Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Μήνυση κατά των υπουργών που υπέγραψαν για τις ιχθυοκαλλιέργειες!


Oκτώ Υπουργοί καταγγέλλονται
Μηνυτήρια αναφορά κατά των 8 υπουργών που θεσμοθέτησαν το χωροταξικό για τις ιχθυοκαλλιέργειες κατέθεσε...
στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών, Ελένη Ράικου, η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή φορέων των περιοχών που θίγονται.
Οι μηνυτές, μεταξύ των οποίων και 5 δήμαρχοι καταγγέλλουν ότι συμφώνησαν στη χωροθέτηση ανήμερα της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και παρ' ότι δεν υπάρχει η -υποχρεωτική εκ του νόμου - γνωμοδότηση του εθνικού συμβουλίου χωροταξίας.
Οι οκτώ Υπουργοί καταγγέλλονται από τους μηνυτές ότι βεβαίωσαν ψευδώς στην απόφαση ότι έλαβαν υπόψιν την υποχρεωτική εκ του νόμου γνωμοδότηση του εθνικού συμβουλίου χωροταξίας. Οι μηνυτές υποστηρίζουν ότι δεν υπήρξε ποτέ γνωμοδότηση.
Ειδικότερα ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, καταγγέλλεται από τους μηνυτές ότι παρανόμως συμμετείχε στη θεσμοθέτηση του χωροταξικού καθώς η οικογένειά του συνδέεται άμεσα με τον κλάδο.
Οι υπουργοί που συνυπέγραψαν την Κοινή Υπουργική Απόφαση είναι οι: Περιβάλλοντος, Γιωργος Παπακωνσταντινου και ο αναπληρωτής υπουργός, Νικος Σηφουνάκης, Εσωτερικών Χαρης Καστανιδης, Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, Αναπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, Υποδομών Γιάννης Ραγκουσης,
Αγροτικής Αναπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης, Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος.
Μεταξύ των μηνυτών είναι οι δήμαρχοι Επιδαύρου, Ερμιονίδας, Μεγαρέων, Σαλαμίνας, Ναυπλιέων και ο αντιδήμαρχος Λευκάδας.
skai

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.