Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Ειδικοί συνεργάτες του Δημάρχου σε ημερίδες


Συμμετοχή του Δήμου Μεγαρέων σε ημερίδα με θέμα:
«ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ- ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ- ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ»
Η Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 2007-2012 Ευρωβουλευτής Ν.Δ. Ρόδη Κράτσα οργάνωσε ημερίδα με θέμα : «Αντιμετωπίζουμε την Κοινωνική Κρίση με Αλληλεγγύη- Συνεργασία- Αποτελεσματικότητα» την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012.
Στην ημερίδα, συμμετείχε η Ειδική Σύμβουλος του Δημάρχου Μεγαρέων κ. Π. Παναγακοπούλου, η οποία συμμετείχε με ενημερωτική εισήγηση για τις πρωτοβουλίες του Δημάρχου κ. Ιωάννη Μαρινάκη. Ο Δήμος Μεγαρέων  είχε προσκληθεί ώστε να συμμετέχει στο panel προκειμένου να παρουσιάσει τις πρωτοβουλίες του ως πρωτοπόρος.
Έγινε αναφορά στο Κοινωνικό Παντοπωλείο το οποίο λειτουργεί σε συνεργασία με άλλους φορείς όπως η Ιερά Μητρόπολη Μεγάρων και Σαλαμίνος και  προσφέρεται βοήθεια στους συμπολίτες του Δήμου που  έχουν ανάγκη.
Επίσης, στο υπό ίδρυση Κοινωνικό Φροντιστήριο για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να παρακολουθήσουν φροντιστηριακά μαθήματα.
Τέλος, αναφέρθηκε στο  Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης το οποίο πρόκειται να ιδρυθεί άμεσα και  θα ενισχύεται από τους αιρετούς, είτε από το μισθό των έμμισθων (και από τους ειδικούς συμβούλους του Δημάρχου, τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου και τον Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης) είτε από τις αποζημιώσεις των υπολοίπων οι οποίοι συμμετέχουν στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και από οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο που έχει την διάθεση να συνεισφέρει.
Πόροι του ΤΚΑ θα κατευθύνονται προς άπορες οικογένειες οι οποίες είναι  αποδεδειγμένα άπορες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.