Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Απόφαση Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης για το ιχθυοτροφείο στη θέση Κάτω Αλώνι (Κακή Σκάλα)


Η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης Μεγαρέων συνεδρίασε την 29/5/2012 με θέμα κινητοποιήσεις ενάντια στην επικείμενη εγκατάσταση μονάδων ιχθυοκαλλιεργειών στη θέση Κάτω Αλώνι Κακιάς Σκάλας η απόφαση η οποία ελήφθει ομόφωνα έχει ως εξής:
 
Ο Δήμος Μεγαρέων να κάνει κινητοποιήσεις στην περιοχή τής υπό ίδρυση μονάδας ιχθυοκαλλιεργειών  και συγκεκριμένα:
 1)      Να αποκλείσει με πλωτά μέσα τη θαλάσσια περιοχή στη θέση «Κάτω Αλώνι» Κακιάς Σκάλας όπου αναπτύσσεται η μονάδα ιχθυοκαλλιεργειών και να επιδώσει το ψήφισμα στον ιδιοκτήτη, με αντικείμενο την άμεση απομάκρυνσή του, γιατί δεν είναι επιθυμητός στη συγκεκριμένη περιοχή. Εξ άλλου ο Δήμος Μεγαρέων με ψήφισμά του, που εγκρίθηκε με την υπ΄ αριθμόν 254/2011 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, είναι ενάντιος στην ΚΥΑ 31722/4-11-2011 για το Ειδικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών. 

2)      Να αποκλείσει την Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών Κορίνθου (Π.Ε.Ο.Α.Κ.) στο ύψος του φυλακίου στην Χ.Θ.62+280ΠΑΠ, που βρίσκεται στην Κακιά Σκάλα πάνω από την υπό ίδρυση μονάδα ιχθυοκαλλιεργειών.

3)      Να εκφράσει έντονη διαμαρτυρία στα ΜΜΕ και προβολή του θέματος για να σταλεί το μήνυμα της αντίδρασης και της μη συναίνεσης σε τέτοιες ενέργειες περαιτέρω υποβάθμισης της περιοχής.

4)      Να στείλει μήνυμα στην Κεντρική Διοίκηση ότι οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου δηλαδή του Δήμου μας είναι δεσμευτικές σε ότι έχει να κάνει με τον τόπο μας.

5)      Να απαγορεύσει την κατασκευή χερσαίων εγκαταστάσεων και να μην εκδόσει άδειες οικοδομικών εργασιών.

6)      Να οργανώσει παλλαϊκή συγκέντρωση ενάντια στις μονάδες ιχθυοκαλλιεργειών.
Οι ημερομηνίες και οι ώρες των κινητοποιήσεων θα γνωστοποιηθούν με ανακοινώσεις του Δήμου Μεγαρέων στα ΜΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.