Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Νέα απο το ΔΗΜΟ ΜΕΓΑΡΕΩΝ


Αλλαγή θέσης λαϊκής αγοράς του κοινοτικού διαμερίσματος Μεγάρων

Το τμήμα ευθύνης λαϊκών αγορών ανακοινώνει ότι από 27 Σεπτεμβρίου 2011 η λαϊκή αγορά του δήμου Μεγαρέων η οποία διενεργείται στο δημοτικό διαμέρισμα των Μεγάρων τις Τρίτες, μεταφέρεται στην κάθετη πάροδο της οδού Ευπαλίνου η οποία αρχίζει από το κρεοπωλείο Κουφή.

 
Υπό ίδρυση Αγροτικά Τεχνολογικά Λύκεια στις περιφέρειες

Η νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να συστήσει τον οργανισμό «Δήμητρα» αποτέλεσε αφορμή για μια επί πλέον ενέργεια της διοίκησης του δήμου προς την κατεύθυνση της τοπικής ανάπτυξης.

Με την συγκεκριμένη πρωτοβουλία, η οποία σύντομα θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, προβλέπεται να ιδρύεται μια Γεωργική Σχολή σε κάθε Περιφερειακή Διοίκηση ως Δημόσιο Αγροτικό Τεχνολογικό Λύκειο υπό την εποπτεία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο ήδη με έγγραφό του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ο δήμος προτείνει και ζητεί να ιδρυθεί το ΑΤΛ της περιφέρειας Αττικής στα Μέγαρα.
Μεταξύ των επιχειρημάτων τα οποία παρατίθενται είναι η μεγάλη αγροτική έκταση και παραγωγή στα Μέγαρα, η σοβαρή εμπλοκή της τοπικής οικονομίας στον πρωτογενή τομέα της αγροτικής παραγωγής αλλά και η ανάγκη για ουσιαστική αποκέντρωση των κρατικών δραστηριοτήτων.

Στην προσπάθειά του αυτή ο δήμος θεωρεί ως αυτονόητους συμπαραστάτες όλους τους μαζικούς φορείς των αγροτικών δράσεων και ιδιαιτέρως την Ένωση Νέων Αγροτών.

Ο δήμος Μεγαρέων, με επικεφαλής τον δήμαρχο, θα παρακολουθεί το θέμα και θα ενημερώνει τους δημότες για κάθε σχετική ενέργεια


Προσπάθειες του δήμου να παραμείνει η Δ.Ο.Υ. στην πόλη μας

Σε σειρά ενεργειών έχει προβεί ο δήμος προκειμένου να μην καταργηθεί η Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία Μεγάρων.

Η διοίκηση του δήμου, σε εναρμόνιση με το πνεύμα της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημοτών, και εκπληρώνοντας την δέσμευση του δημάρχου να αγωνιστεί για την παραμονή της Δ.Ο.Υ. στα Μέγαρα έχει ενημερώσει και τις 2 διαδοχικές ηγεσίες του υπουργείου οικονομικών κατά την διάρκεια του τελευταίου τετραμήνου.

Η ενημέρωση πραγματοποιείται μέσω εγγράφων αλλά και σειρά επισκέψεων του δημάρχου στις ηγεσίες του υπουργείου προκειμένου να υποστηριχθεί και να παρουσιασθεί το δίκαιο αίτημα.

Στην επιχειρηματολογία του ο δήμαρχος τονίζει το γεγονός ότι ο δήμος μας είναι ο πολυπληθέστερος και μεγαλύτερος σε έκταση δήμος της δυτικής Αττικής αλλά και η πρωτεύουσα της επαρχίας Μεγαρίδας από της ίδρυσης του νέου Ελληνικού κράτους. Στην πόλη μας επιτελείται σειρά οικονομικών δραστηριοτήτων οι οποίες εκτείνονται από τον πρωτογενή τομέα, στην βιομηχανική παραγωγή και στον τομέα των υπηρεσιών.

Δεν είναι δυνατόν η πόλη των Μεγάρων να υποβαθμίζεται διαρκώς με αφαίρεση κρατικών υπηρεσιών. Το γεγονός αυτό θεωρείται ως άνιση μεταχείριση και είναι απαραίτητο να αποκατασταθεί το περί δικαίου αίσθημα το οποίο φαίνεται να έχει τρωθεί σοβαρά από ενέργειες διαφόρων «τοπαρχών» οι οποίοι αποφασίζουν ερήμην της τοπικής μας κοινωνίας.

Ο δήμαρχος Ιωάννης Μαρινάκης θα συνεχίσει να αγωνίζεται με κάθε τρόπο και μέσον ώστε η Δ.Ο.Υ. να παραμείνει στα Μέγαρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.