Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Δημοσιεύσεις του αριστερού blog

Παναγιώτης Μαυροειδής (ομιλία σε εκδήλωση)
Η διαγραφή του χρέους και η αποχώρηση από το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, αποτελούν τις δύο θεμελιώδεις προϋποθέσεις για μια άλλη κοινωνική πορεία με κριτήριο τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας, με τον πλούτο και την εξουσία στα χέρια των παραγωγών του, των εργαζομένων.
 
Κώστας Γούσης
 
Το βίντεο από την ομιλία του Κ. Γούση, σε εισήγηση εκ μέρους του ΝΑΡ, σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Αριστερή Ανασύνθεση (ΑΡΑΝ) στη Θεσσαλονίκη (24/01/2012). Η τοποθέτηση δίνει έμφαση στην πρόταση για ένα αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής και τη σχέση του πολιτικού στόχου της αντικαπιταλιστικής ανατροπής της επίθεσης με το ερώτημα της εξουσίας και μιας νέας κομμουνιστικής προοπτικής.
 
 
Φλώρα Παπαδέδε
 
Η ιδιωτική κερδοφορία και η κάλυψη των κοινωνικών αναγκών δεν μπορούν να συνυπάρξουν. Δεν μπορεί ο σχεδιασμός κι η παραγωγή της ηλεκτρικής ενέργειας να παραδίνεται στις «αγορές» και στην απληστία των καπιταλιστικών υπερκερδών. Το πρόσφατο σκάνδαλο με τους ιδιωτικούς «εναλλακτικούς παρόχους» ρεύματος Energa και Hellas Power το αποδεικνύει για μια ακόμη φορά.
 
 
Γιώργος Π. Τριανταφυλλόπουλος
Μια λέξη τρόμος πλανάται πάνω από τους εργαζόμενους. Η λέξη ανταγωνιστικότητα. Στο όνομα αυτής της νέας θεάς του καπιταλισμού θυσιάζονται οι εργαζόμενοι των αναπτυγμένων κυρίως χωρών. Η ανταγωνιστικότητα δεν ήταν πάντα, ούτε καν στον καπιταλισμό, μια έννοια κι ένας πολιτικός στόχος προτεραιότητας.
 
σΑτΥρΟπΡόΚοΣ
- Γεμάτος αυτοπεποίθηση και καμαρώνοντας για τα όσα πέτυχε στο χώρο της υγείας εμφανίστηκε ο κύριος Λοβέρδος στη Βουλή ειδικά μετά την ενημέρωση που του έγινε από τους υφισταμένους του πως στο Νοσοκομείο Παίδων  Π & Α Κυριακού, οι διάδρομοι των παιδιατρικών κλινικών στον 3ο όροφο του κτηρίου γέμισαν από ράντσα με άρρωστα παιδιά
 
 
 
Χρήστος Επαμ. Κυργιάκης
Θα ρίχνουν στον Καιάδα άρρωστους και ανάπηρους, γέρους και ανήμπορους.
Θα σέρνουν πίσω τους κοπάδια από νυφίτσες και αρουραίους, προσωρινούς συμμάχους και μελλοντικά τους θύματα. Κοπάδια ηλιθίων που προσμένουν μερτικό από τις «ύαινες», μεζέ από τα θηρία, μέχρι να γίνουν, πριν το καταλάβουν, μεζέδες οι ίδιοι.
 
 
 
 Νίκος Σαραντάκος
Σήμερα, η εφαρμογή της «ευελφάλειας» κατά πάσα πιθανότητα θα είναι πολύ ευέλ και καθόλου ασφάλεια, τουλάχιστον εργασιακή.  Θυμίζει τον γιατρό εκείνο που είχε συστήσει στον φυματικό εργάτη «απόλυτη ξεκούραση, τρία καλά γεύματα τη μέρα και υγιεινούς περιπάτους στην εξοχή».
 
 
 
 
Νίκος Φωτόπουλος
Η αντιμνημονιακή ρητορεία δεν μπορεί να διαχωρίζεται από το ζήτημα του ''χρέους'' αν δεν θέλει φυσικά να ξεπέφτει σε καρικατούρα,όχι μόνο το ζήτημα του ''χρέους'' δεν μπορεί να διαχωριστεί από το αίτημα για έξοδο από την ευρωζώνη,αλλά,απεναντίας,μπορεί να υποστηρίξει κάποιος ότι ακόμα και η ανάδειξη της ενότητας των ζητημάτων-στόχων αυτών δεν είναι αρκετή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.