Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Ανακοίνωση του Δήμου για την καθαριότητα

Θέμα:   Πορεία προς μια καθαρότερη πόλη

Η δημοτική αρχή έχει θέσει ως πρώτο και κυρίαρχο ζήτημα της καθημερινότητας την αντιμετώπιση της καθαριότητας.
Για να μπορέσει να αντεπεξέλθει κατά τον καλύτερο τρόπο, χρησιμοποιώντας τα ελάχιστα όπλα που έχει στη διάθεσή της – προσωπικό, χρήματα, εξοπλισμό – έχει πάρει την απόφαση να προβεί σε συνεργασία με ιδιώτη ώστε με αυτόν τον μεικτό τρόπο – δηλ. δήμος και ιδιώτης – να δώσει τέλος στον διαρκή «πονοκέφαλο» που έχουν δημιουργήσει τα σκουπίδια με την παρουσία τους.

Είναι πολύ σημαντικό και αξίζει να σημειωθεί το γεγονός ότι η κατά κεφαλήν παραγωγή αστικών απορριμμάτων στο δήμο μας έχει αυξηθεί από 1 κιλό σε 1,8 κιλά ημερησίως, με αποτέλεσμα η ημερήσια παραγωγή απορριμμάτων να ανέρχεται από 45 σε 80 τόνους.
Η παρουσία του ιδιωτικού συνεργείου θα βοηθήσει αρκετά στην συλλογή και αποκομιδή των απορριμμάτων εντός του κεντρικού αστικού ιστού των πόλεων της Νέας Περάμου και των Μεγάρων. Έτσι το προσωπικό του δήμου θα έχει τη δυνατότητα να καλύπτει αποτελεσματικά περιοχές της περιφέρειας ώστε πλέον να μην υπάρχει πρόβλημα.

Στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα ψηφισθεί ο τρόπος εκτέλεσης του έργου της αποκομιδής των απορριμμάτων από ιδιώτη που δεν θα είναι άλλος από την διενέργεια ανοικτού διαγωνισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.