειρούν να παρουσιάσουν ορισμένοι συμπολίτες μέσα από τοπικά έντυπα και blogs, εν’ μέσω προεκλογικής περιόδου. Σαφώς και οι καλοπροαίρετες επισημάνσεις παραλήψεων και προβλημάτων είναι πάντοτε καλοδεχούμενες για να αντιμετωπίζονται άμεσα.

  1. ΑΜΕΣΑ ΠΡΟΧΩΡΑ Η ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΜΕΓΑΡΩΝ.

Στο Δ/κο Σ/λιο της 21/9/2010 εγκρίθηκε ομόφωνα η ανακατασκευή του χλοοτάπητα στο Δημοτικό Στάδιο, προϋπολογισμού €45.000) με την διαδικασία του πρόχειρου διαγωνισμού. Το έργο θα ανατεθεί σε αξιόπιστη εταιρεία η οποία θα αναλάβει και την συντήρηση του χλοοτάπητα. Στο ίδιο Δ/κο Σ/λιο εγκρίθηκαν επίσης ομόφωνα πολλά νέα οδικά έργα (στη Λάκα, στην Αγία Τριάδα) και έργα συντήρησης δασικών και αγροτικών δρόμων.

  1. ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΕΓΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΕΣΠΑ ΑΠΌ ΤΟΝ ΔΗΜΟ.

Δύο ακόμα προτάσεις υποβάλλονται προς έγκριση στο ΕΣΠΑ, στο πρόγραμμα ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ που τρέχει την περίοδο αυτή. Η πρώτη αφορά στην «Ενοποίηση-προσαρμογή υφιστάμενων πληροφοριακών συστημάτων στο πλαίσιο προετοιμασίας και εφαρμογής του προγράμματος ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» και η δεύτερη στις «Ψηφιακές υπηρεσίες Δημόσιας Διοίκησης για τον πολίτη (Ανάπτυξη Προηγμένης Ηλεκτρονικής Βιβλιοθήκης)». Όπως έχουμε ενημερώσει σχετικά, η διοίκηση του Δήμου παρακολουθεί όλα τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα και τις προτάσεις που ανοίγουν στα πλαίσια του ΕΣΠΑ και υποβάλλει τεχνικά δελτία επιτυγχάνοντας σημαντικές χρηματοδοτήσεις έργων που περιλαμβάνονται σε αυτό.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΡΕΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.