Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡΕΩΝ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟ


            Ο σημερινός Δήμαρχος, εκτός από την ανυπαρξία του και την αδυναμία  του να διοικήσει τον Δήμο, θα μείνει στην ιστορία και για πολλούς άλλους λόγους, όχι πάντως θετικούς.
           Από την έναρξη της θητείας του έχει υποβαθμίσει  παρά πολύ τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου με τις φωνές, τα ψέματα, τις βρισιές και τις απειλές του, σε πολλά μέλη της αντιπολίτευσης, όλων των παρατάξεων, που τολμούν, να έχουν τις δικές τους απόψεις και να ασκούν  τον προβλεπόμενο έλεγχο στην Διοίκηση, όπως επιβάλλεται από τον ρόλο, που τους έδωσαν οι συνδημότες με την ψήφο τους. Πολλοί  συμπολίτες δηλώνουν, πως δεν παρακολουθούν πλέον τα Δημοτικά Συμβούλια, επειδή δεν αντέχουν  άλλο αυτήν την κατάντια.


           Δυστυχώς, όμως, την υποβάθμιση αυτή την επεκτείνει και στο δημόσιο (δια του τοπικού Τύπου) διάλογο, όπου με πεζοδρομιακές εκφράσεις και λέξεις χαμαιτυπείου επιτίθεται κυριολεκτικά εναντίον των πολιτικών του αντιπάλων, αντί να κάνει πολιτικό διάλογο, με επιχειρήματα, νομίζοντας πως έτσι θα τους βλάψει ηθικά και πολιτικά. Φαίνεται, πως δεν έχει καταλάβει ακόμα, ότι στην μικρή και κλειστή κοινωνία μας, όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας και ο καθένας έχει γράψει την ιστορία του, που δεν μπορεί να την αμαυρώσει κανένα λιβελλογράφημα, τύπου Μαρινάκη.
           Με τον τρόπο αυτό βέβαια ο κ. Μαρινάκης δείχνει τον χαρακτήρα του και το επίπεδό του, το οποίο σαφώς και δεν αρμόζει στο σεβαστό αξίωμα του Δημάρχου. Η εξουσία δεν είναι εύκολη υπόθεση. Απεναντίας, είναι πολύ δύσκολη και δεν μπορούν όλοι να την διαχειριστούν. Είναι σαν δίκοπο μαχαίρι και ο κ. Μαρινάκης συνεχώς αυτοτραυματίζεται. Οι δε αρχαίοι ημών πρόγονοι έλεγαν: «Αρχή άνδρα δείκνυσι».
           Δεν έχει κανείς απαίτηση από τον Δήμαρχο να καταλαβαίνει όλα τα κείμενα ή τις προτάσεις και να τις αποδέχεται κιόλας.
            Έχει όμως υποχρέωση ο Δήμαρχος, σεβόμενος το αξίωμα και την θέση, την οποία υπηρετεί (και δεν είναι ιδιοκτησία του), εάν απαντήσει, να το κάνει, αφού πρώτα έχει κατανοήσει πλήρως την πρόταση, με σοβαρότητα και με επιχειρήματα και όχι με ψέματα, συκοφαντίες, λάσπη και με διαστρέβλωση της αλήθειας.
             Εμείς δεν πρόκειται να τον ακολουθήσουμε στον κατήφορο, που έχει πάρει και ο οποίος με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί πλέον στον πλήρη ευτελισμό του δημόσιου βίου και του θεσμού του Δημάρχου.
             Κλείνοντας, επιθυμώ να τον προτρέψω, για το καλό του Δήμου Μεγάρων και Νέας Περάμου, καθώς και των δημοτών αυτού, να εγκαταλείψει την σημερινή του νοοτροπία, να αλλάξει τακτική και πρακτική, να αφουγκράζεται με προσοχή τις απόψεις και τις προτάσεις της αντιπολίτευσης, διότι έχει ηθική υποχρέωση και τέλος να σταματήσει οριστικά τις ύβρεις, τα λιβελλογραφήματα  και τις παρανομίες, που διαπράττει ως διοίκηση, οι οποίες θα αναφερθούν στο μέλλον.
Γρηγόρης Σταμούλης
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.