Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Δήμος Μεγαρέων - ενημέρωση


Έργα υποδομής, απόδειξη εργατικότητας, μεθοδικότητας και σοβαρότητας

Στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 7ης Σεπτεμβρίου 2011 το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε την υποβολή σειράς προτάσεων για χρηματοδότηση έργων τα οποία έχουν άμεση σχέση με την υποδομή της πόλης.
Συγκεκριμένα πρόκειται για:
  1. Την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης
  2. Την κατασκευή δικτύου ακαθάρτων υδάτων της
  3. Την κατασκευή σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων
  4. Την σύνδεση των περιοχών Μετόχι και Ακρογιάλι με το εθνικό οδικό δίκτυο
  5. Την προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστημάτων ελέγχου και περιορισμού διαρροών στο υφιστάμενο εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης
  6. Την εξοικονόμηση ενέργειας σε υφιστάμενα δημόσια σχολικά κτίρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Όλα τα παραπάνω, χωρίς προηγούμενο, έργα για τον τόπο αποδεικνύουν το σοβαρό έργο το οποίο έχει πραγματοποιηθεί στους 9 περίπου μήνες από της ανάληψης των καθηκόντων της δημοτικής αρχής.
Μέσω αυτών των έργων διαφαίνεται η μεγάλη αναγκαιότητα της αλλαγής του προσώπου του δήμου η οποία περνάει μέσα από μια και μοναδική απαραίτητη προϋπόθεση, την εργατικότητα.
Όλες αυτές οι δράσεις είναι αποτέλεσμα κοπιαστικής εργασίας του συνόλου της διοίκησης και ευελπιστούμε ότι θα πραγματοποιηθούν.

Ο δήμος δεν μπορεί και δεν έχει τα περιθώρια να περιμένει.
Δεν μπορεί να χάσει ούτε λεπτό από την αναγκαιότητα της διερεύνησης και διεκδίκησης πόρων εκτός αυτών της κεντρικής διοίκησης του κράτους.

Συνεπώς, διαβλέποντας από την αρχή αυτής της δημοτικής περιόδου ότι τα οικονομικά δεδομένα σε επίπεδο κεντρικής διοίκησης θα επιδεινωθούν, στρέψαμε το βλέμμα  μας στη διεκδίκηση πόρων από έργα μέσω του ΕΣΠΑ.

Πιστεύουμε ότι το αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει αφού οι υποβληθέντες για τα έργα φάκελοι είναι πλήρεις και περιέχουν ώριμες μελέτες, κάτι που δύσκολα έχει κατορθωθεί από άλλους δήμους.

Αυτά τα χαρακτηριστικά, δηλαδή η εργατικότητα και η σοβαρότητα των ενεργειών μας, αποτελούν από μόνα τους απάντηση στην κριτική η οποία ασκείται στην διοίκηση του δήμου από μερίδα της αντιπολίτευσης.

Έργα τόσο μεγάλα όπως αυτά για τα οποία έχουμε υποβάλλει προτάσεις αλλά και αυτά που ετοιμάζουμε αποδεικνύουν από μόνα τους ότι είμαστε ικανοί τόσο για τα μικρά  όσο και για τα μεγάλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.