Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Τοξικά απόβλητα στο λιμάνι Ελευσίνας



Πάνω από 2.500 τόνοι τοξικά και επικίνδυνα απόβλητα διυλιστηρίων έχουν μεταφερθεί από την Τρίτη 12 Απριλίου στο Κεντρικό Λιμάνι της Ελευσίνας όπου φορτώνονται στο φορτηγό πλοίο ΤΟΤΟ ΒR με προορισμό την Σουηδία.
Κάθε ημέρα, 30 νταλίκες, φορτωμένες τα επικίνδυνα απόβλητα σε σακιά, τα μεταφέρουν από τις εγκαταστάσεις στον Ασπρόπυργο της εταιρείας διαχείρισης αποβλήτων POLYECO στον Κεντρικό Λιμένα Ελευσίνας διαμέσου κατοικημένων περιοχών και συγκεκριμένα των οδών Ωκεανίδων και Κανελλοπούλου. Υπολογίζεται ότι θα φορτωθούν συνολικά 5.250 τόνοι αποβλήτων.
Εργαζόμενοι του Λιμένα - χωρίς τα στοιχειώδη μέσα προστασίας (ειδικό ρουχισμό, γυαλιά, μάσκες κ.α) - χειρίζονται την φόρτωση των επικίνδυνων αποβλήτων υπό συνθήκες συνεχούς και εντονότατης δυσοσμίας.
Τα απόβλητα αυτά προέρχονται κυρίως από το Διυλιστήριο της ΠΕΤΡΟΛΑ (ΕΛΠΕ ΒΕΕ) αλλά και το Διυλιστήριο του Ασπροπύργου (ΕΛΠΕ ΒΕΕ) και είναι 5 κατηγοριών : α) λάσπες του πυθμένα δεξαμενών (ΕΚΑ 05 01 03*) β) λάσπες διαχωριστή ελαίου /νερού ( ΕΚΑ 13 05 02*) γ) απόβλητα που περιέχουν πετρέλαιο ( ΕΚΑ 16 07 08*) δ) λάσπες που περιέχουν επικίνδυνες ουσίες από την βιολογική κατεργασία αποβλήτων βιομηχανικών υδάτων (ΕΚΑ 19 08 11*) και ε) κατεργασμένα απόβλητα για χρήση ως εναλλακτικού στερεού καυσίμου (ΑSF).
Είναι απορίας άξιο πως το γεγονός αυτό δεν έχει γίνει αντιληπτό από το Δήμο Ελευσίνας ο οποίος δεν έχει εκδηλώσει καμία αντίδραση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.