Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Πρωτοχρονιάτικες ευχές στο δημαρχείο

Την 1η Ιανουαρίου 2012 πραγματοποιήθηκε πανηγυρική δοξολογία επί τη ενάρξει του νέου έτους στον καθεδρικό ιερό ναό της Κοιμήσεως Θεοτόκου στην οποία παρευρέθη ο δήμαρχος Μεγαρέων κ. Ιωάννης Μαρινάκης.
Μαζί με τον δήμαρχο στην δοξολογία παρέστησαν τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου και της διοίκησης του δήμου, παρουσία επίσης εκπροσώπων των ενόπλων δυνάμεων, των σωμάτων ασφαλείας και των συλλογικών φορέων της πόλης.
Της δοξολογίας χοροστάτησε ο θεοφιλέστατος επίσκοπος Ελευσίνος κ. Δωρόθεος.
Στη συνέχεια, στο δημαρχείο, ακολούθησε αγιασμός και κοπή της βασιλόπιτας όπως συνηθίζεται κατά την παράδοση.


Στον αγιασμό χοροστάτησε ο κ. Δωρόθεος ο οποίος ευχήθηκε καλή χρονιά στον δήμαρχο, στους παριστάμενους και στους δημότες.
Ο δήμαρχος έκοψε την βασιλόπιτα και απηύθυνε χαιρετισμό.




Στον σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Μαρινάκης, ευχήθηκε για το νέο έτος και κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό, επεσήμανε τις πρακτικές δυσκολίες τις οποίες αντιμετώπισε ο δήμος ως νέος «Καλλικρατικός» ΟΤΑ μετά την πρόσφατη διοικητική μεταρρύθμιση. Τόνισε την έλλειψη πόρων αλλά και την δυναμική η οποία αναπτύσσεται από την συνένωση των δήμων Μεγάρων και Νέας Περάμου.
Υπογράμμισε το γεγονός ότι η διοίκηση εργάσθηκε ακούραστα και με επιμονή ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις πραγματοποίησης σημαντικών έργων υποδομής τα οποία θα βελτιώσουν τις συνθήκες και την ποιότητα της ζωής των δημοτών.Για το νέο έτος εξέφρασε την ελπίδα ότι η μεγάλη προσπάθεια η οποία έγινε κατά το 2011 θα έχει αποτελέσματα όπως αυτά τα οποία επιτεύχθηκαν κατά τα 2011. Δηλαδή η αποχέτευση της Νέας Περάμου, βασισμένη σε προετοιμασία της προηγούμενης διοίκησης, και η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης των Μεγάρων.Στην γιορτή, εκ μέρους του δημοτικού συμβουλίου και των κοινοτικών συμβουλίων παρευρέθηκαν αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι. Εκ μέρους της μειοψηφίας, την μείζονα μεν εκπροσώπησε ο κ. Σταύρος Φωτίου, τ. δήμαρχος της Νέας Περάμου, την δε ελάσσονα ο κ. Γρηγόρης Σταμούλης επικεφαλής της Ένωσης Πολιτών συνοδευόμενος από την κοινοτική σύμβουλο κ. Ελένη Ρήγα.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο δήμαρχος στην παρουσία του διοικητή της Σχολής Πυροβολικού, ταξιάρχου κ. Αλέξανδρου Οικονόμου και του αστυνομικού διευθυντή Δυτικής Αττικής, ταξιάρχου κ. Χρήστου Γούλα.
Αναφερόμενος στον κ. Γούλα, ο κ. Μαρινάκης επεσήμανε την στενή και αγαστή συνεργασία μεταξύ της δημοτικής και της αστυνομικής αρχής για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας η οποία έχει φέρει αξιόλογα αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.