Τρίτη 31 Μαΐου 2011

ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΣΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!


(ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΑΡΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΒΑΣΙΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ» 29-05-2011)
Ποια είναι η προσδοκία σας για τη νέα σας πολιτική προσπάθεια;
Η προσδοκία μας και η πολιτική μας στόχευση είναι να δραστηριοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι Έλληνες και κυρίως οι νέοι, προκειμένου να αναλάβει ο ελληνικός λαός την κυριαρχία, όπως ακριβώς επιτάσσει και το Ελληνικό Σύνταγμα. Θέλουμε να τελειώνουμε με την πολιτική των κλειστών γραφείων, των σκοτεινών κέντρων εξουσίας που χωρίς καμία δημοκρατική νομιμοποίηση παίζουν παιχνίδια στην πλάτη του λαού μας, αλλά και άλλων λαών. Ήδη στο κίνημά μας, το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών, προσχωρούν πολίτες χωρίς να διεκδικούν τίποτα περισσότερο από την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, κινητοποιούμενοι από μια ιδέα, από ένα πιστεύω, από το ότι εμείς οι Έλληνες είμαστε οι μόνοι που μπορούμε και έχουμε το δικαίωμα να αποφασίσουμε την πορεία που θέλουμε να ακολουθήσουμε. 

Η χώρα μας κινδυνεύει από τις πολιτικές αποφάσεις της κυβερνώσας τάξης που κόπτεται για την εξυπηρέτηση των ξένων συμφερόντων και αφαιρεί τα δικαιώματα από τον Ελληνικό λαό διαλύοντας κάθε κοινωνική δομή. Η προσδοκία μας λοιπόν είναι να αλλάξουν οι πολιτικές προτεραιότητες της χώρας, να προστατευτεί η πατρίδα μας από όσους εποφθαλμιούν τον φυσικό της πλούτο, να προστατευτούν και να ενισχυθούν οι κοινωνικές δομές, να υπάρξει διαφάνεια στην δημόσια ζωή, να υπάρξει αξιοκρατία στο ελληνικό κράτος, να λειτουργήσει η δικαιοσύνη ανεξάρτητα και να τιμωρηθούν όσοι πολιτικοί πλούτισαν σε βάρος του ελληνικού λαού και μας οδήγησαν σε αυτή την οικονομική, την πολιτική και κοινωνική κατάπτωση.  
Γιατί δεν καλύπτει σήμερα το ΠΑΣΟΚ τις αναζητήσεις του μέσου κεντροαριστερού ψηφοφόρου;
Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε εν κρυπτώ ότι σε καιρούς κρίσης ο σοσιαλισμός δεν μπορεί να εφαρμοστεί, ότι μόνο ο νεοφιλελευθερισμός μπορεί να δώσει απαντήσεις σε τέτοιες συνθήκες οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής κρίσης. Είναι λοιπόν προφανές ότι οι πολίτες που τοποθετούνται στην κεντροαριστερά δεν μπορούν να αποδεχτούν τις ισοπεδωτικές θεωρίες της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ που προσπαθεί να δικαιολογήσει την τραγική πολιτική της. Είναι επίσης προφανές ότι τα άδικα μέτρα που υιοθετούνται, η πρωτοφανής επίθεση που συντελείται εναντίον των λαϊκών και μεσαίων εισοδημάτων, η διάλυση του κοινωνικού κράτους, η προσπάθεια εκποίησης της δημόσιας περιουσίας έναντι πινακίου φακής, η φοροεισπρακτική αμετροέπεια και η απουσία ενός κοινωνικά δίκαιου σχεδίου εξόδου από την κρίση, κινούνται σε λογικές εκ διαμέτρου αντίθετες με τα όσα υποστηρίζει η κεντροαριστερά.  
Που εστιάζεται η αντίθεσή σας στο μνημόνιο; Και αν όχι μνημόνιο, ποια θα ήταν κατά τη γνώμη σας η εναλλακτική λύση;
Το μνημόνιο είναι ένα κατασκεύασμα που δεν μπορεί να λύσει τα εγγενή προβλήματα της οικονομίας μας αλλά αντίθετα τα μεγεθύνει όπως φαίνεται καθαρά μετά από 1 χρόνο εφαρμογής. Η Ελλάδα είχε ένα πρόβλημα χρέους και ελλείμματος. Το έλλειμμα θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί ρεαλιστικά χωρίς να γίνει όλη αυτή η επίθεση σε βάρος των μισθωτών, των συνταξιούχων, των ανέργων, των μικρομεσαίων και της νεολαίας. Τώρα η κυβέρνηση μας οδήγησε σε μια κατάσταση όπου το χρέος της χώρας ανεβαίνει δυσθεώρητα (ήδη είναι στα 350 δις), ζητούν να πάρουν κάθε πλουτοπαραγωγική πηγή της χώρας για ψίχουλα και όλα αυτά για να εξασφαλίσουμε 60 δις επιπλέον για να την «βγάλουμε» μέχρι το καλοκαίρι του 2013! Και μετά τι; Μετά όταν δεν θα έχουμε ούτε να πουλήσουμε κάτι, ούτε θα έχουμε από κάπου έσοδα, θα μας πουν και επίσημα ότι το χρέος δεν θα μπορεί να εξυπηρετηθεί γιατί θα έχει φτάσει στα 450 δις! Η πολιτική του Μνημονίου είναι αυτή που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια και τρομακτική επιτάχυνση στην χρεοκοπία. Η εναλλακτική λύση είναι να αρχίσει μια νέα Διαπραγμάτευση με τους δανειστές μας. Χρέος μας είναι να προστατέψουμεκατ’ αρχήν κάθε υπάρχουσα θέση εργασίας και να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας ώστε να διευρυνθεί και η φορολογική βάση και να υπάρξει κίνηση και ρευστότητα στην αγορά. Πρέπει να συγκρατηθούν οι τιμές στην αγορά, άρα να μειωθούν αντί να αυξηθούν οι έμμεσοι φόροι και να στηρίξουμε την επιβίωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Το συμμάζεμα του δημοσίου πρέπει να γίνει όχι όμως στο μισθολογικό κόστος, αλλά στο κόστος των κομματικών διοικήσεων, στο κόστος των υπερτιμολογήσεων για τις προμήθειες και τα έργα του δημοσίου, στο σκέλος των καταναλωτικών εξόδων των Υπουργείων, στην κατάργηση των έμμισθων επιτροπών που συστήνονται για να κάνουν την δουλειά του δημοσίου. Χρειαζόμαστε επίσης χρόνο που το Μνημόνιο δεν μας δίνει. Δεν είναι λογικό σε ένα κράτος που έχει έσοδα περίπου 55 δις ευρώ το χρόνο να ζητάς περίπου 70 δις το χρόνο για τόκους και εξωτερικό χρέος και να επιμένεις ότι αυτό είναι εφικτό! Χρειαζόμαστε πρωτογενή παραγωγικό τομέα και αυτό δεν μπορεί να γίνει συσσωρεύοντας όλο το κεφάλαιο στους λίγους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες, ούτε διαθέτοντας τους σε ένα ανεπαρκές και ανεξέλεγκτο τραπεζικό σύστημα, ούτε κατακρημνίζοντας το βιοτικό επίπεδο του μέσου Έλληνα για να διαθέσεις κεφαλαιακή επάρκεια στους ξένους επενδυτές μέσω της αποπληρωμής των χρεών σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Υπάρχουν τομείς πρωτογενούς ανάπτυξης που το κράτος πρέπει να υποστηρίξει ώστε μέσα από την διεύρυνση των οικονομικών δραστηριοτήτων να προκύψουν πρωτογενή πλεονάσματα. Το πρόβλημα απαιτεί ρεαλισμό και προτεραιότητες. Η κυβέρνηση σήμερα ούτε ρεαλισμό διαθέτει ούτε σχέδιο ενώ οι προτεραιότητες που θέτει προκαλούν τεράστια κοινωνικά προβλήματα και βέβαια ανεξέλεγκτη ύφεση.    
Στο δίλλημα συναίνεση ή χρεοκοπία τι απαντάτε;
Καμία συναίνεση στην χρεοκοπία και το ξεπούλημα της Ελλάδας! Συναίνεση σε κλειστά γραφεία και χωρίς ο λαός να γνωρίζει την αλήθεια δεν μπορεί να υπάρξει. Συναίνεση μπορούμε να έχουμε σε αρχές που θέλουμε να υπηρετήσουμε ως χώρα και ως λαός. Ναι λοιπόν στην ομοψυχία του λαού, όχι στην συνενοχή που επιδιώκει η κυβέρνηση
Πως κατά τη γνώμη σας θα μπορούσε να ρυθμιστεί το θέμα της λαθρομετανάστευσης;
Το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης είναι σύνθετο και είναι ευρωπαϊκό δεν είναι ελληνικό. Πρέπει να ελεγχθούν τα σύνορα, να απελαθούν οι παράνομοι μετανάστες και να αποκτήσουν χαρτιά οι νόμιμοι ώστε να μπορούν να μετακινούνται ελεύθερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Παράλληλα οφείλουμε ως χώρα να έχουμε μια σοβαρή πολιτική ένταξης των νομίμων μεταναστών στην κοινωνία έτσι ώστε να διασφαλίζεται ότι δεν θα δημιουργούνται γκέτο τα οποία υποθάλπουν και την εγκληματικότητα. Και βέβαια πρέπει να επιστρέψει το αίσθημα ασφάλειας σε όλους τους κατοίκους. Το ζήτημα δεν είναι να μετακομίζεις απλώς τα γκέτο που δημιουργούνται ανάλογα με τις αντιδράσεις και τα συμφέροντα που υπάρχουν κάθε φορά. Το ζήτημα είναι να μπορέσεις να ελέγξεις την ροή της μετανάστευσης ώστε να διαμένουν στην χώρα τόσοι όσοι μπορούν να ζήσουν αξιοπρεπώς χωρίς να υποβαθμίζεται και η ποιότητα ζωής των Ελλήνων. Εάν υπάρχει σωστή αστυνόμευση και σωστή μεταναστευτική πολιτική στο σύνολο της Ευρώπης δεν θα έχουμε τα προβλήματα που έχουμε σήμερα. Και βέβαια δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης των λαθρομεταναστών και να υποστηρίξουμε μετά ότι λύσαμε τα προβλήματα που υπάρχουν.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.