Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Ομόφωνα εγκρίθηκαν τα εκτελεστέα έργα 2013 από το Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Νέας Περάμου




Ομόφωνα ενέκρινε το προτεινόμενο Σχέδιο Δράσεων και Έργων 2013 το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Περάμου στην συνεδρίασή του της 28/12/2012.
Το σχέδιο το οποίο εγκρίθηκε ήταν αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς και προετοιμασίας αφού είχε τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.
Το σχέδιο περιλαμαβάνει
·         Κατασκευή αποσταγγιστικού και ανάπλαση της Πλατείας Ευαγγελίδη
·         Επισκευή ζημιών του οδικού δικτύου
·         Αναβάθμιση χώρου περιοχής Πούντα
·         Επέκταση νεκροταφείου ή δημιουργία νέου
·         Ενίσχυση ηλεκτροφωτισμού εντός της Νέας Περάμου επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού


Στην συνεδρίαση η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Παναγιώτη Παρασκευά σε πλήρη απαρτία των μελών του Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Ιωάννης Μαρινάκης, η Αντιδήμαρχος Κατερίνα Ψαρουλάκη, ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Κουμπέτσος καθώς και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Ντιάνα Κοροβέση, Βανέσσα Μαυροειδή, Βασίλης Κόττας, Γιώργος Σακελλαρίου, Σταύρος Φωτίου,Γρηγόρης Σταμούλης, Γιάννης Δήμας.
Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος τόνισε με έμφαση ότι η Δημοτική Ενότητα Νέας Περάμου αποτελεί για την Διοίκηση του Δήμου ισότιμο εταίρο του Καλλικρατικού Δήμου Μεγαρέων και λαμβάνει την δέουσα προσοχή και φροντίδα.
Αυτό άλλωστε αποδεικνύουν τα μεγάλα έργα τα οποία έχουν ξεκινήσει και εκτελούνται στην Νέα Πέραμο με κυρίαρχο το έργο της αποχέτευσης.
Για το 2013 ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε στο Σχέδιο Πόλεως της Περιοχής Άγιος Παντελεήμων, το Πολυδύναμο Δημοτικό Ιατρείο, την ολοκλήρωση των έργων στο Κλειστό Γυμναστήριο και στο Πολιτιστικό Κέντρο και στην διάνοιξη και δημιουργία πεζοδρόμου νότια της Σχολής Πυροβολικού, την κατασκευή μουσείου πολιτισμού και ιστορικής μνήμης στον χώρο του Συλλόγου Περαμίων Κυζικηνών (πρώην ελαιοτριβείο).
Μεγάλο βάρος επίσης έχει δοθεί στην δημιουργία ισόπεδης διάβασης στην περιοχή της τέως Πειραϊκής Πατραϊκής (Γεφυράκι), γεγονός το οποίο θα οδηγήσει την ενοχλητική και επικίνδυνη διέλευση βαρέων οχημάτων μέσα από το κέντρο της πόλης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.