Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ και ΕΛΠΕ για περιβαλλοντική ασυνειδησία Καταγγέλλει ο δήμαρχος Μεγαρέων και προαναγγέλλει κινητοποιήσεις


Σε ανακοίνωση την οποία εξέδωσε ο δήμος Μεγαρέων, με αφορμή τον εθελοντικό καθαρισμό της ακτής και του θαλάσσιου βυθού στην περιοχή των Μεγάρων Ήρεμο Κύμα η εταιρεία Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ α.ε.) καθώς και η θυγατρική της εταιρεία Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ α.ε.) καταγγέλλονται από τον δήμαρχο κ. Ιωάννη Μαρινάκη για περιβαλλοντική ασυνειδησία.
Μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του δήμου αναφέρει τα εξής:
«Δυστυχώς, η πανέμορφη αυτή εικόνα του Ήρεμου Κύματος συνθλίβεται από την παρουσία των εγκαταστάσεων της Ρεβυθούσας. Τόσο η ΔΕΠΑ όσο και η θυγατρική της εταιρεία ΔΕΣΦΑ είναι απόντες από αυτήν την προσπάθεια, και δεν θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά τα πράγματα αφού το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η μεγιστοποίηση του κέρδους εις βάρος της κοινωνίας και του περιβάλλοντος.
            Τόσο ο σταθμός αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου της Ρεβυθούσας όσο και ο προβλήτας φορτοεκφόρτωσης αργού πετρελαίου των ΕΛΠΕ αποτελούν μόνιμη απειλή και μια ωρολογιακή βόμβα η οποία δεν γνωρίζουμε πότε θα εκραγεί.
            Καταγγέλλω τόσο τα ΕΛΠΕ όσο και τον ΔΕΣΦΑ για την περιβαλλοντική τους ασυνειδησία και δηλώνω απερίφραστα ότι τόσο με τις νόμιμες δικαστικές διαδικασίες όσο και με κινητοποιήσεις που θα λάβουν χώρα στο άμεσο χρονικό διάστημα, θα αντιληφθούν τι σημαίνει κοινωνική ευσυνειδησία, σεβασμός στον πολίτη και κυρίως σεβασμός στο περιβάλλον».

πηγή: megara.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.