Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Εξαρθρώθηκε η σπείρα με καλάσνικοφ

Είκοσι ένα άτομα κατηγορούνται ως μέλη της συμμορίας, τέσσερα μέλη της οποίας στις 14 Φεβρουαρίου πυροβόλησαν με Καλάσνικοφ και τραυμάτισαν έναν αστυνομικό του αστυνομικού σταθμού Νέας Περάμου και τρεις πολίτες, κατά τη διάρκεια ένοπλης ληστείας σε κοσμηματοπωλείο.

Εξαρθρώθηκε η σπείρα με καλάσνικοφΑπό τους κατηγορούμενους, δέκα είναι στα χέρια της αστυνομίας, ενώ άλλοι 11 αναζητούνται. Συγκεκριμένα, εννέα Έλληνες συνελήφθησαν χτες κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με την Ασφάλεια Δυτικής Αττικής, σε διάφορες περιοχές (Περιστέρι, Αιγάλεω, Λιόσια, Νίκαια, Π. Φάληρο), ενώ άλλος ένας κρατείται ήδη στις φυλακές. Από τους 11 καταζητούμενους οι τέσσερις είναι Έλληνες, οι τρεις Αλβανοί, ένας Ιρακινός, ενώ οι άλλοι τρεις είναι άγνωστοι μέχρι στιγμής.
Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ερευνών, κατασχέθηκαν ένα πιστόλι μάρκας CZ, 17 φυσίγγια, ένα μαχαίρι, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, 4 ναρκωτικά δισκία και μία ζυγαριά ακριβείας.
Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι η συμμορία, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, έχει διαπράξει τους τελευταίους οκτώ μήνες 28 ένοπλες ληστείες σε κοσμηματοπωλεία, έχει επίσης ληστέψει πολίτες στο δρόμο, ενώ έχει διαπράξει και κλοπές, με πεδίο δράσης κυρίως τη Δυτική Αττική.
Σε τρεις από τις ληστείες οι φερόμενοι ως δράστες φορούσαν στολές αστυνομικών, ενώ στο ενεργητικό τους φέρονται να έχουν και τις κλοπές των ΑΤΜ τραπεζών από το Θριάσιο νοσοκομείο Ελευσίνας και από τα Goody’s στα Μέγαρα, όπου εισέβαλαν σπάζοντας τις εισόδους με κλεμμένα αυτοκίνητα. Με τον ίδιο τρόπο φέρονται να αποπειράθηκαν να κλέψουν και τα ΑΤΜ από το Ιατρικό Κέντρο Π. Φαλήρου, την Εθνική Τράπεζα στο Ίλιον και δύο φορές από το κατάστημα «Μάκρο», στον ‘Αγιο Ιωάννη Ρέντη.
Τα μέλη της σπείρας είχαν κλέψει επίσης τουλάχιστον 11 οχήματα (κυρίως φορτηγά και τζιπ), το οποία χρησιμοποιούσαν για τη μετάβαση και διαφυγή τους από τους χώρους των ληστειών. Το σύνολο των αφαιρεθέντων χρημάτων καθώς και η αξία των αφαιρεθέντων κοσμημάτων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ανέρχεται στο ποσό των 360.875 ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, με κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες.
ΠΗΓΗ: 24h.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.