Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Δελτίο τύπου για τον Γρηγοράκο

Επίσκεψη του Αν. Υπουργού Υγείας κ. Γρηγοράκου, στον Δήμο Μεγαρέων
Ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα που του απεύθυνε ο Δήμαρχος κ. Γρηγόρης Σταμούλης, κατά την πρόσφατη προσωπική συνάντηση που είχαν στο Υπουργείο Υγείας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος επισκέφθηκε τον Δήμο Μεγαρέων την Πέμπτη, 2 Οκτωβρίου 2014.
Ο κ. Γρηγοράκος αρχικά επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Μεγάρων, όπου συμμετείχε σε σύσκεψη παρουσία του Δημάρχου κ. Γρηγόρη Σταμούλη, του Υποδιοικητή της δεύτερης Υγειονομικής Περιφέρειας Χαράλαμπου Πλάτση, του Διοικητή του «Θριασίου» Άγγελου Λιόση, καθώς κι εκπροσώπων του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού του Κέντρου Υγείας.


Κατά την διάρκεια της σύσκεψης έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη ενίσχυσης του Κέντρου Υγείας σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Συζητήθηκε επίσης η συνύπαρξη, στον ίδιο χώρο, της τοπικής Μονάδας του ΠΕΔΥ με το Κέντρο Υγείας Μεγάρων, καθώς και η μετατροπή του τελευταίου σε Κέντρο Υγείας αστικού τύπου.
Στη συνέχεια, οι κκ. Σταμούλης και Γρηγοράκος μετέβησαν στο Δημαρχείο, όπου είχαν στενή συνεργασία για το σύνολο των θεμάτων υγείας στον Δήμο. Μεταξύ άλλων, ο κ. Σταμούλης παρουσίασε στον Αν. Υπουργό Υγείας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι απομακρυσμένων οικισμών, όπως η Κινέττα το Αλεποχώρι κ.ά. και ζήτησε την προσθήκη 2 αγροτικών ιατρών, για πρώτη φορά από την δημιουργία του Ε.Σ.Υ., οι οποίοι θα στελεχώσουν 2 περιφερειακά, δημοτικά ιατρεία,
Το αίτημα έγινε δεκτό από τον κ. Γρηγοράκο, ο οποίος επιπλέον ενημέρωσε ότι, όπως είχε δεσμευθεί προς τον κ. Σταμούλη κατά την πρόσφατη συνάντησή τους στο Υπουργείο Υγείας, έχουν ήδη δρομολογηθεί οι προσλήψεις 4 ιατρών για την τοπική μονάδα ΠΕΔΥ και 6 ιατρών για το Κέντρο Υγείας Μεγάρων.
Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος κ. Σταμούλης εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την άμεση ανταπόκριση του Αν Υπουργού Υγείας κ. Γρηγοράκου στα αιτήματα της νέας Δημοτικής Αρχής και δεσμεύθηκε να συνεχίσει τις προσπάθειες για ουσιαστική αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, στο σύνολο του Δήμου.
                                                                    
         Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας &
Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Μεγαρέων  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.