Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Η Κατερίνα Πιπιλή φέρνει τοπικά θέματα στο Περιφερειακό Συμβούλιο


Με δύο ερωτήσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο, η Κατερίνα Πιπιλή επανέφερε προς συζήτηση θέματα που απασχολούν αρκετό καιρό την Περιφέρεια της Αττικής και κυρίως τη Δυτική. Πρόκειται για το αίτημα της αλλαγής του εξωτερικού χρωματισμού των ασημένιων Ταξί της Περιφέρειας σε κίτρινο καθώς και για το προβληματικό οδικό σύστημα που ενώνει τα Μέγαρα με το Αλεποχώρι.
     Αν και η κα Πιπιλή έχει επανειλημμένως θέσει τα παραπάνω ζητήματα στην Περιφέρεια, ωστόσο καμία συζήτηση δεν έχει πραγματοποιηθεί έως τώρα, ώστε να παρθούν λύσεις για την επίλυσή των.

ΕΡΩΤΗΣΗ
   
Κον. Κωνσταντίνο Καράμπελα
Πρόεδρο,
Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής
Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
ΘΕΜΑ: Διαμόρφωση οδικού δικτύου Μεγάρων- Αλεποχωρίου

     Το έργο που αφορά στη χάραξη και βελτίωση της επικίνδυνης επαρχιακής οδού Μεγάρων – Αλεποχωρίου είναι ένα φλέγον ζήτημα που αφορά το σύνολο των κατοίκων κυρίως της Δυτικής Αττικής και χρήζει άμεσης επέμβασης από μέρους της Περιφέρειας για την αποπεράτωσή του. ‘Έχω ενημερωθεί από τον έντυπο τύπο για τις δράσεις της Αντιπεριφερειάρχη της Δυτικής Αττικής κας Δήμου σχετικά με το θέμα (συναντήσεις με τεχνικές εταιρίες για την ανάθεση του έργου σε νέα ανάδοχο εταιρία), δυστυχώς όμως παρατηρείται μία αδράνεια όσον αφορά την εκ νέου ανάθεση σε άλλη τεχνική εταιρία.
     Είναι γνωστό ότι η εργολήπτρια εταιρία που είχε αναλάβει την περάτωση της διαπλάτυνσης του δρόμου μετά από δημοπρασία είχε υπογράψει σύμβαση στις 25 Ιουλίου του 2006. Κι ενώ οι εργασίες βρισκόταν σε εξέλιξη, το έργο διεκόπη ξαφνικά τον Δεκέμβριο του 2010.
     Παρά την υψηλή επικινδυνότητα του δρόμου που είναι ημιτελής και τα πολλά ατυχήματα που συνέβησαν το περασμένο καλοκαίρι το έργο παραμένει στάσιμο. Είναι αναγκαία η Περιφέρεια να προβεί σε εκ νέου προκήρυξη για την ανάθεση της ολοκλήρωσης του έργου σε άλλη τεχνική εταιρία προς αποφυγή νέων ατυχημάτων. Η χρήση του συγκεκριμένου οδικού δικτύου θα είναι συχνή, ιδίως το καλοκαίρι του 2012, λόγω των παραθεριστικών περιοχών που διασχίζει.
Ερωτήσεις προς τον  κο Περιφερειάρχη:
·       Ποιοι είναι οι λόγοι που καθυστερούν την ολοκλήρωση του έργου;
·       Έχει ανατεθεί σε νέα τεχνική εταιρία το έργο;
Κι αν όχι γιατί καθυστερεί η εκ νέου ανάθεση του έργου σε άλλη τεχνική εταιρία;
·       Πότε προβλέπεται να ξεκινήσει το έργο και ποιό το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της κατασκευής του έως το καλοκαίρι του 2012;

Με τιμή,
Κατερίνα Πιπιλή
Περιφερειακή Σύμβουλος


ΕΡΩΤΗΣΗ

Κον. Κωνσταντίνο Καράμπελα
Πρόεδρο,
Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής
Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
Θέμα: Η αλλαγή του εξωτερικού χρώματος των ασημένιων Ταξί της Περιφέρειας Αττικής σε κίτρινα
     Το ζήτημα για την αλλαγή του χρώματος των Ταξί δήμων που ανήκουν στην περιμετρική ζώνη της Αθήνας, όπως είναι τα Μέγαρα το Λαύριο και ο Μαραθώνας είναι μέγιστης σημασίας. Σύμφωνα με την λειτουργία του ‘Καλλικράτη’ τα διοικητικά όρια των δήμων που συνορεύουν με την πρωτεύουσα έχουν διευρυνθεί, συνεπώς τα ταξί των περιοχών αυτών, προς εξυπηρέτηση και διευκόλυνση πρωτίστως οικονομική θα πρέπει να ομογενοποιηθούν όσον αφορά στο χρώμα με αυτά της πρωτεύουσας.
     Με επιστολή προς την Περιφέρεια, το Σωματείο Ταξί Μεγάρων παρουσιάζει το θέμα και αναφέρει τα προβλήματα που παρακωλύουν το επάγγελμά τους και έχουν να κάνουν με τον εξωτερικό χρωματισμό του αυτοκινήτου-ταξί. Όπως αναφέρουν συγκεκριμένα, οι κάτοικοι των Μεγάρων προτιμούν να καλούν Ταξί από την Ελευσίνα για να μεταβούν σε περιοχές της πρωτεύουσας, τα οποία είναι κίτρινα και η διαδρομή κοστίζει λιγότερο. Είναι σαφές ότι απαιτείται η αλλαγή του χρωματισμό των Ταξί στην περιοχή των Μεγάρων.
     Είναι επιτακτική η ανάγκη αλλαγής του χρώματος όλων ανεξαιρέτως των ασημένιων οχημάτων Ταξί που ανήκουν στις προαναφερθείσες περιοχές καθώς και η χρήση μονής ταρίφας αντί της διπλής που έχουν τα ασημένια οχήματα, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες και από τις δύο πλευρές, τόσο οι επαγγελματίες οδηγοί ταξί όσο και οι υπόλοιποι πολίτες που κάνουν χρήση αυτών. Με τον τρόπο αυτό προσφέρεται η δυνατότητα μίας οικονομικής και προσιτής μετακίνησης και διαμορφώνεται είναι δίκαιο κλίμα που προσφέρει ίσες ευκαιρίες στους οδηγούς των Ταξί της Περιφέρειάς μας.
Ερωτήσεις προς τον κο Περιφερειάρχη:
·         Ποιες ενέργειες χρειάζονται προκειμένου να εγκριθεί και να δοθεί εντολή αλλαγής εξωτερικού χρώματος των ασημένιων ταξί που υπάγονται στην Περιφέρεια Αττικής σε κίτρινο;
·         Είναι προγραμματισμένη η αλλαγή του χρώματος των ασημένιων Ταξί της Αττικής σε κίτρινο από την Περιφέρεια;
·         Ποιό το χρονικό διάστημα που απαιτείται για  τον συντονισμό των ενεργειών για την επίτευξη της αλλαγής αυτής;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.