Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Δραστηριότητα της ΔΗΜΑΡ



Συνάντηση Αντιπροσωπείας της Δημοκρατικής Αριστεράς υπό τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο, Β. Οικονόμου, με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας

Αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Αριστεράς με επικεφαλής τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο  και υπεύθυνο του Κοινοβουλευτικού Τομέα Άμυνας της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βουλευτή Αττικής, Βασίλη Οικονόμου και την αναπληρώτριά του, Βουλευτή Β’ Πειραιά, Μαρία Γιαννακάκη, συναντήθηκε με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Παναγιωτόπουλο και συζήτησαν για την Αμυντική Πολιτική, την στρατιωτική θητεία και τα ζητήματα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Οι Βουλευτές ανέλυσαν στον Υπουργό τις θέσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς  για την δομή και την οργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων.
 
Τονίστηκε ότι η Δημοκρατική Αριστερά είναι κατηγορηματικά αντίθετη με την αντιμετώπιση των Ενόπλων Δυνάμεων ως πεδίο «κομματικής λαφυραγώγησης» σημειώνοντας κατηγορηματικά την επιθυμία της να μην υπάρξουν κομματικού τύπου παρεμβάσεις στην εξέλιξη των στελεχών και στις κρίσεις της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως γινόταν στο παρελθόν.
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βασίλης Οικονόμου, εξέφρασε την επιφύλαξη της Δημοκρατικής Αριστεράς για την αύξηση της στρατιωτικής θητείας. Επίσης τέθηκαν τα θέματα που αφορούν το πολιτικό και το ένστολο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΜΘ, ΕΠΟΠ).
Η Δημοκρατική Αριστερά επιβεβαίωσε τη θέση της για μη περαιτέρω περικοπές στους μισθούς και τις αποδοχές των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων (Ειδικά Μισθολόγια) προτείνοντας την περιστολή λειτουργικών δαπανών (πχ περιορισμός στρατοπέδων).
Τέλος τέθηκαν και τα θέματα της αμυντικής βιομηχανίας (ΕΑΣ και ΕΑΒ) καθώς και τα προβλήματα βιωσιμότητας των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και Ελευσίνας.
Η συνάντηση ήταν εποικοδομητική και υπήρξε κατανόηση για τις θέσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς εκ μέρους του Υπουργού.
Η Δημοκρατική Αριστερά θα παρακολουθεί μέσα από το Κοινοβούλιο και μέσω των οργάνων της την κυβερνητική πολιτική στα ζητήματα της Εθνικής Άμυνας με στόχο την υλοποίηση των θέσεων και των δεσμεύσεων της προγραμματικής συμφωνίας της Κυβέρνησης Συνεργασίας.     

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνάντηση με εκπροσώπους των εργαζομένων στο Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνα και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ), είχε σήμερα στις 2:00 μ.μ. αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδα της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Τη ΔΗΜ.ΑΡ. εκπροσώπησαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Βασίλης Οικονόμου, ο υπεύθυνος του Τομέα Υγείας της Κ.Ο. Οδυσσέας Βουδούρης, ο αναπληρωτής του Τομέα Υγείας της Κ.Ο. Γιώργος Κυρίτσης, οι βουλευτές Κατερίνα Μάρκου και Θωμάς Ψύρρας και ο υπεύθυνος του Τομέα Υγείας της ΔΗΜ.ΑΡ. Χρήστος Μιχαηλίδης.
Τους εργαζόμενους στον  ΙΦΕΤ, εκπροσώπησαν οι Γιώργος Κακαριάρης, Εύη Σταύρου, Νίκος Παπαργύρης, Δημήτρης Νικολομπλάκης και Αναστάσιος Δελλής.
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο ΙΦΕΤ, ενημέρωσαν για το έργο του Ινστιτούτου και περιέγραψαν την ανάγκη διατήρησής του, ως απαραίτητης δομής προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος. Αναφέρθηκαν επίσης, στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και ζήτησαν την παρέμβαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜ.ΑΡ. για να επιλυθεί το πρόβλημα.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνάντηση με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, είχε σήμερα στις 1:30 μ.μ. αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδα της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Τη ΔΗΜ.ΑΡ. εκπροσώπησαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Βασίλης Οικονόμου, ο υπεύθυνος του Τομέα Υγείας της Κ.Ο. Οδυσσέας Βουδούρης, ο αναπληρωτής του Τομέα Υγείας της Κ.Ο. Γιώργος Κυρίτσης, οι βουλευτές Κατερίνα Μάρκου και Θωμάς Ψύρρας και υπεύθυνος του Τομέα Υγεία της ΔΗΜ.ΑΡ. Χρήστος Μιχαηλίδης.
Την Πανελλήνια Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, εκπροσώπησαν οι Βασίλης Πενταφράγκας, Φαίη Κοσμοπούλου, Μάρκος Ολλανδέζος και Βασίλης Αραχωβίτης.
Όπως είπαν, απευθυνόμενοι στους εκπροσώπους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜ.ΑΡ., ζήτησαν τη συνάντηση για να ενημερώσουν για τα προβλήματα των ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών και κατέθεσαν τις προτάσεις τους για τη στήριξη της εγχώριας παραγωγής φαρμάκων και την αντιμετώπιση με ορθολογικό τρόπο της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης. 





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.