Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Μεγάρων για την εθνική επέτειο

Ανακοίνωση για την 28η Οκτωβρίου
Σε λίγες μέρες οι απανταχού Έλληνες, αφήνοντας για λίγο παράμερα τη δύσκολη καθημερινότητα, θα τιμήσουμε τα 74 χρόνια από την ηρωική αντίσταση του λαού μας ενάντια στη φασιστική - ναζιστική απειλή και την επέλαση των Γερμανών και των Ιταλών στην Ευρώπη. Ενάντια στο ολοκληρωτικό καθεστώς που προσπάθησαν να επιβάλλουν και στη χώρα μας υποτάσσοντας με τη βία ανθρώπινες ζωές, συνειδήσεις, αξίες και ιδανικά.
Η πόλη των Μεγάρων έζησε κι αυτή μαύρες μέρες πληρώνοντας το αντίτιμο σε ανθρώπινες ζωές, πείνα, βασανισμούς και τρομοκρατία. Στις 9 Οκτώβρη του 1944 οι τελευταίοι Γερμανοί εγκατέλειψαν τα Μέγαρα αφήνοντας πίσω τους απομεινάρια πολιτισμού και συντρίμμια στις τότε υποδομές αλλά και έναν λαό γεμάτο ψυχή και ελπίδα για την επόμενη μέρα.


Σήμερα, τόσες δεκαετίες μετά, η Γερμανία, η χώρα εκείνη που προξένησε ανυπολόγιστη καταστροφή στην ανθρωπότητα, έχει καταφέρει όχι μόνο να ορθοποδήσει λόγω της βοήθειας που έλαβε μετά τον πόλεμο για την ανοικοδόμησή της και της διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του χρέους της ώστε να γίνει βιώσιμο (το 1953), αλλά και να ηγείται αυτή τη φορά μίας κάστας τοκογλύφων κρατώντας πάλι σε ομηρία ολόκληρους λαούς και ανθρώπινες ζωές.
Φαίνεται ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται, ίσως με άλλους όρους, αλλά με σχεδόν τα ίδια καταστροφικά αποτελέσματα. Μόνο που τώρα εμείς, εδώ, οι σύγχρονοι έλληνες, σκύβοντας το κεφάλι στη Γερμανία και την ελεγχόμενη από αυτή Τρόικα δεν τολμούμε να ζητήσουμε τα αυτονόητα.
- Γιατί δεν διεκδικούμε τις πολεμικές αποζημιώσεις για τις καταστροφές που υπέστη η πατρίδα μας; Γιατί δεν διεκδικούμε να πάρουμε πίσω το κατοχικό δάνειο που δώσαμε στη Γερμανία;
- Γιατί δεχόμαστε την οικονομική κατοχή από μια χώρα που αδίστακτα και ψυχρά, όπως τότε, εξακολουθεί και σήμερα την επέλασή της στις κοινωνίες των λαών και των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου;
- Γιατί δεν διεκδικούμε πίσω την πατρίδα μας της οποίας το μέλλον ξεπουλιέται και τα παιδιά της γίνονται μετανάστες;
Πολύ απλά γιατί η Κυβέρνηση του κυρίου Σαμαρά είναι για άλλη μία φορά στη λάθος όχθη του ποταμού. Δηλώνει ότι το χρέος δεν πρόκειται να κουρευτεί, είναι ένα βήμα πίσω από την κυρία Μέρκελ, έτοιμη να αποδεχτεί ότι οι πιστωτές αποφασίζουν συντασσόμενη με τις δυνάμεις του χθες που αμύνονται.
Αυτή η Κυβέρνηση ούτε θέλει ούτε μπορεί να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του λαού μας και να διαπραγματευτεί διεκδικώντας μία βιώσιμη λύση για τον ελληνικό λαό.
Φτάνει πια! Ας σεβαστούμε επιτέλους την ιστορία μας, ας σεβαστούμε τους νεκρούς μας, ας σεβαστούμε τα παιδιά μας, ας σεβαστούμε το μέλλον αυτού του τόπου και ας αγωνιστούμε για την Ελλάδα που μας αξίζει. Για μια Ελλάδα περήφανη, δημοκρατική και δίκαιη.
Τιμή και δόξα στους νεκρούς ήρωες που έπεσαν πολεμώντας το φασισμό, υπερασπιζόμενοι τη λευτεριά της πατρίδας μας.
Ποτέ πια πόλεμος. Ποτέ ξανά φασισμός.

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Μεγάρων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.