Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Απο τη δραστηριότητα της Κατ. Πιπιλή


ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς:
Κον. Κωνσταντίνο Καράμπελα
Πρόεδρο,
Περιφερειακού Συμβούλιο Αττικής
Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
ΘΕΜΑ: Μεταφορά Πολεοδομικών Αρμοδιοτήτων στην Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αττικής για θέματα που αφορούν τους Δήμους που υπάγονται σε αυτή.
Τα πολεοδομικά ζητήματα στην Δυτική Αττική είναι αρκετά και καθιστούν μείζονα προβλήματα για τους κατοίκους της περιοχής. Λόγω των πολυετών κτισμάτων (από το 1923) που διατηρούνται σε Δήμους υπαγόμενους στην Αντιπεριφέρεια της Δυτικής Αττικής, προκύπτουν θέματα που αφορούν στην Πολεοδομία και χρήζουν άμεσης διευθέτησης. 


Τέτοια θέματα είναι οι Αποφάσεις Διορθωτικών Πράξεων, οι Αποφάσεις τακτοποιήσεων, προσκυρώσεων και αναλογισμού αποζημιώσεων λόγω ρυμοτομικών σχεδίων, Τροποποιήσεις εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων, Αποφάσεις Αποκεκλεισμένων οικοπέδων, Αποφάσεις κυρώσεις Πρωτόκολλου Αδυνάτου τακτοποιήσεων, Ανάγνωση οδού προϋφιστάμενου έτους 1923 εντός εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου, και Αποφάσεις κύρωσης πράξεων εφαρμογής.

Οι παραπάνω αποφάσεις βρίσκονται στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας και λόγω του όγκου των ζητημάτων που πρέπει να εξετασθούν από μέσω του Περιφερειακού Συμβουλίου παρατηρείται μια έντονη κωλυσιεργία, εξαιτίας της γραφειοκρατίας. Προφανώς, η μεταφορά του δικαιώματος αποφάσεων τέτοιου περιεχομένου στην Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αττικής θα διευκόλυνε την λύση προβλημάτων της περιοχής. Ιδίως στη δύσκολη αυτή περίοδο που όλοι αντιμετωπίζουμε είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν υπάρχει οικοδομική κίνηση να προωθείται και να ολοκληρώνεται άμεσα.
Ερώτηση προς τον  κο Περιφερειάρχη:
·         Γιατί δεν μεταφέρονται τα δικαιώματα για τη λήψη αποφάσεων που αφορούν σε πολεοδομικά προβλήματα της Δυτικής Αττικής στην Αντιπεριφέρεια της Δυτικής Αττικής, ώστε να αποφεύγεται κάθε είδους άσκοπης καθυστέρησης;


Με τιμή,
Κατερίνα Πιπιλή
Γραμματέας Περιφερειακού
 Συμβουλίου Αττικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.