Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Αυτοτελές Νομικό Πρόσωπο παραμένει το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ασπρόπυργου


Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του προγράμματος "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ" για τα ΝΠΔΔ, προβλεπόταν συγκεκριμένη διαδικασία συγχώνευσης των Νομικών Προσώπων κάθε Δήμου.

Αυτό θα είχε σαν αποτέλεσμα το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ασπρόπυργου να συγχωνευόταν πιθανώς με κάποιο από τα υπόλοιπα Νομικά Πρόσωπα του αντίστοιχου δήμου.
Μάλιστα υπήρξε συγκεκριμένο αίτημα του δήμου που ζητούσε την αυτοτέλεια του Πνευματικού Κέντρου επισημαίνοντας την πολυετή και πολύπλευρη δράση του, που τυγχάνει πανελλήνιας καταξίωσης και τη γενικότερη απήχηση που έχει για τους κατοίκους της περιοχής.
Ο Παντελής Ασπραδάκης, βουλευτής Περιφέρειας Αττικής ΠΑ.ΣΟ.Κ. είχε καταθέσει από τη πλευρά του αναφορά στη Βουλή με την οποία ζητούσε την αυτοτέλεια του Νομικού Προσώπου, ενώ είχε συνάντηση με τον τ. Γ.Γ του υπουργείου Εσωτερικών για το ίδιο θέμα.
Τελικά πάρθηκε η απόφαση από το υπουργείο Εσωτερικών πριν από λίγες μέρες για την οριστική αυτοτέλεια του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ασπροπύργου, κάτι που αποτέλεσε ιδιαίτερα θετική εξέλιξη.

ΣΧΟΛΙΟ:  Γιατί δεν επέλεξαν και στο Δήμο μας να παραμείνει ένα Νομικό Πρόσωπο αυτοτελές ;
Τόσα και τόσα έχουν μακρά ιστορία στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας. Μήπως θα ήταν συμφέρον να είχε παρθεί μια παρόμοια απόφαση ή θα στενοχωρούσε τον υπερ - Πρόεδρο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.