Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Ο Δημαρχος καταγγέλει τον Λιμενάρχη Ελευσίνας


Δημόσια καταγγεία πρακτικής του Λιμενάρχη Ελευσίνας

Απαράδεκτη η στάση του Λιμενάρχη Ελευσίνας στη διαμαρτυρία για τις ιχθυοκαλλιέργειες

Για ακόμη μία φορά ο Δήμαρχος Μεγαρέων Ιωάννης Μαρινάκης βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλει δημόσια την απαράδεκτη πρακτική που εφαρμόζει το Λιμεναρχείο Ελευσίνας και ο Κεντρικός Λιμενάρχης Χαρ. Δεληγιάνης.
Ο κ. Δεληγιάννης για δεύτερη φορά αποδεικνύει με τη στάση του ότι ουσιαστικά στρέφεται ενάντια στις διεκδικήσεις του Δήμου και των πολιτών.
Θυμίζουμε ότι με την αιφνίδια έναρξη των εργασιών των εγκαταστάσεων για τις ιχθυοκαλλιέργειες σε επιτόπιο έλεγχο του Δημάρχου υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία
με το Λιμεναρχείο Ελευσίνας, όσο και την Αστυνομία Μεγάρων για να προχωρήσουν στις κατάλληλες ενέργειες προκειμένου να σταματήσουν τις εργασίες και να διασφαλιστεί η νομιμότητα.


Στην τηλεφωνική επικοινωνία του Δημάρχου Ιωάννη Μαρινάκη με τον Λιμενάρχη Χαρ. Δεληγιάννη, ο δεύτερος για να δικαιολογήσει την στάση του και να μην προχωρήσει στη διερεύνηση της καταγγελίας του Δημάρχου, επικαλέστηκε έλλειψη μέσων, χαρακτηριστικά στην τηλεφωνική επικοινωνία ανέφερε στον Δήμαρχο, ότι "το λιμεναρχείο δεν διαθέτει ούτε σκάφος, ούτε τζιπ, προκειμένου να πάει στο χώρο και να διερευνήσει την καταγγελία".

Αντίθετα με την αδυναμία του Λιμεναρχείου να διερευνηθεί η επίσημη καταγγελία του Δημάρχου το Λιμεναρχείο Ελευσίνας επέδειξε «ιδιαίτερο ζήλο» κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας των πολιτών για τις εγκαταστάσεις των ιχθυοκαλλιεργειών. Συγκεκριμένα σκάφος του Λιμενικού βρέθηκε από την πρώτη στιγμή της επιβίβασης του Δημάρχου στο πλοιάριο που θα οδηγούσε το Δήμαρχο στις εγκαταστάσεις για την επίδοση της επιστολής διαμαρτυρίας.

Το σκάφος του Λιμενικού δεν περιορίστηκε «στον διακριτικό έλεγχο του σκάφους» λες και επρόκειτο για κάποιο επικίνδυνο σκάφος, αλλά δυστυχώς προχώρησε σε παρέμβαση με στόχο να αποτρέψει το σκάφος που μετέφερε το Δήμαρχο να φτάσει στις εγκαταστάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.