Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Παραμένουν οι Υγειονομικές Υπηρεσίες στην πόλη μας


Συνάντηση της Κατερίνας Πιπιλή με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ

Η δημιουργία και η λειτουργία του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) έχει προκαλέσει συγχύσεις στους ασφαλισμένους των ταμείων που έχει υπό την δικαιοδοσία του (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ-ΤΥΔΚΥ). Για το λόγο αυτό, η Γραμματέας Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής κ. Κατερίνα Πιπιλή συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Γεράσιμο Βουδούρη, την Δευτέρα 21 Μαΐου 2012, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία που θα ακολουθήσουν οι υπηρεσίες υγείας στα Μέγαρα.
 Οι γενικότερες αλλαγές που συνέβησαν μετά την δημιουργία του ΕΟΠΥΥ τροφοδοτούν το συνολικό κλίμα της ανασφάλειας που επικρατεί στην κοινωνία την περίοδο αυτή. Οι κάτοικοι των Μεγάρων με τη σειρά του έχουν πολλάκις εκφράσει την αγωνία τους για το αν τα ασφαλιστικά ταμεία που έχουν υποκαταστήματα στην περιοχή θα συνεχίσουν να λειτουργούν ή θα μεταφερθούν.

Η κα Πιπιλή ενημέρωσε τον κο Βουδούρη για την κατάσταση που επικρατεί στα Μέγαρα. Ο ίδιος την διαβεβαίωσε ότι οι υγειονομικές υπηρεσίες θα παραμείνουν στην περιοχή των Μεγάρων αλλά θα μεταφερθούν στο κτίριο του Κέντρου Υγείας της περιοχής.Σε ότι αφορά τις υπηρεσίες του Ι.Κ.Α. θα ακολουθήσουν συνάντησεις της κ. Πιπιλή με τους αρμόδιους φορείς για αποφυγή απομάκρυνσης και αυτών από την πόλη μας.
Η κα Πιπιλή μετέφερε στον Πρόεδρο κο Βουδούρη τόσο την προσωπική της αγωνία όσο και των Μεγαρέων για το θέμα των ασφαλιστικών ταμείων και των υπηρεσιών υγείας. Η αναδιάταξη και συγχώνευση των ασφαλιστικών ταμείων υγείας έχει δημιουργήσει ένα κλίμα ανασφάλειας και είναι μεγίστης σημασίας τα Μέγαρα να καλύπτονται πρωτίστως υγειονομικά χωρίς να ταλαιπωρούνται οι πολίτες και να δημιουργούνται κωλυσιεργίες όσον αφορά σε θέματα υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.