Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Το πρόβλημα του Ασωπού στην Βουλή

Ένα μείζον περιβαλλοντικό θέμα για την βορειοανατολική Αττική και την ευρύτερη περιοχή αναδείχτηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό από τον βουλευτή Αττικής κ. Παντελή Ασπραδάκη, θέμα με το οποίο ο βουλευτής έχει ασχοληθεί επανειλημμένα και στο παρελθόν και επανήλθε πρόσφατα μέσω της συγκεκριμένης κοινοβουλευτικής διαδικασίας.
Στην ερώτησή του ο βουλευτής ζητούσε από το Υπουργείο ΠΕΚΑ να πληροφορηθεί για τις αμέσως επόμενες ενέργειες του υπουργείου σε σχέση με την επίλυση του προβλήματος του Ασωπού, που προκαλεί ποικίλα περιβαλλοντικά προβλήματα και απασχολεί εδώ και πολλά χρόνια τους κατοίκους της περιοχής.
Συγκεκριμένα ο βουλευτής διατύπωνε τα παρακάτω ερωτήματα:


1. Ποιο είναι το πόρισμα των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος μετά τον έλεγχο της συγκεκριμένης παράνομης χωματερής που θάβονταν βιομηχανικά απόβλητα και πότε θα κατατεθεί στη Βουλή;
2. Πότε προβλέπεται να ξεκινήσουν και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα πραγματοποίησης των μέτρων για την προστασία των πολιτών και του Περιβάλλοντος των οποίων εξήγγειλε ο Υπουργός κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην περιοχή;
Στην απάντησή του προς τον βουλευτή το Υπουργείο ΠΕΚΑ  παραδέχεται ότι το πρόβλημα του Ασωπού είναι μεγάλο και σύνθετο και έχει καθυστερήσει η επίλυσή του με ευθύνη της Πολιτείας.
Αναφέρει μια σειρά μέτρων και δράσεων που έχει αναλάβει και που θα τεθούν σε εφαρμογή στο άμεσο μέλλον με επίκεντρο τακτικούς ελέγχους, ιδιαίτερα για το πόσιμο νερό και την καταλληλότητά του, καθώς και την προώθηση διαδικασίας για αναβάθμιση της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων.
Επίσης αναδεικνύει την ανάγκη για σταδιακή αποκατάσταση της περιβαλλοντικής υποβάθμισης που έχει υπάρξει τα προηγούμενα χρόνια με ανυπολόγιστες συνέπειες για το περιβάλλον και τους κατοίκους.
Τέλος σε σχέση με το πρόβλημα των τοξικών αποβλήτων σε περιοχές πλησίον του Ωρωπού και του Καλάμου, το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κάνει λόγο για διενέργεια ελέγχων που συνεχίζονται και τα πορίσματα θα ανακοινωθούν από τους αρμόδιους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος, χωρίς όμως να αναφέρει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το πότε και αν θα κατατεθεί στην Βουλή προς περαιτέρω διερεύνηση.


Διαβάστε την ερώτηση που κατέθεσε ο Παντελής Ασπραδάκης για τον Ασωπό:
http://pantelis.aspradakis.gr/press/37-questions/336-l-r

Διαβάστε άλλες σχετικές αναφορές του Π. Ασπραδάκη στο θέμα του Ασωπού:
http://pantelis.aspradakis.gr/?searchword=%CE%B1%CF%83%CF%89%CF%80&searchphrase=any&limit=&ordering=newest&view=search&Itemid=99999999&option=com_search

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.