Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Καταγγέλλει την «Attica» o κ Σταμούλης και η απάντηση της εφημερίδας

Επιστολή με την οποία ασκεί κριτική στη θεματολογία της εφημερίδας απέστειλε ο συνδυασμός «Ένωση Πολιτών» με επικεφαλής τον κ Γρηγόρη Σταμούλη. Στην επιστολή, το Γραφείο Τύπου του συνδυασμού καταγγέλλει την εφημερίδα για προκατασκευασμένες και κακόπιστες θέσεις, μικροψυχία, χαμηλό επίπεδο και κυρίως καταγγέλλει ότι οι δημοσιογράφοι που εργάζονται στην εφημερίδα χρηματίζονται για να δημοσιεύουν τα θέματα και τις απόψεις που τα συνοδεύουν.
 Ακολουθεί η επιστολή από το Γραφείο Τύπου του κ. Σταμούλη
             Κύριε Δ/ντά της »Attika».
             Μας προβλημάτησε και μας στεναχώρησε ιδιαίτερα το γεγονός, ότι για δεύτερη φορά τον τελευταίο καιρό, σε ρεπορτάζ της εφημερίδας σας παραποιήσατε την πολιτική ενημέρωση των αναγνωστών σας, με << προκατασκευασμένες >> καταχωρήσεις και λανθασμένες κακόπιστες θέσεις.
            Είναι δικαίωμά σας να υποστηρίζετε ανοικτά συγκεκριμένους υποψηφίους από τις στήλες της εφημερίδας σας.
            Όταν όμως με τα γραφόμενά σας, δεν αποδίδονται σωστά τα πολιτικά δρώμενα παραμονές δημοτικών εκλογών, έντεχνα οδηγείτε τους αναγνώστες σας σε αποπροσανατολισμό.
            Συγκεκριμένα: Με τίτλο “Σρατηγική Ήττα” προσπαθήσατε με μικροψυχία και χαμηλού επιπέδου τρόπο, να μειώσετε τη συλλογική προσπάθεια του Στρατηγού κ. Γρ. Σταμούλη και των δεκάδων συνεργατών του, του ανεξάρτητου συνδυασμού »ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕΓΑΡΩΝ – ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ» με το απαράδεκτο : “ Ένα βρώμικο ντάτσουν σύμβολο παρακμής της δεκαετίας του “80, καλούσε τον λαό της Ν. Περάμου στα εγκαίνια του εκλογικού τους κέντρου”. Γράψατε ως σχόλιο ότι: “Αυτό είναι κρίμα που με τέτοιες ενέργειες χαλάμε το κλίμα των πολιτών(!) για την συνένωση Μεγάρων – Ν. Περάμου”.
            Αυτή λοιπόν είναι η “ Στρατηγική Ήττα” κ. Αργυρόπουλε; Πώς χάλασε το καλό κλίμα των πολιτών για την συνένωση;
            Για σωστή σας ενημέρωση, σας πληροφορούμε ότι, αφ’ ενός μεν το “Ντάτσουν” ήταν ολοκάθαρο, αφού προηγουμένως είχε επισκευθεί το πλυντήριο, αφ’ ετέρου δε ο συνδυσμός μας δεν διέθετε κανένα “ Καγιέν” ούτε “ Μερσεντές”.
            Σε άλλο ρεπορτάζ σε άλλη σελίδα γράψατε την ανακρίβεια ότι, ο κ. Σταμούλης το 2006 πήρε ποσοστό 13%. Το σωστό είναι 16%.
            Ξεχάσατε βέβαια και το 27,5% της “Κίνησης Πολιτών” με την οποία συνενώθηκε ο συνδυασμός του κ. Σταμούλη. Άρα το ποσοστό της “ ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ” είναι πάνω από 43%.
            Τέλος σε άλλη σελίδα γράψατε το αμίμητο: “ Έτοιμος ο συνδυασμός του Στ. Φωτίου”. Ορίσατε εσείς τον κ. Φωτίου ως αρχηγό – επικεφαλής; Μάλλον πρέπει να γνωρίζετε, πως οι Μεγαρίτες δεν αισθάνονται καθόλου καλά να έχουν τον κ. Φωτίου   “καπέλλο” στον κ. Στρατιώτη.
            Κλείνοντας θέλουμε να σας επισημάνουμε ότι, η επιστολή μας είναι μια μικρή διαμαρτυρία, παραμονές Δημοτικών εκλογών, για την όποια διάθεσή σας, με τα ρεπορτάζ της σκόπιμης παραπληροφόρησής σας, να μειώσετε και να απαξιώσετε τις “ ελεύθερες φωνές” των στελεχών του Ανεξάρτητου συνδυασμού μας “ ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ”.
            Σας διαβεβαιώνουμε ότι αυτές οι φωνές, βρίσκονται εκτός κομματικών εντολών και εναγκαλισμών, οι οποίες κάνουν μια υπεράνθρωπη προσπάθεια να κρατηθούν στις επάλξεις, για την διεκδίκηση του νέου “ Καλλικρατικού” Δήμου, με ελάχιστους οικονομικούς πόρους, που προέρχονται από τις μικρές συνεισφορές των στελεχών του και μόνο.
            Επομένως είναι γεγονός ότι δεν έχουμε πολλά χρήματα να διαθέσουμε. Έχουμε όμως να διαθέσουμε περισσή αγάπη για τους συμπολίτες, γνώσεις κέφι και ενδιαφέρον για τον τόπο.
            Σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούμε να εξαγοράσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών με πολιτικάντικες μεθόδους του παρελθόντος, αλλά να επενδύσουμε στην αγάπη τους, προβάλλοντάς τους, τα πραγματικά και αξιοκρατικά κριτήρια.
 Παρακαλούμε να δημοσιευθεί στο επόμενο φύλλο της εφημερίδος σας, η παρούσα επιστολή.

Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων
  «ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ»
   http://www.enosipoliton.gr/

Η Απάντηση της «Α»:

Όταν μία εφημερίδα «προβληματίζει και στεναχωρεί» ανθρώπους που μετέχουν στην εξουσία και διεκδικούν τη διοίκηση τότε θεωρούμε ότι η εφημερίδα εκπληρώνει το καθήκον και τους στόχους της.
Στόχος μιας εφημερίδας κύριοι της εξουσίας είναι να προβληματίζει και να στεναχωρεί, να καταγράφει και να αναδεικνύει, να ανοίγει το διάλογο και όπως ήδη γνωρίζετε και εσείς προσωπικά της «Ένωσης Πολιτών» ο διάλογος που ξεκίνησε με αφορμή ανακοίνωση του κου Σταμούλη, σχόλια αναγνωστών, συνεχίστηκε και νομίζω ότι δεν θα ολοκληρωθεί με την απάντηση του κου Δήμα στο συγκεκριμένο τεύχος!
Αυτή η διαδικασία, ονομάζεται διαδικασία δημόσιου διαλόγου την οποία όμως όπως φαίνεται δεν αναγνωρίζετε, δεν αποτελεί επιλογή σας και προφανώς δεν επιθυμείτε να λάβετε μέρος.
Με μεγάλη ευκολία απαξιώνετε τον διάλογο και επιτίθεστε με απολύτως πολιτικάντικες μεθόδους του παρελθόντος την ίδια ώρα που ισχυρίζεστε ότι τις αμφισβητείτε!
Προσπαθείτε να σπιλώσετε μία δημοσιογραφική προσπάθεια που εδώ και σχεδόν δύο χρόνια έχει αποδείξει ότι προσπαθεί -και προφανώς έχουμε κάνει λάθη- να αλλάξει τον τρόπο που λειτουργούν οι εφημερίδες στη Δυτική Αττική. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι η εφημερίδα στελεχώνεται από επαγγελματίες νέους δημοσιογράφους -οι οποίοι είναι μέλη της ΕΣΗΕΑ- και με μία παρωχημένη, παλαιοκομματική μέθοδο επιχειρείτε να ακυρώσετε την δουλειά και την προσπάθειά τους.
Δεν θεωρούμε καθόλου τυχαία την προσπάθειά σας να συνδέσετε τα προκατασκευασμένα όπως χαρακτηρίζετε δημοσιεύματα με την οικονομική κατάσταση του συνδυασμού σας και να αφήσετε σαφή υπονοούμενα ότι στην εφημερίδα επιλέγουμε να στηρίζουμε υποψηφίους με μοναδικό κίνητρο την οικονομική τους κατάσταση και επομένως τα χρήματα που δαπανούν για να εξαγοράζουν εφημερίδες.
Κατηγορείτε την εφημερίδα και τους δημοσιογράφους της ότι χρηματίζονται και αυτό αποτελεί πολιτική απρέπεια και το κάνετε επειδή απλά διαφωνήσαμε και κριτικάραμε μία επιλογή του συνδυασμού σας.
Κατηγορείτε την εφημερίδα επειδή έχει άποψη και φαίνεται ότι θεωρείτε κακό για μία εφημερίδα να έχει άποψη, απαγορεύετε στην εφημερίδα να έχει άποψη και κυρίως επειδή αυτή η άποψη έρχεται σε αντίθεση με τη δική σας.
Εμείς έχουμε άποψη και δεν φοβόμαστε να την εκφράσουμε, υποστηρίζουμε ότι η άποψή μας είναι αυτή που ενοχλεί και όχι εάν το «ντάτσουν» ήταν βρώμικο ή καθαρό. Επίσης το χαρακτηριστικό του λαϊκισμού δεν είναι εάν κάποιος γράφει αυτό που βλέπει, αλλά όταν κάποιος επιχειρηματολογεί χρησιμοποιώντας τα άκρα, γιατί ανάμεσα στο βρώμικο «ντάτσουν»  και το «Καγιέν» υπάρχουν εκατοντάδες διαβαθμίσεις.
Αυτό που ενοχλεί είναι η άποψή μας ότι δεν υπάρχουν ανεξάρτητοι συνδυασμοί και δεν  υπάρχουν ανεξάρτητοι υποψήφιοι. Θεωρούμε ότι δεν υπάρχουν ανεξάρτητοι συνδυασμοί και αυτό αποδεικνύεται και με τα πρόσωπα που μετέχουν και στο δικό σας ψηφοδέλτιο. Υπάρχουν υποψήφιοι που έχουν κομματική ταυτότητα και ρωτάω οι υποψήφιοι που για παράδειγμα έχουν ανοιχτά τοποθετηθεί υπέρ του ΛΑΟΣ και μετέχουν στον συνδυασμό σας, ξαφνικά ξέχασαν τις απόψεις του κόμματός τους και σήμερα δηλώνουν ανεξάρτητοι;
Στην αντίληψή μας δεν χωρούν και δεν υπάρχουν ανεξάρτητοι και αποπολιτικοποιημένοι συνδυασμοί και πρόσωπα, απλά υπάρχουν υποψηφιότητες ικανές να αντλήσουν κομματική στήριξη και άλλες που δεν μπορούν. Υπερκομματικοί συνδυασμοί υπάρχουν, κομματικά ανεξάρτητοι όχι!
Τώρα, όσο για τα υπόλοιπα στα οποία αναφέρεται η επιστολή σας, την κριτική στους υπόλοιπους συνδυασμούς, αποδεικνύουν ότι στόχος της επιστολής ήταν απλά να εκφράσει τις μικροπολιτικές απόψεις του συνδυασμού σας, να προχωρήσει σε ένα ακόμη στρατηγικό λάθος, σύμφωνα με το οποίο οι μόνες ελεύθερες φωνές που εκφράζουν το τι επιθυμούν οι Μεγαρίτες και ταυτόχρονα εκφράζουν τη μοναδική αλήθεια, ανήκουν στον δικό σας «ανεξάρτητο» συνδυασμό.
Κυριάκος Αργυρόπουλος 
Υ.Γ 1.  Αν όντως το «ντάτσουν» πριν ξεκινήσει την περιοδεία του στους δρόμους της Νέας Περάμου πέρασε από πλυντήριο, τότε πρέπει να αλλάξετε πλυντήριο.
Υ.Γ 2.  Για την ιστορία να διευκρινίσουμε ότι η εφημερίδα μας δεν τιτλοφορείται «Attika».
Υ.Γ 3. Την απόλυτη αλήθεια, την ελευθερία γνώμης και την καθαρότητα των θέσεων, ισχυρίστηκαν ότι την κατείχαν μόνο ολοκληρωτικά και θεοκρατικά καθεστώτα.
Υ.Γ 4 Είναι χαρακτηριστικό της «μικροψυχίας» και του «χαμηλού επιπέδου μας», ότι οι απόψεις του συνδυασμού σας αλλά και των μελών που σας στηρίζουν, δημοσιεύονται αυτούσιες και στην εφημερίδα αλλά κυρίως στο site της εφημερίδας, www.atticafreepress.gr χωρίς λογοκρισία, χωρίς σχολιασμούς, χωρίς εμπάθεια.
Υ.Γ.5 Δυστυχώς για πολλούς, δεν ήρθαμε χθες στη Δυτική Αττική, γνωρίζουμε και θυμόμαστε καλά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.