Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Ο Χρυσόστομος Σύρκος τοποθετείται σε δημοσίευμα της ΑΙΧΜΗΣ

Οι ισοπεδωτικές επιθυμίες που βαπτίζονται διαπιστώσεις

Προς
την τοπική εφημερίδα «ΑΙΧΜΗ»



Κύριε διευθυντά,
στο τελευταίο φύλλο της εφημερίδας σας, σε άρθρο που υπογράφει ο κ. Τάσος Μωραϊτης, μου καταλογίζει πρακτικές που σε καμία περίπτωση δεν εφάρμοσα.
Ποτέ κατά τη διάρκεια της ενεργούς συμμετοχής μου στα κοινά δεν μηδένισα τα έργα των προκατόχων μου Δημάρχων.
Όπως προκύπτει από πληθώρα δημοσιευμάτων, τα οποία και η δική σας εφημερίδα έχει φιλοξενήσει, από τα προγράμματα του συνδυασμού μας και τις ομιλίες μου στα δημοτικά συμβούλια, διετύπωσα τη θέση ότι : «το έργο του Δήμου είναι μια αλυσίδα, στην οποία ο κάθε Δήμαρχος προσθέτει κρίκους, άλλος μικρούς κι άλλος μεγαλύτερους».
Τώρα από πού ο κ. Τάσος Μωραϊτης τεκμαίρει το αντίθετο, καλείται να το αποδείξει.
Επιπρόσθετα, κύριε διευθυντά, με εκπλήσσει και με εξοργίζει η εμμονή του κ. Μωραϊτη στην ανυπόστατη θέση ότι τα έργα της ανάπλασης στο Μελί, είναι έργα του κ. Δημήτρη Στρατιώτη, τα οποία ο συνδυασμός μου τα καρπώθηκε και τα πρόβαλε ως δικά του.
Προκαλώ τον κ. Μωραϊτη να προσκομίσει ένα έγγραφο, μια ενέργεια, μια μελέτη, που θα αναφέρεται στα 21 έργα και δράσεις που εντάχθηκαν στα Ευρωπαϊκά προγράμματα της Ε.Ε. και εκτελέστηκαν στο Μελί.
Όφειλε ο κ. Μωραϊτης, προτού εκτοξεύσει τις κατηγορίες του και προτού αποφανθεί για το ποιος έπραξε ή δεν έπραξε, να ερευνήσει και να μελετήσει τους φακέλους των έργων.
Για την ιστορία σας παραθέτω:
Στις 23-2-2003 το Δημοτικό Συμβούλιο με εξουσιοδότησε να υποβάλω αίτηση στην Ε.Ε., ώστε η περιοχή Μελί να θεωρηθεί υποβαθμισμένη και να ενταχθούν έργα ανάπτυξης της σε προγράμματα της Ε.Ε.
Την αίτηση την υπέβαλα στις 17-3-2003 με συνημμένη έκθεση τεκμηρίωσης για το αιτούμενο θέμα. Οι αιτήσεις αξιολογήθηκαν τον Δεκέμβριο του 2003, το Μελί επιλέχθηκε ως περιοχή προς ένταξη σε πρόγραμμα χρηματοδότησης προϋπολογισμού 5,1 εκατομμυρίων € από την Ε.Ε.
Τα έργα ανάπλασης ανήλθαν στον αριθμό 10 και οι δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα ανήλθαν στον αριθμό 11.
Από το Δεκέμβριο του 2003 έως τον Ιούλιο του 2004, οι υπηρεσίες του Δήμου επιδόθηκαν σε αγώνα δρόμου για να συντάξουν φακέλους για κάθε ένα έργο χωριστά.
Στις 4-8-2004 ο Γεν. Γραμματέας Περιφέρειας εξέδωσε απόφαση ένταξης των 21 έργων και δράσεων στα προγράμματα 3.2 και 4.1. της Ε.Ε.
Εδώ σημειώνω με έμφαση ότι για κάθε ένα έργο χωριστά συντάχθηκε ιδιαίτερη μελέτη που μετά από την έγκριση τους από τη διαχειριστική αρχή, συμπλήρωσαν το φάκελο για να ακολουθήσει ειδική απόφαση ένταξης.
Δηλαδή επακολούθησαν 21 επιμέρους εντάξεις μετά από ενδελεχείς ελέγχους για να διεξαχθούν 21 δημοπρασίες, να προκύψουν 21 ανάδοχοι και να εγκατασταθούν 21 συνεργεία κατασκευής και υλοποίησης.
Όλα αυτά από τον Φεβρουάριο του 2003 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2006.
Ο συντάκτης σας όμως κ. Τ. Μωραϊτης παραβλέποντας όλα αυτά εκτοξεύει τους μύδρους του και εκδίδει την καταδικαστική του απόφαση.
Κύριε διευθυντά της ΑΙΧΜΗΣ, χαράσσω τις γραμμές αυτές με θλίψη και οδύνη γιατί ο κ. Τάσος Μωραϊτης είναι προσφιλής μου, αγαπητός και συνεργάτης στην κατά καιρούς συνεργασίες μου με την εφημερίδα σας, είμαι όμως υποχρεωμένος να καταθέσω τα πραγματικά γεγονότα για να μη μετατραπεί η παραπληροφόρηση σε προπαγάνδα.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
Χρυσόστομος Δ. Σύρκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.