Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Γ. Δήμας: «Το σφαγείο έκλεισε με απόφαση Στρατιώτη»




Την αντίδραση του Γ. Δήμα υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου με τον συνδυασμό του Γρ. Σταμούλη, προκάλεσε  δημοσίευμα της «Α». Συγκεκριμένα, στο προηγούμενο τεύχος της εφημερίδας, δημοσιεύσαμε κείμενο στο οποίο περιλαμβάνονταν σχόλιο αναγνωστών της ηλεκτρονικής σελίδας της εφημερίδας (www.atticafreepress.gr) στο οποίο ο αναγνώστης υποστήριζε ότι το σφαγείο στον Δήμο Μεγάρων έκλεισε με υπαιτιότητα του Γιάννη Δήμα.
Η πραγματικότητα για το σφαγείο των Μεγάρων, σύμφωνα με τον Γιάννη Δήμα είναι τελείως διαφορετική και όπως τόνισε μιλώντας στην «Α» το κλείσιμο των σφαγείων οφείλεται σε διαχρονική αμέλεια των Δημοτικών αρχών της πόλης και έγινε μετά από απόφαση του νυν Δημάρχου Δημήτρη Στρατιώτη.


Το Δημοτικό Σφαγείο Μεγάρων έκλεισε τον Μάιο του 2009 γιατί όπως τονίζει ο Γ. Δήμας δεν πληρούσε τις προδιαγραφές. Ο Δήμος Μεγάρων είχε μία χρονική περίοδο τεσσάρων ετών προκειμένου να προσαρμόσει τη λειτουργία του στους Ευρωπαϊκούς κανονισμούς, όμως όπως δείχνει το αποτέλεσμα, διαχρονικά οι Δημοτικές Αρχές αδράνησαν, με αποτέλεσμα να μην αξιοποιήσουν τη χρονική προθεσμία, να μην αδειοδοτηθεί το σφαγείο και τελικά να κλείσει.
Όπως ανέφερε ο Γ. Δήμας «Το Δημοτικό σφαγείο Μεγάρων λειτουργούμε με βάση το άρθρο 4 του κανονισμού 2076 του 2005. Ο συγκεκριμένος κανονισμός όριζε ένα  μεταβατικό στάδιο μέχρι τις 31-12-2009 για όλες τις επιχειρήσεις τροφίμων να εκσυγχρονιστούν και να αδειοδοτηθούν».
Ο Δήμος Μεγάρων σύμφωνα με τον Γ. Δήμα είχε στη διάθεσή του 4 χρόνια προκειμένου να βελτιώσει τις συνθήκες, να προσαρμοστεί στις οδηγίες αλλά δυστυχώς δεν έγιναν όσα έπρεπε να γίνουν. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Δήμας, ο πρώην Δήμαρχος κ. Σύρκος είχε συντάξει περιβαλλοντική μελέτη η οποία λήγει τον Οκτώβριο του 2010 και ο κ. Στρατιώτης είχε αναθέσει σε μία εταιρεία για τη διαχείριση των αποβλήτων του σφαγείου, όμως ούτε η μία ενέργεια ούτε η άλλη δεν ήταν αρκετή ώστε να μπορέσει το σφαγείο να συνεχίσει την λειτουργία του.
Όπως τονίζει ο κ. Δήμας «ήρθε ο Ιανουάριος του 2010 και οι υπεύθυνοι του σφαγείου που ανήκει στον Δήμο Μεγάρων δεν είχαν κάνει τίποτα, παρά τις οχλήσεις μας, εμείς συνεχίσαμε να μπαίνουμε μέσα και τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο και τον Μάρτη για να μη δημιουργήσουμε κοινωνικό πρόβλημα στην περιοχή ενόψει Πάσχα. Πέραν αυτού όμως εμείς δεν μπορούσαμε να συνεχίζουμε να σφάζουμε γιατί ήταν παράνομο, μπαίναμε σε μία επιχείρηση που δεν είχε άδεια. Ειδοποίησα τον Δήμο ότι η κτηνιατρική υπηρεσία δεν μπορεί πλέον να σφραγίζει. Από εκεί και πέρα άρχισε ένας πόλεμος ότι είμαι σε εντεταλμένη υπηρεσία από τον Νομάρχη, με κατηγορούσαν έγραφαν και σε εφημερίδες διάφορα. Τελικά έρχεται ένα έγγραφο 13 Μαΐου από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης  που μιλάει για λειτουργία μη εγκεκριμένου σφαγείου και στη συνέχεια έρχεται ο Δήμαρχος και με απόφασή του κλείνει τα σφαγεία αυτή είναι η αλήθεια! ».
Επίσης ο κ. Δήμας σημειώνει ότι και να ήθελε ο ίδιος δεν θα μπορούσε ούτε να δώσει άδεια στο σφαγείο και φυσικά δεν θα μπορούσε να το κλείσει. Η αρμόδια κτηνιατρική υπηρεσία της Νομαρχίας, αναφέρει ο κ. Δήμας, απλά συγκεντρώνει τα δικαιολογητικά και τα στέλνει στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για να δοθεί η άδεια, ο συγκεκριμένος φάκελος με όλες τις μελέτες μέχρι σήμερα δεν έχει κατατεθεί στις υπηρεσίες της Νομαρχίας, όπως τονίζει ο κ Δήμας: «Την άδεια δεν τη δίνει η διεύθυνση της Νομαρχίας τη δίνει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Αυτό δεν έγινε, άρα πως θα μπορούσα εγώ να μπαίνω σε μία επιχείρηση χωρίς άδεια και αν κάποιος πρέπει να με κατηγορήσει και να μου κάνει μήνυση είναι γιατί επί 4 μήνες η Κτηνιατρική Υπηρεσία έμπαινε σε ένα παράνομο σφαγείο… ». 
Κυριάκος Αργυρόπουλος

πηγή: attica

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.