Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Γ. Πάντζας : «Δεν θα αναγνωρίσουμε κανένα ξεπούλημα, καμία εκποίηση εθνικών στρατηγικών υποδομών της χώρας»


Στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ΑΔΜΗΕ Α.Ε., τοποθετήθηκε την Τρίτη 28/1 ο Βουλευτής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάντζας. Με το νομοσχέδιο αυτό, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, μετά από μία εγκληματική πολιτική δεκαετιών, έρχονται σήμερα να εκποιήσουν τη βασικότερη στρατηγική εθνική υποδομή της χώρας, περιουσία που δημιούργησε ο ελληνικός λαός με κόπο και ιδρώτα.
Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής ανέφερε: «Ξεπουλάτε το δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, προκαλώντας ανεπανόρθωτη ζημιά στο δημόσιο συμφέρον και τις στρατηγικές υποδομές, οι οποίες αποτελούν θεμέλιο της εθνικής άμυνας και ασφάλειας. Υποδομές οι οποίες αποτελούν πυλώνα για την οικονομική και παραγωγική ανάπτυξη της χώρας, υποδομές οι οποίες εξασφαλίζουν την ηλεκτρική ενέργεια του ελληνικού λαού σε όλη τη χώρα, την ώρα μάλιστα που πάνω από τριακόσιες πενήντα χιλιάδες οικογένειες ζουν χωρίς ρεύμα.»



Ο Γ. Πάντζας χαρακτήρισε προσχεδιασμένο έγκλημα το σχέδιο πλήρους ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και της ηλεκτρικής ενέργειας, έγκλημα το οποίο βρίσκεται στην τελευταία φάση του. «Ο νέος ιδιοκτήτης θα πάρει τσάμπα περίπου 12.000 χιλιόμετρα δικτύων μεταφοράς υψηλής τάσης που έγιναν από το υστέρημα του ελληνικού λαού. Η περίπτωση της ΔΕΗ είναι ιδιαίτερη και χρειάστηκαν μακροχρόνιες και μεθοδευμένες παρεμβάσεις λόγω του μεγέθους της, ένα μέγεθος που αποτελείται από επτά εκατομμύρια πελάτες και περίπου τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ τζίρο ετησίως. Αυτός είναι ο λόγος που η τρόικα ψάχνει τρόπους να βάλει στο χέρι την υποδομή αυτή.»

Στη συνέχεια επεσήμανε ότι, αντί με την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας οι καταναλωτές να έχουν φτηνότερο ρεύμα και καλύτερες υπηρεσίες, αποδείχτηκε ότι στην ουσία οικονόμησαν αμύθητα ποσά οι βιομήχανοι. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει με τη σειρά του ότι ο ισχυρισμός στην αιτιολογική έκθεση του παρόντος νομοσχεδίου, ότι δηλαδή θα μειωθούν οι τιμές του ρεύματος είναι προσχηματικός:
«Καμία τιμή δεν πρόκειται να πέσει, γιατί κανένας επιχειρηματίας δεν θα βάλει πρώτο το δημόσιο συμφέρον από το ιδιωτικό, το συμφέρον το δικό του δηλαδή, το οποίο δεν είναι άλλο από τη μεγιστοποίηση του κέρδους.»

«Την υγεία, την Παιδεία, το Κοινωνικό κράτος. Όλα τα πακετάρετε για να τα παραδώσετε στο κεφάλαιο. Στόχος σας είναι να δημιουργήσετε ένα κράτος ανταποδοτικό μόνο για τις πολυεθνικές. Γι’ αυτό, λοιπόν, σας λέω κι εγώ με τη σειρά μου πως ό,τι και να ψηφίσετε σήμερα και αύριο ο ΣΥΡΙΖΑ θα το ακυρώσει. Δεν θα αναγνωρίσουμε κανένα ξεπούλημα, καμία εκποίηση εθνικών στρατηγικών υποδομών της χώρας.» τόνισε ο Βουλευτής και συνέχισε:

«Σήμερα, ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία διοργανώνουν το μεγάλο πάρτι με πακέτα-δωράκια εκατομμυρίων ευρώ. Τα διόδια, ο Αστέρας Βουλιαγμένης, το Ελληνικό, ο ΟΠΑΠ, οι πλειστηριασμοί στα ακίνητα, η λίστα Λανγκάρντ, το κλείσιμο της ΕΡΤ, η διαχείριση των απορριμμάτων, η ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ και άλλα πολλά είναι μέρος αυτού του «φαγοποτιού» που οργανώσατε. Την ίδια ώρα που οι πολίτες και οι επιχειρήσεις στενάζουν από τις μνημονιακές σας πολιτικές, την ίδια ώρα που το κράτος έχει αποδειχθεί στο μεγαλύτερο «μπαταχτσή» και χρωστάει εκατομμύρια ευρώ σε υγιείς επιχειρήσεις. Την ίδια ώρα που κλείνετε και παίρνετε σπίτια.»


Ο Γ. Πάντζας ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας : «Δεν έχετε αλλάξει ούτε στο ελάχιστο, ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία. Τα ίδια που κάνατε όλα αυτά τα χρόνια, τα ίδια εξακολουθείτε να κάνετε και σήμερα. Ο χρόνος σας, όμως, τελειώνει. Ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται, χωνέψτε το. Και χωνέψτε την επαναφορά των στρατηγικών υποδομών υπό δημόσιο έλεγχο.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.