Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟΝ … ΕΜΠΟΛΑ!!!

Του Μιχάλη Τζανάκη

Ο άνθρωπος το λέει ξεκάθαρα – όπου «άνθρωπος» βλέπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος της ΕΛΙΑΣ, του ΠΑΣΟΚ ή της ΔΗ.ΠΑ (δημοκρατικής παράταξης) στην  προχθεσινή του συνέντευξη στο Θ. Λάλα:
«Η Ελλάδα είναι μια χώρα ισχυρή οικονομικά και ευημερούσα για τα παγκόσμια δεδομένα. Δηλαδή εάν δείτε την Ελλάδα από την οπτική γωνία του τρίτου κόσμου, από την οπτική γωνία των χωρών που έχουν Έμπολα τώρα, της Γουινέα ή της Σιέρα Λεόνε, εντάξει, η Ελλάδα και με μείον 25% του ΑΕΠ είναι πάντα μια πλούσια χώρα». Εφημ. «ΕΘΝΟΣ» σελ 24, 30/11/2014.

Υπάρχει σαφής οπτική των ανθρώπων που διαπραγματεύονται «αόκνως» και «λυσσωδώς» με τους «κόρακες» Γερμανοδουνουτούδες!!! Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν ακλόνητα διαπραγματευτικά ατού. Υπερέχουμε –ελαφρώς ε;- από τη Γουινέα και τη Σιέρα Λεόνε και ο Έμπολα κατά τρόπο απολύτως εκπληκτικό δεν εξαπλώθηκε ακόμα στη χώρα!!!

Αν ο αντιπρόεδρος λέει τέτοιες βλακείες και στους εταίρους, όχι Έμπολα, αλλά οι πληγές του Φαραώ θα εμφανιστούν και οι δεινόσαυροι αυτοπροσώπως θα κάνουν βόλτες στην ελληνική επικράτεια!!!

Αν απορείτε για την επόμενη ερώτηση του δημοσιογράφου στον Αντιπρόεδρο ποια ήταν μην πάει ο νους σας στο κακό. Αν ήμουν εγώ ή κάποιος «ερασιτέχνης» της δημοσιογραφίας ίσως ρωτούσε: «μήπως είστε υπό την επήρεια ουσιών ή περνάτε κάποιο εγκεφαλικό και υπάρχει κάποιο κενό στον ειρμό σας;» ή «κύριε πρόεδρε, τα έχετε παίξει εντελώς» ή κάτι πιο ευγενικό όπως «μας δουλεύετε;» 

Τα μέτρα «κλειδώνουν» το ένα μετά το άλλο, οι «δανειστές» λιώνουν κανονικά τη χώρα και ο Σαμαροβενιζέλος –αισιόδοξος πάντα- λέει ξεκάθαρα ότι είμαστε «ισχυρή κι ευημερούσα» χώρα, γιατί είμαστε καλύτερα από τη … Γουινέα-ίσως λίγο χειρότερα από την Μποτσουάνα ε;- και με λιγότερο Έμπολα ευτυχώς!!! Με άλλα λόγια, για να κάνω και λίγο το «διαμεσολαβητή» της «σύνθετης» σκέψης του Αντιπροέδρου μας λέει εμμέσως πλην σαφώς ότι, επειδή είστε απολύτως (εδώ βάλτε όποιο επίθετο ή χαρακτηρισμό θέλετε, για να μην τον «χρεωθώ» εγώ), θα πορευτούμε στο δρόμο που χάραξε το ΔΝΤ, μέχρι να σας κάνουμε Σιέρα Λεόνε. Το δηλώνει σε Κυριακάτικη εφημερίδα, ώστε να το εμπεδώσουν όλοι, όπως πριν λίγο καιρό μας είχε συγκρίνει με τη … Μολδαβία που, αν και είναι μια ώρα πτήση από την Αθήνα-όπως χαρακτηριστικά είχε πει- οι μισθοί μας είναι μεγαλύτεροι απ’ τους αντίστοιχους της Μολδαβίας!!!

Πέρα από το «καλαμπούρι» των δηλώσεων Βενιζέλου έντονα με καταλαμβάνει το αίσθημα της ναυτίας για τα κυβερνητικά ανδρείκελα. Εσάς;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.